A 2021-től érvényes kamaton múlik, hogy melyik személyi kölcsön a kedvezőbb!!

A 2021-től érvényes kamaton múlik, hogy melyik személyi kölcsön a kedvezőbb!!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-04-06 Frissítve: 2020-04-08
 

A Bankmonitor.hu természetesen sokat foglalkozik az új, maximum 5,9% THM-ű személyi kölcsönökkel, hiszen sokak számára ezek jelenthetnek gyors segítséget egy átmeneti pénzügyi probléma esetén. Már hét bank kínál ilyen terméket, de hamarosan újabb bankokkal bővülhet a kör. Éppen ezért, ha nem égetően sürgős a helyzet, érdemes lehet kicsit várni az igényléssel, hogy több bank közül választhassunk. Ugyanis az már most jól látszik, hogy bár 2020. december 31-ig mindenütt 5,9% alatt van a THM, utána nagyon máshogy alakul az árazás. Ez pedig jelentős pénzügyi előnyt (vagy hátrányt) jelenthet.

A koronavírus miatti leállások sokakat hoztak, hoznak pénzügyileg nehéz helyzetbe.: már több tízezren veszítették el az állásukat, másoknak csökkentették a fizetését, de egy hosszabb fizetés nélküli szabadság is hamar felborítja a családi költségvetést. Ebben a helyzetben segítséget jelenthet a hitelmoratórium, ami minden hitelszerződésre és lízingre vonatkozik, vagyis év végéig nem kell fizetni például a lakáshitelek, a személyi kölcsönök, az autóhitelek és a Babaváró hitelek havi törlesztőjét sem. Fontos, hogy a fizetési moratórium nem jelent hitelelengedést, sőt a szüneteltetés alatt felhalmozódó kamatokat is ki kell majd fizetni, még ha ez utóbbi nem is kamatozik tovább a későbbiekben. 

Jelent némi segítséget az is, hogy a legnehezebb helyzetbe került kisadózók (kata) egy részének áprilistól három hónapig nem kell megfizetni a kata adót, ami havi szinten 50, illetve 75 ezer Ft tehermentesítést jelent.

Személyi kölcsönök kamata 2020-ban és 2021-ben

A hitelmoratórium és kata adó három havi elengedése azonban kevés ahhoz, hogy valaki, aki nem rendelkezik tartalékokkal, teljes jövedelemkiesés esetén is képes legyen fenntartani magát addig, amíg rendeződnek – remélhetőleg – a dolgok. Ezért foglalta rendeletbe a kormány, hogy kizárólag „csökkentett árú” személyi kölcsönt adhatnak március 19-től a bankok. Fontos azonban, hogy a kedvező, maximum 5,9%-os THM csak 2020. december 31-ig kötelező, utána már van lehetőség emelni. A bankok pedig emelnek is.

Felhasználói oldalról természetesen a 2021-től elérhető kamat lesz igazán fontos, hiszen míg év végéig mindössze 0,48% a legdrágább és a legkedvezőbb kölcsön kamata közötti különbség, addig a későbbiekre vonatkozóan már  7,34% ugyanez. A magasabb kamat ráadásul sokkal tovább lesz érvényes, mint a kedvezményes, amiatt az előbbi fokozottan nagy hatást gyakorol a havi törlesztőre és a teljes visszafizetésre.

Tudni kell azonban, hogy nem elég megkeresni a legalacsonyabb kamatú személyi kölcsönt, majd azt igényelni, ugyanis az egyes termékeknél eltérő a bankok által elvárt minimális jövedelem, a felvehető legkisebb és legnagyobb hitelösszeg, a lehetséges futamidő, de a bankok hitelbírálati szempontrendszerei is különböznek. Ez utóbbi különösen most, a vírussal kapcsolatos gazdasági történések miatt lett nagyon fontos, hiszen előfordulhat, hogy valakit az egyik banknál elutasítanak, míg a másiknál probléma nélkül megkapja a kért hitelt.

Ezért a Bankmonitor.hu szakértői mindenképp azt javasolják, hogy előbb ellenőrizd, hogy az általad megadott paraméterek alapján megkaphatod-e a szükséges hitelösszeget, majd a banki ajánlatok közül kiválasztva egyet add meg az elérhetőségeidet, hogy a Bankmonitor.hu szakértője megkereshessen, és segítsen sikeresen végigvinni a hiteligénylésed. A szakértő ismeri a banki gyakorlatokat, így tudni fogja, hogy a jövedelmed és egyéb paramétereid alapján melyik bank hitelez számodra. 

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

 

Hirdetés
Hirdetés