Hitelfedezeti biztosítás: mutatunk egy költséghatékony megoldást!

Hitelfedezeti biztosítás: mutatunk egy költséghatékony megoldást!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-12-16
 

Ha hitelt veszel fel a biztosítási védelemről is gondoskodnod kell a családod érdekében. Ezt megoldhatod egy kockázati élet-, vagy valamilyen hitelfedezeti célú biztosítással. De mi a különbség a két típus között? Nézzük meg, hogyan tudod kiválasztani a számodra legjobbat!

Életbiztosítási fedezet mindenképpen

Ha hitel veszel fel hosszabb távra, mindenképpen gondold végig egy életbiztosítás előnyeit. A legfontosabb, hogy a családod biztonságban legyen. Ha tragédia történik veled, a hitel visszafizetésének gondja ne szakadjon rájuk. Az érzelmi megrázkódtatáson túl épp elég problémát jelent majd a kieső jövedelmed pótlása. Ebben az esetben a biztosító által nyújtott segítség nagyon jól jön majd.

Ha meghalsz, a rokonok és ismerősök őszinte együttérzésükről fogják biztosítani szeretteidet, de nem valószínű, hogy azonnal milliós összegeket bocsátanak a rendelkezésükre a hiteled visszafizetésére. Ha van egy életbiztosításod legalább ez nem lesz probléma.

Hitelösszeg és futamidő

Ha eldöntötted, hogy a hiteled visszafizetésének biztosítása érdekében kötsz életbiztosítást, a biztosítási összegnek a felvett hitel nagyságával kell megegyeznie. A biztosítás időtartamának pedig egyenlőnek kell lennie a hitel futamidejével.

Válassz egy életbiztosítást!

Ha megvan a biztosítási összeg és a futamidő, akkor a biztosítási konstrukció kiválasztása a következő lépés. Ebben a kérdésben nyilvánvalóan az ár lesz a döntő, de van néhány egyéb fontos szempont is, amit mérlegelni kell.

Klasszikus csoportos hitelfedezeti

Klasszikus csoportos hitelfedezeti életbiztosítások esetében, amelyeket a bankok kínálnak ügyfeleiknek hitelfelvételkor, a biztosítási összeg a futamidő alatt mindig a hiteltartozásoddal egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a biztosítási összeg folyamatosan csökken, amíg a hitel teljesen kifut. Ez azért van így, mert a kedvezményezett ezeknél a konstrukcióknál a bank, aki csak a hiteltartozás visszafizetésére tart igényt.

Egyéni kockázati

Ha a nemcsak a hitel visszafizetéséről, hanem a családodról is szeretnél gondoskodni, akkor egy egyéni kockázati életbiztosítást erre megfelelő lehet. Ez a konstrukció úgy működik, hogy a biztosítási összeg nem csökken a futamidő alatt. Ha tragédia történik veled, a bank – ugyanúgy, mint a klasszikus hitelfedezeti életbiztosítások esetében – az éppen aktuális hiteltartozásoddal egyenlő összeget fogja megkapni a biztosítási összegből, míg az összeg többi része az általad megjelölt kedvezményezetté, vagyis a családé lesz.

Mivel a kockázati életbiztosításban a biztosítási védelem állandó, a futamidő utolsó évében is a kezdeti biztosítási összeggel azonos védelmet nyújtja, így az ára is magasabb.

Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás

De van egy harmadik megoldás, amely az NN Biztosító és a Bankmonitor együttműködésének eredményeként született. Ez a Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás, amelynek Élet fantázianevű csomagja haláleseti és 69 százaléktól magasabb rokkantsági szolgáltatást tartalmaz. A biztosítási összeg nem csökken a futamidő alatt, de az ára sokkal alacsonyabb, mint egy egyéni kockázati életbiztosításé, amely csak haláleseti szolgáltatást tartalmaz.

Az alábbi ábrán különböző életkorokban mutatjuk be a Bankmonitor Biztonság Élet csomagjának és egy átlagos kockázati életbiztosítás díjait.

 

Láthatod, hogy a Bankmonitor Biztonság havi díja 25 éves korban majdnem 70 százalékkal alacsonyabb, mint egy átlagos kockázati életbiztosításé. A különbség csökken, ha a szerződéskötéskori életkorod magasabb, de 55 éves korban kötött biztosítás esetén is 18 százalékkal alacsonyabb, mint a kockázatié.

A díj nem változik a tartam alatt, vagyis nem nő az életkor növekedésével.

Te magad is kiszámolhatod kalkulátorunk segítségével, hogy mennyibe kerülne számodra egy hitelfedezeti célú csoportos személybiztosítás által nyújtott védelem. Regisztrálj és küldjük az eredményt!

Bankmonitor
Csoportos
Személybiztosítás
Töltsd ki az űrlapot, és tudd meg hogyan tudod fizetni a hiteledet baj esetén is!

Bankmonitor
Válaszd ki a hiteleidet, add meg a
tartozás összegét!
Ft
Ft
Ft
MÁR CSAK EGYETLEN LÉPÉS!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

A hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Milyen esetekben véd?
  • Mennyibe kerül a szolgáltatás?
  • Mennyit fizet a biztosító?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

Kockázatelbírálás

Az átlagos kockázati életbiztosításokkal szemben az alacsony áron kívül van egy másik nagyon fontos előnye is. Ez a kockázatelbírálás. 50 éves korig 25 millió forintos biztosítási összeghatárig (ami a felvett hitelösszeggel egyenlő), 51 éves kortól 15 millió forintos összeghatárig semmilyen egészségi kockázatelbírálásra nincs szükség. Magasabb életkorok, illetve magasabb biztosítási összegek esetén is csak egy rövid, 3 kérdésből álló kérdőív kitöltése szükséges. A felső összeghatár 80 millió forint.

Orvosi vizsgálatra vagy komolyabb orvosi dokumentációk beszerzésére egyáltalán nincs szükség.

Az egészségi kockázatelbírálás mellett az kockázati életbiztosítások esetében az előzménybetegségek a tartam végéig kizárásra kerülnek. A Bankmonitor Biztonság esetében ez csak az első 3 évben kerül kizárásra, a 4 évtől nincs előzménybetegség vizsgálat.

Összefoglalás

Ha hitelt vettél fel vagy éppen ezen gondolkozol, ne feledkezz meg arról, hogy egy hitelfedezeti célú biztosítást is vásárolj a családod biztonsága érdekében.

Ha egy egyéni, kockázati életbiztosítást vásárolsz, a díj magasabb, de dupla védelmet jelet: a hiteltartozásodat is visszafizeti helyetted, de a családnak is marad belőle.

A klasszikus hitelfedezeti életbiztosítás egy egyszerű csomagtermék, csak a hiteltartozásodat fizeti vissza, de olcsóbb, mint egy kockázati életbiztosítás.

A Bankmonitor Biztonság Élet csomagjának haláleseti szolgáltatása is dupla védelmet jelent úgy, mint a kockázati életbiztosítás, de még egy 69 százalékot meghaladó egészségkárosodási (rokkantsági) szolgáltatást is tartalmaz ugyanazért az árért.

Ráadásul kockázatelbírálás szempontjából is nagyon kedvező.

A Bankmonitor munkatársai segítenek eligazodni a piacon található termékek között, hogy a legjobbat tudd kiválasztani. Kalkulátorunkon keresztül regisztrálj és tanácsainkkal segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb konstrukciót, hogy csak azt vedd meg ami feltétlenül szükséges.

Kockázati életbiztosítás

Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás

Hirdetés
Hirdetés