Így spórolt több ezer forintot olvasónk egy utaláson

Így spórolt több ezer forintot olvasónk egy utaláson
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-03-31
 

Több cikkünkben foglalkoztunk már vele, hogy mennyire sokat spórolhatunk a nemzetközi átutalási díjakon, ha normál banki utalás helyett a TransferWise-t használjuk. Egy olvasónk a minap kipróbálta a szolgáltatást és annyira tetszett neki, hogy billentyűzetet ragadott, megírta nekünk a tapasztalatait. Az ő írását közöljük lejjebb!

„Tisztelt Bankmonitor!

Köszönöm, hogy felhívták a figyelmemet a TransferWise utalás lehetőségére. Tényleg sokkal olcsóbb a nemzetközi átutalás, lényegesen gyorsabb is. Megbízható cég, ajánlani fogom ismerőseimnek.

Üdvözlettel:

Nagy Gábor István”

Ezt a levelet küldte nekünk a minap a Bankmonitor egyik olvasója. Boldoggá tett minket a pozitív visszajelzés, ezekért a pillanatokért érdemes dolgozni!:) Levelezni kezdtünk, kíváncsiak voltunk a részletekre.

Kiderült, hogy Gábor néhány hónapja olvasta egy hírlevélben kiküldött cikkünket a TransferWise-ról. Mielőtt végső bizalmat szavazott nekik, többször ki akarta próbálni, hogy tényleg működik-e, ezért a saját külföldi bankszámlájára utalt kisebb összegeket.

Mivel az első tapasztalatok pozitívak voltak, Gábor növelte a tétet és nagyobb összeget utalt külföldre szállásfoglalás céljából. Ez azt jelenti, hogy már nem a saját számlájáról a saját számlájára utalt, hanem valaki máséra.

Egészen pontosan külföldön foglalt szállást és ennek árát fizette ki. Azt mondja, ez is működött, s különösen tetszett neki, hogy a kérdéseire pár órán belül válaszoltak a pénzügyi szolgáltatónál. Angolul persze jól kellett tudni, mivel magyar nyelvű ügyfélszolgálat nincs.

Végül pedig álljanak itt arról az ő szavai, hogy mi az, ami a legmélyebb nyomot hagyta benne:

„Még annyi konkrétumot hozzá lehet tenni, hogy pár száz forintba került az a nemzetközi utalás, ami a bankomnál pár ezer forint lett volna. Ráadásul Ausztriába aznap teljesült az utalás (mivel reggel indítottam), ami messze versenyképesebb a 3-4 munkanapnál, amit a bankok ajánlanak.”

Ha valakit érdekel, hogy mi a TransferWise és hogyan működik, érdemes elolvasni ezt a két cikket:

Fejenként 2-3 milliót utalnak haza a külföldi magyarok: 40 ezret is spórolhatnak

20 ezer EUR nemzetközi utaláson 100 ezer Ft megtakarítás

Hirdetés
Hirdetés