Hol melyik befektetést tudod megvenni?

Hol melyik befektetést tudod megvenni?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-08-23 Frissítve: 2021-06-20
 

Nem tudod, melyik banknál mibe tudsz fektetni? Nem találsz semmi összefoglalót, ami ezt a kérdést megválaszolja? Megspóroljuk neked az utánajárást! Megmutatjuk, melyik banknál mibe tudsz fektetni! Óriási különbségeket fogsz tapasztalni!

Lakossági, prémium vagy privát banki ügyfelek esetén bankonként jellemzően eltérő termékkör érhető el. Azonban nem minden bank tesz ilyen módon különbséget az ügyfelei között, megadva a lehetőséget a kisebb pénzűeknek is. Csak az országosan, személyesen elérhető bankokat, befektetési társaságokat vettük figyelembe.

Próbáld ki a befektetői tesztünket, hogy megtudd, milyen a kockázatviselési képességed!

OTP Bank

Normál lakossági ügyfeleknek csak az OTP Alapkezelő befektetési jegyei, magyar részvények, certifikátok és magyar állampapírok elérhetőek, a prémium kategóriában ez bővül néhány UBS alappal. Ezen kívül elérhető még normál ügyfelek esetén havidíj ellenében a frankfurti tőzsde is. Itt ETF-ek, részvények és certifikátok is vásárolhatók. A privát banki ügyfél kategória kicsit más a banknál: itt már több külföldi tőzsde, az Aegon, a Hold, a Generali, a Parvest, az Allianz, az ING, a Credit Suisse és a Templeton alapok is elérhetők.

Hirdetés

Hirdetés

K&H Bank

Lakossági és prémium ügyfelek esetében K&H befektetési alapok, magyar részvények és magyar állampapírok vannak a palettán.

KBC Securities

A K&H Bankhoz hasonlóan a KBC csoport tagja. Néhány műveletet (például készpénz befizetése) egyes kiemelt K&H bankfiókokban is lehet intézni. A szolgáltatónál körülbelül 30 tőzsde részvényei, ETF-jei, certifikátjai, K&H, valamint néhány OTP, Aegon, Generali és Hold befektetési alap, határidős termékek, warrantok vásárolhatók meg. Magyarországon a tőzsdék elérhetőségét tekintve a piacvezetők között van. Néhány magyar állampapír is elérhető online, de külföldi állampapírokra is lehet megbízást adni, amennyiben a hosszú telefonos várakozási időt kivárjuk, és sikerül a megfelelő ügyintézőhöz kerülnünk. A legtöbb bankhoz hasonlóan nyitható náluk értékpapírszámla, TBSZ és NYESZ is.

Erste Befektetési Zrt.

Nagyon sok alapkezelő befektetési jegyei megvásárolhatók. Ebben a legjobbnak számít a normál lakossági ügyfélkörben. Sok tőzsde is elérhető, például magyar, osztrák, német, amerikai online is, a többi telefonon. ETF-ek, certifikátok vételére is van lehetőség. A magyar állampapírok is elérhetőek, de telefonon jó esetben a külföldiekre is lehet megbízást adni.

Nézd át a Bankmonitor kalkulátora segítségével a befektetési alapok listáját!

UniCredit Bank

Több alapkezelő (például Amundi, OTP, Hold, Aegon, Generali) befektetési jegyei megvásárolhatók lakossági ügyfélként is. A magyar tőzsde és a magyar állampapírok is elérhetőek.

Raiffeisen Bank

Raiffeisen és néhány Aegon, Hold, OTP befektetési jegy vásárolható meg a magyar állampapírokon kívül, míg a prémium szegmensben még néhánnyal több befektetési jegy a fenti alapkezelőktől. Privát banki ügyfélként tovább bővül a paletta. NYESZ nem nyitható náluk.

CIB Bank

CIB-es befektetési jegyek és magyar állampapírok vásárolhatók meg. Prémium és privát banki ügyfeleknek bővül a paletta például Hold, OTP, Aegon befektetési alapokkal.

MKB Bank

MKB-s és néhány más alapkezelő befektetési jegyei elérhetőek, valamint a magyar állampapírok. Privát banki ügyfeleknek bővül a paletta.

Budapest Bank

A lakossági ügyfelek a Budapest Alapkezelő befektetési jegyein kívül további 7 alapkezelő alapjait (OTP, Fidelity, Aegon, Aberdeen, Allianz, Generali, Templeton) és a magyar állampapírokat vásárolhatják meg.

Ha az árfolyamesésben szeretnénk érdekeltek lenni

Ha árfolyamesésre szeretnék játszani, akkor az Erste Befektetési Zrt-t és a KBC Securitiest ajánljuk! Az árfolyamesésre játszást shortolásnak nevezzük.

Nézd meg portfólió tervező szolgáltatásunkat is, hogy megtapasztald a portfólió készítés rejtelmeit!

Ha biztos hozamokat szeretnél, böngészd a Bankmonitor Állampapír kalkulátora segítségével az állampapírok listáját!

Hirdetés
Hirdetés