Gondolj a családodra, védd ki könnyedén ezt a fenyegető kockázatot!

Gondolj a családodra, védd ki könnyedén ezt a fenyegető kockázatot!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-07-10
 

Ha kockázati életbiztosításról beszélünk, akkor tegyük félre az érzelmeket. Ez egy anyagi kérdés, ami arról szól, hogy gondoskodni akarsz a szeretteidről, ha veled tragédia történik. Kevés olyan dolog van az életben, ami erről szól. Ha higgadtan, nyugodt körülmények között, érzelemmentesen végiggondolod, hogy a családodnak milyen anyagi veszteséget jelentene az elmúlásod, akkor rá fogsz jönni, ha életedben gondoskodtál róluk, akkor a halálod után is szükségük lesz a támogatásodra.

Tegyük fel, hogy a havi jövedelmed a 2024. áprilisi magyar nettó kereset mediánértékével, vagyis 357.900 forinttal egyenlő. Minimálisan 3 évi nettó jövedelmed szükséges ahhoz, hogy a családod a halálod következtében kialakuló anyagi nehézségeket átvészelje. A példa alapján ez az összeg  12.884.400 forint. Kerekítéssel 13 millió forint biztosítási összegre lenne szükség, amelyet a biztosító a tragédiát követően a szeretteidnek kifizet.

Ha nincs biztosításod, ki az, aki ekkora összeggel támogatja majd a családodat? A rokonságod biztosan mélyen együttérző lesz a hátramaradottakkal, de nem biztos, hogy ilyen mélyen a zsebükbe tudnak nyúlni.

Hirdetés

Hirdetés

Miért jó az életbiztosítási védelem?

Akik nem igazán hisznek a kockázati életbiztosítások által nyújtott anyagi védelemben, azoktól ilyenkor elhangzik például az, hogy „ott a vagyonom, majd eladnak ezt azt, és lesz majd pénzük”. Ez is igaz, de biztosan azért halmoztad fel a vagyonodat, hogy a család eladogassa azt a halálod után? A balatoni nyaraló, az autód vagy az ékszereid ugyanolyan kedves emlékek a számukra, mint amilyenek neked voltak. Nem biztos, hogy nagy örömmel megválnának tőle csak azért, hogy legyen miből megélniük. Te gyűjtötted össze mindannyiótok örömére, ők sem akarnának megválni tőle.

Egy kockázati életbiztosítás segíthet abban, hogy ne kelljen a családodnak ilyen módon pénzhez jutnia ebben a nehéz helyzetben.

A példa szerinti 13 millió forintos életbiztosítási védelem különböző életkorokban különböző havi díjakért kapható. Minél fiatalabb vagy, annál olcsóbb lesz.

Kockázati életbiztosítás: Miért kell egy életbiztosítás? Mert muszáj.

Sokszor írtunk már arról, hogy minél fiatalabb életkorban kötsz életbiztosítást, annál kisebb lesz a havi díj a biztosítás teljes időtartama alatt. De mindenki másképp gondolkozik. Ha életkori kategóriákba sorolnánk azokat, akik életbiztosítást vásárolnak családjuk védelme érdekében, akkor talán a következő csoportok a leginkább jellemzőek.

Szuper előrelátók

Ők azok, akik előre tervezik az életüket. Hosszú távra gondolkoznak, és a legracionálisabb anyagi döntéseket hozzák. Már fiatalon a családalapítás előtt vásárolnak életbiztosítást. Ezzel bebiztosítják az alacsony biztosítási díjat, és a biztosítás időtartama alatt az értékkövetés lehetőségével az anyagi lehetőségeikhez igazítják a biztosítási védelmet.

Családalapítók

Ők azok, akik az első gyermek megszületésekor gondolnak először arra, hogy életbiztosítást vásároljanak magunknak. „Mi lesz vele, ha én már nem tudok vigyázni rá?” – gondolják sokan. A család iránti elkötelezettség, a gondoskodás a legerősebb motiváció egy életbiztosítási szerződés megkötésére.

Biztonságra törekvők

Ez a középkorúak csoportja, akik a vagyonuk gyarapodásával kezdenek el gondolkozni azon, hogy amit felhalmoztak, nem veszhet kárba. Sajnos ebben a csoportban van egy másik tényező, amely erősen befolyásolhatja a biztosítás díját. Mégpedig az egészségi állapot. Sajnos a középkorú magyar lakosság rengeteg olyan ismert vagy látens betegséggel küzd, amivel együtt lehet élni, de a biztosítás díját megemelheti. A leggyakoribb ilyen „drága mulattságok” a túlsúly és a dohányzás.

Késlekedők

Ők az idősebbek csoportja. A késlekedők sajnos már nem tudnak életbiztosítást kötni. Vagy az életkoruk, vagy az egészségi állapotuk miatt a biztosítók elutasítják a szerződéskötést, vagy olyan magas díjon vállalnák be a kockázatot, ami megfizethetetlen. Ők azok, akiknek akkor jut eszébe az életbiztosítás, amikor már betegségekkel küzdenek, vagy a baráti körben egyre gyakoribbak a komoly egészségi problémák és halálesetek.

Bankmonitor kalkulátor

A Bankmonitor kalkulátorának segítségével te is kiszámolhatod, hogy a saját életkorodnak megfelelően mennyibe kerülne egy kockázati életbiztosítás. Kalkulátorunk nem egy biztosítás adott biztosítás díját mutatja, hanem egy piaci átlagot, aminél a kiválasztott biztosítás díja lehet alacsonyabb és magasabb is. Kalkulálj és regisztrálj az oldalunkon!

Bankmonitor
Kiszámoljuk mennyibe kerül
a családod védelme

Milyen kockázatokra
szeretnél megoldást?
Bankmonitor
év
Ft
Már csak

egy lépés
van hátra!
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Pontosan milyen védelmet kapsz ezen összegért? Hogyan működik?
  • Milyen esetben kapod meg a kifizetést a biztosítótól?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

Miben segíthet a Bankmonitor?

A piacon számtalan kockázati életbiztosítási termékkel találkozhatsz. Nehéz eligazodni közöttük, hogy melyik lenne az ideális számodra. Ebben segítenek a Bankmonitor tanácsadói, akik az élethelyzeted alapján ajánlanak számodra egy megfelelő terméket, hogy csak annyit fizess érte, amennyit feltétlenül szükséges.

Hirdetés
Hirdetés