Hitelfelvétel külföldi jövedelemmel? Aranyat ér az időzítés!

Hitelfelvétel külföldi jövedelemmel? Aranyat ér az időzítés!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-04-03 Frissítve: 2021-08-06
 

Több százezerre tehető azoknak a magyaroknak a száma, akik valamilyen európai országban próbáltak szerencsét, sokuk pedig a hazai hitel lehetőségek iránt is érdeklődik. Márpedig a külföldi bérek jó alapot nyújthatnak egy itthon felvett szabadon elkölthető személyi kölcsönhöz is, ugyanakkor néhány dologra nem árt figyelni. Az egyik legfontosabb dolog az időzítés, hiszen külföldről hazatérve kritikus, hogy mennyi idő alatt tudjuk lebonyolítani a hitelügyintézést.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Milyen feltételeknek kell megfelelnem?

Nemcsak a lakáshitelek, hanem a személyi kölcsönök is vonzó célpontot jelentenek a külföldön dolgozó magyarok számára, amit jellemzően a kedvező tulajdonságai miatt választanak, hiszen szabadon felhasználható, ráadásul fedezetet sem kell hozzá felajánlani. Azt érdemes hangsúlyozni, hogy bankok az elérhető kamatok tekintetében nem tesznek különbséget az ügyfelek között, viszont a külföldi hiteligénylőként vonatkozik rád néhány specialitás.

Külföldi dolgozóként nagyon fontos, hogy rendelkezel-e magyar lakcímmel, amit lakcímkártya is alátámaszt, hiszen ennek hiányában a bankoknál elutasításba futsz bele. A másik lényeges elvárás a bankok részéről, hogy legalább 12 havi határozatlan munkaviszonyt fel tudj mutatni. A jövedelmedet is a megfelelő módon, munkáltatói igazolással szükséges igazolnod.

Emellett szükséges az utolsó 3-6 havi bankszámlakivonatot is bemutatni a bank részére. A külföldi bank által vezetett számla nem jelent problémát, viszont, ha a pároddal közös számlával rendelkezel, fontos, hogy a te neved is megjelenjen, mint tulajdonos (vagy teljes körű meghatalmazott legyél a számla fölött). Emellett lényeges, hogy látszódjon a közleményből, hogy munkabér jóváírásról van szó és látható legyen a munkáltatód neve is.

Nézd meg, hogy mennyi személyi kölcsönhöz juthatsz az aktuális ajánlatok alapján!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés

Hirdetés

Az időzítés mindenek felett

Nyilvánvaló okok, miatt sokan éppen egy hazalátogatás idejére szeretnék időzíteni a hitellel kapcsolatos ügyintézési teendőket. Igen ám, de ahhoz, hogy ez minden gond nélkül megvalósítható legyen, érdemes előkészíteni a dolgokat, így lényegében csak a papírmunkát kell már lerendezni a banknál.

Az első lépés, hogy már előzetesen felmérd a lehetőségeket, mielőtt még hazautaznál. A bankok ajánlatairól képet kaphatsz, ha egy online kalkulátorral utánanézel a lehetőségeknek. Ugyanakkor célszerű egy előminősítést is kérni (ebben a Bankmonitor is tud segíteni), amiből pontosan kiderül, mire számíthatsz az adott banknál, ráadásul a pénzintézet által elfogadható idegen nyelvű munkáltatói igazolást tudod kitölteni a cégednél is. A szükséges dokumentumok és az előminősítés birtokában nem kell több kört futni a banknál, amivel rengeteg időt spórolhatsz meg.

Ugyanakkor szem előtt kell tartanod, hogy a legtöbb banknál 3 millió forint fölötti hitelösszegnél már közjegyzői okiratba is szükséges foglalni a hitelszerződést. A közjegyző személyét már előzetesen ki lehet választani és így a megfelelő időpontot is le tudod foglalni.

Küszöböld ki a kockázatokat

Ha külföldi számlára kéred a pénzt, mindenképp vedd figyelembe, hogy a hazai bank forintban utalja a pénzt, így egy devizaváltás is bejön a képbe. Ráadásul a váltás sem középárfolyamon történik, ami költséget jelent, viszont ennek a konkrét mértéke a számlavezető bankodtól függ.

Ugyanakkor a másik oldalról is ki vagy téve az árfolyamváltozásnak, hiszen a fizetésed euróban vagy fontban kapod meg. Éppen ezért érdemes lehet fenntartanod egy magyar bankszámlát is, amin néhány havi törlesztőt is elhelyezel biztonságképpen.

A személyi kölcsönök közül is célszerű olyat választani, ahol végig fix a kamat, tehát nem változhat meg a törlesztő a futamidő alatt. A személyi kölcsönök zöme most is ilyen a piacon, viszont érdemes meggyőződni arról, hogy a választott bank milyen kamatperiódust kínál.

Élhetsz az ingyenes előtörlesztéssel is

Amennyiben a jövedelmedből egy kisebb-nagyobb összeget meg tudsz spórolni, akkor is érdemes a hiteledre gondolni, hiszen az előtörlesztéssel jelentős összegeket spórolhatsz a hitel kamatán.

A személyi kölcsön esetében is nyitott az előtörlesztés lehetősége, ráadásul 200 ezer forint erejéig egy évben egyszer ezt ingyen is megteheted. Egyéb esetben személyi kölcsön előtörlesztési díja maximum 1 százalék lehet, ha a futamidőből egy évnél több van hátra, míg éven belül maximum 0,5 százalékkal kel

Hirdetés
Hirdetés