Hol a legolcsóbb most 2 és 5 millió forint személyi kölcsön?

Hol a legolcsóbb most 2 és 5 millió forint személyi kölcsön?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-10-06
 

Autóvásárlás előtt állsz? Elromlott a napi használatban lévő családi autó? Cserélni kell egy háztartási gépet? Sürgős orvosi vizsgálat, vagy beavatkozás szükséges? Számos esetben lehet szükségünk azonnali anyagi segítségre, és ha nincs elég megtakarításunk, akkor egy személyi kölcsön jó megoldás lehet a kiadások finanszírozására. Felejtsd el a drága folyószámlahitelt, mutatjuk, hol a legolcsóbb 2 és 5 millió személyi hitel 2023 októberében.

Egy szabad felhasználású, fedezet nélküli kölcsön ideális lehet váratlan, sürgős esetekben és akkor is, ha egy régen dédelgetett álom, vagy évek óta húzódó feladat kapcsán most végre a megvalósítás mezejére lépnél.

A leggyakoribb hitelcélok, amikre egy személyi kölcsön ideális választás lehet:

  • lakáscélok: felújítás, energetikai korszerűsítés, bővítés, építkezés befejezése, lakásvásárláshoz kapcsolódó költségek,
  • autóügyek: meghibásodás, karbantartás, autóvásárlás,
  • egészségügyi kiadások: vizsgálatok, műtétek,  magán egészségügyi ellátás, fogászati kezelés,
  • háztartási kiadások: elromlott háztartási készülékek cseréje, karbantartása, berendezési- és használati tárgyak, bútorok beszerzése,
  • családi szükségletek: családtagok támogatása, családi események, fiatalok életkezdése…

Ugyanakkor egy személyi hitel kapcsán sem érdemes elhamarkodott döntést hozni, a legolcsóbb és legdrágább banki ajánlatok között ugyanis még kisebb hitelösszeg esetén is könnyen több százezres a különbség.

Hirdetés

Hirdetés

Mennyit spórolhatsz a legolcsóbb személyi kölcsönnel?

A finanszírozó kiválasztása előtt érdemes egy pillanatra megállni és átgondolni, milyen kölcsön lehet az ideális az aktuális problémára. Nagyon könnyű ugyanis abba a hibába esni, hogy egy-egy kiadást a bankszámlánk egyenlegének terhére szeretnénk megoldani. A folyószámlahitelnél ugyanakkor lényegesen kedvezőbb költséggel érhetőek el személyi hitelek, melyek ráadásul az ügyintézés kapcsán sem vesznek igénybe több időt, szintén szabadon felhasználhatók és fix törlesztőrészlettel rendelkeznek, ami miatt jóval kiszámíthatóbbak a drága folyószámlahiteleknél.

Megnéztük, mennyi a különbség a legolcsóbb és legkedvezőtlenebb személyi kölcsön választásával 2023 októberében. Ebben a Bankmonitor szabad felhasználású személyi hitel kalkulátora lesz segítségünkre. A példában két hitelösszegre, 2 és 5 millió forintra kalkuláltunk, feltételezve, hogy a választott futamidő 7 év, az igénylő jövedelme pedig 400 ezer forint havonta.

Hol a legolcsóbb a személyi kölcsön 2023 októberében?

A legolcsóbb ajánlattal 2 millió forint személyi hitel igénylése esetén összességében közel 350 ezer forinttal járunk jobban, mintha a legdrágább kölcsönt igényelnénk. A havi törlesztőrészlet a legjobb konstrukcióval 4 ezer forinttal kedvezőbb havonta. 5 millió forint esetén a különbség markánsabb, a teljes visszafizetendő összeget tekintve a 900 ezer forintot közelíti, havonta pedig 10 ezer forintot spórolhatunk, ha a legkedvezőbb ajánlatot választjuk.

Melyik bank most a legolcsóbb?

Lerántjuk a leplet: a legkedvezőbb személyi kölcsön mindkét hitelösszeg esetén jelenleg az UniCredit Bank Fix Kamat Személyi Kölcsöne. A személyi hitelek összehasonlítását ugyanakkor a legjobb ajánlat ismeretében sem éri meg kihagyni, hiszen az első három legjobb ajánlat között egyrészt minimális a különbség, másrészt az egyes bankok igénylési feltételei és egyedi akciói különbözőek, ami miatt nem mindig a dobogó első fokáról érdemes választani.

2 millió forint igénylése esetén a második és harmadik helyre a CIB Bank és a Raiffeisen Bank ajánlata érkezett, amelyek fej-fej mellett állnak. Kiemelhető, hogy az UniCredit és a Raiffeisen Bank személyi hitelével akár 50 ezer forint jóváírás is elérhető akció keretében. Az egyedi jóváírási kedvezmény alapvető feltétele egy meghatározott minimális hitelösszeg, amely az UniCredit Banknál legalább 3 millió forint, míg a Raiffeisen Bank személyi kölcsönénél 2 millió forint. Nem mellesleg a Raiffeisen Bank mellett szól, hogy a kiemelkedő ajánlathoz nem szükséges bankváltás, vagyis nem elvárás a kedvező kamatért cserébe jövedelmet érkeztetni a bankhoz.

Összességében tehát nem csak a sorrend számít, érdemes megnézni az egyes ajánlatok bizonyos tulajdonságait, és az alapján választani, hogy mik azok a feltételek, amelyeket a futamidő alatt végig biztonsággal teljesíteni tudunk. Ha például a kedvező kamat feltétele egy új bankszámla nyitása, akkor az sem mindegy, hogy mi mindent lehet kényelmesen és gyorsan, online elintézni, miért kell mégis a bankfiókba fáradni, milyen messze van a legközelebbi fiók és bankautomata, vagy hogy milyen funkciókat kínál a pénzintézet mobilappja/internetbankja.

Az egyéni élethelyzet szintén döntő lehet, mindenkinek a saját igényeihez leginkább passzoló személyi hitel lesz az ideális választás. Jó hír, hogy nem kell egyedül belevágnod. A Bankmonitor személyi hitel szakértői naprakész ismeretekkel rendelkeznek a banki ajánlatokról, a feltételekről, jó eséllyel rögtön ahhoz a pénzintézethez tudnak irányítani, ahol a legkedvezőbb ajánlatot kaphatod meg.

Kalkulálj
Hasonlítsd össze a bankok személyi hiteleit, csapj le a szimpatikus ajánlata és indítsd el az igénylést néhány kattintással!
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés