A 2021-től érvényes kamaton múlik, hogy melyik személyi kölcsön a kedvezőbb!!

A 2021-től érvényes kamaton múlik, hogy melyik személyi kölcsön a kedvezőbb!!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-04-06 Frissítve: 2020-04-08
 

A Bankmonitor.hu természetesen sokat foglalkozik az új, maximum 5,9% THM-ű személyi kölcsönökkel, hiszen sokak számára ezek jelenthetnek gyors segítséget egy átmeneti pénzügyi probléma esetén. Már hét bank kínál ilyen terméket, de hamarosan újabb bankokkal bővülhet a kör. Éppen ezért, ha nem égetően sürgős a helyzet, érdemes lehet kicsit várni az igényléssel, hogy több bank közül választhassunk. Ugyanis az már most jól látszik, hogy bár 2020. december 31-ig mindenütt 5,9% alatt van a THM, utána nagyon máshogy alakul az árazás. Ez pedig jelentős pénzügyi előnyt (vagy hátrányt) jelenthet.

A koronavírus miatti leállások sokakat hoztak, hoznak pénzügyileg nehéz helyzetbe.: már több tízezren veszítették el az állásukat, másoknak csökkentették a fizetését, de egy hosszabb fizetés nélküli szabadság is hamar felborítja a családi költségvetést. Ebben a helyzetben segítséget jelenthet a hitelmoratórium, ami minden hitelszerződésre és lízingre vonatkozik, vagyis év végéig nem kell fizetni például a lakáshitelek, a személyi kölcsönök, az autóhitelek és a Babaváró hitelek havi törlesztőjét sem. Fontos, hogy a fizetési moratórium nem jelent hitelelengedést, sőt a szüneteltetés alatt felhalmozódó kamatokat is ki kell majd fizetni, még ha ez utóbbi nem is kamatozik tovább a későbbiekben. 

Jelent némi segítséget az is, hogy a legnehezebb helyzetbe került kisadózók (kata) egy részének áprilistól három hónapig nem kell megfizetni a kata adót, ami havi szinten 50, illetve 75 ezer Ft tehermentesítést jelent.

Személyi kölcsönök kamata 2020-ban és 2021-ben

A hitelmoratórium és kata adó három havi elengedése azonban kevés ahhoz, hogy valaki, aki nem rendelkezik tartalékokkal, teljes jövedelemkiesés esetén is képes legyen fenntartani magát addig, amíg rendeződnek – remélhetőleg – a dolgok. Ezért foglalta rendeletbe a kormány, hogy kizárólag „csökkentett árú” személyi kölcsönt adhatnak március 19-től a bankok. Fontos azonban, hogy a kedvező, maximum 5,9%-os THM csak 2020. december 31-ig kötelező, utána már van lehetőség emelni. A bankok pedig emelnek is.

Felhasználói oldalról természetesen a 2021-től elérhető kamat lesz igazán fontos, hiszen míg év végéig mindössze 0,48% a legdrágább és a legkedvezőbb kölcsön kamata közötti különbség, addig a későbbiekre vonatkozóan már  7,34% ugyanez. A magasabb kamat ráadásul sokkal tovább lesz érvényes, mint a kedvezményes, amiatt az előbbi fokozottan nagy hatást gyakorol a havi törlesztőre és a teljes visszafizetésre.

Tudni kell azonban, hogy nem elég megkeresni a legalacsonyabb kamatú személyi kölcsönt, majd azt igényelni, ugyanis az egyes termékeknél eltérő a bankok által elvárt minimális jövedelem, a felvehető legkisebb és legnagyobb hitelösszeg, a lehetséges futamidő, de a bankok hitelbírálati szempontrendszerei is különböznek. Ez utóbbi különösen most, a vírussal kapcsolatos gazdasági történések miatt lett nagyon fontos, hiszen előfordulhat, hogy valakit az egyik banknál elutasítanak, míg a másiknál probléma nélkül megkapja a kért hitelt.

Ezért a Bankmonitor.hu szakértői mindenképp azt javasolják, hogy előbb ellenőrizd, hogy az általad megadott paraméterek alapján megkaphatod-e a szükséges hitelösszeget, majd a banki ajánlatok közül kiválasztva egyet add meg az elérhetőségeidet, hogy a Bankmonitor.hu szakértője megkereshessen, és segítsen sikeresen végigvinni a hiteligénylésed. A szakértő ismeri a banki gyakorlatokat, így tudni fogja, hogy a jövedelmed és egyéb paramétereid alapján melyik bank hitelez számodra. 

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

 

Hirdetés
Hirdetés