Így oldhatjuk meg egyetemistánk lakhatását – ne maradj le a legfontosabb hírekről!

Így oldhatjuk meg egyetemistánk lakhatását – ne maradj le a legfontosabb hírekről!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-08-06 Frissítve: 2023-08-08
 

Ismét sok minden történt a héten, ezért szokásunk szerint bemutatjuk a legfontosabb híreket. Hogyan érdemes lakhatást intézni az egyetemre felvett diákoknak? Milyen hozamokat érhettek el az életbiztosítással rendelkezők? Hogyan vehetnek fel hitelt a 25 évnél fiatalabbak? Mit tehetsz annak érdekében, hogy külföldön is biztonsággal használható legyen a bankkártyád? És milyen támogatás indul a vállalkozók számára? Ezekkel is foglalkoztunk a héten.

Felvették a csemetét az egyetemre? Béreljünk lakást, vagy vásároljunk?

Múlt héten kiderültek a felvételi ponthatárok, és rövidesen sok diák kezdheti meg a tanulmányait a lakóhelyüktől távol eső városokban. A családjaiknak most arról kell dönteniük, miként oldják meg a költöző gyermekük lakhatását. Ha a kollégium nem jöhet szóba, akkor kézenfekvő választás az albérlet, de azt is megfontolhatják, hogy vásárolnak egy lakást az adott településen. Mennyibe kerülnek most a bérlemények a legkedveltebb egyetemi városokban? Megéri-e vállalni a „röghözkötést” egy ingatlan megvásárlásával, cserébe részesedni az ingatlanpiac hozamából? A Bankmonitor cikkéből ezeket is megtudhatod.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen hozamokat lehetett elérni az életbiztosításokkal?

Hazánkban az egyik legelterjedtebb rendszeres megtakarítási forma a befektetési célú életbiztosítás, legyen szó akár szabad felhasználású, akár nyugdíjcélú változatokról. Nyugdíjcél esetén 20%-os állami támogatás is kapható, de ettől függetlenül a kiválasztott befektetési portfólió teljesítménye is kulcsfontosságú. Most kiszámoltuk, mekkora hozamot termeltek 2017-től napjainkig az életbiztosítások keretein belül elérhető eszközalapok. Miért gyengélkedtek a kötvényalapok? Képesek voltak-e lekörözni az inflációt a magyar részvények és a globális részvények? És hogyan érdemes összeállítani a saját portfóliónkat? Kattints, és tudd meg a választ ezekre a kérdésekre!

Milyen feltételekkel vehetnek fel kölcsönt a fiatalok?

Tavaly óta jelentős személyi jövedelemadó-kedvezményben részesülnek a 25 évnél fiatalabbak: idén havi 74 993 forintos adókedvezményt élvezhetnek, azaz ekkora adótartalmú jövedelemig gyakorlatilag nem kell SZJA-t fizetniük. Felmerül a kérdés, hogy hiteligényléskor miként értékelik a bankok a 25 év alattiak jövedelmét. Kell-e arra számítani, hogy nem teljes egészében veszik figyelembe a megszerzett nettó keresetet, az átmenetileg élvezett adókedvezmény okán? Cikkünkből megtudhatod, hogyan járnak el a bankok a babaváró hitel, a lakáshitel vagy a személyi kölcsön esetében.

Így kerüld el külföldön a bankkártyád befagyasztását

A világ legkínosabb helyzetei közé tartozik, amikor vásárlás során csütörtököt mond a bankkártyánk – különösen akkor, ha ez egy külföldi nyaralás alkalmával történik. Kevesen tudják, hogy számos óvintézkedést tehetünk az utazás előtt, melyek segítségével minimálisra csökkenthető egy ilyen probléma valószínűsége. Milyen okokból tilthatja le a bankunk a kártyát? Hogyan találhatunk gyors megoldást akkor, ha már megtörtént a baj? És milyen alternatívák jöhetnek szóba, ha a bankkártyánkat bármilyen okból kifolyólag nem tudjuk használni? Ez is kiderül a cikkből.

Kezdő vállalkozók, figyelem: most 4,5 millió forint kapható!

Újraindul a vállalkozóvá válást segítő támogatás, amelyhez hasonló már korábban is elérhető volt. Mikor kezdődik a következő ilyen program, és várhatóan meddig fog tartani? Mikortól lehet jelentkezni, és mire kell figyelni a jelentkezés során? Kik nyerhetik el a támogatást, illetve milyen kritériumoknak kell megfelelniük? Ha már megvan a pénzösszeg, akkor milyen típusú kiadásokra fordítható? Ezt járjuk körül a Bankmonitor e heti, kis- és középvállalkozásoknak szóló írásában.

Kalkulálj
Tudd meg, hogyan hat rád a családtámogatások megváltozása! Használd a Bankmonitor kalkulátorát, és hozd meg a legjobb pénzügyi döntést!

Változó lakástámogatások
idén, vagy 2024-ben
jársz jobban

lakásvásárlással?

Több millió forint a tét!


Ft
Ft
Ft
Bankmonitor
2024-ben
0 Ft
ennyivel több támogatást és támogatott hitelt érhetsz el.

ÉS

0 Ft
ennyivel kevesebb lehet az ingatlanvásárlásod összköltsége,
mint 2023-ban.
A részletes eredményedet e-mailben fogjuk elküldeni számodra!
A részletes eredményedet e-mailben fogjuk elküldeni számodra, szakértőnk pedig keresni fog a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
elküldtük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk
a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Megadott adataid alapján 2023-ban és 2024-ben is azonos összegű támogatásra és támogatott hitelre leszel jogosult, így előreláthatólag az ingatlanvásárlásod teljes költsége ugyanannyi lesz mindkét évben.

Megadott adatait alapján 2023-ban és 2024-ben sem leszel jogosult támogatásra és támogatott hitelre, így előreláthatólag ingatlanvásárlásod teljes költsége ugyanannyi lesz.
Ha bármi kérdésed lenne, írj nekünk
a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hirdetés
1
Hirdetés