Itt a helyed, mutatjuk a legjobb bankszámlákat!

Itt a helyed, mutatjuk a legjobb bankszámlákat!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-10-06 Frissítve: 2017-10-05
 

Havonta 200-300 forintból meg lehet úszni a bankolást a legolcsóbb számlák esetén akár kisebb, akár nagyobb összeg érkezik a számlára, és ebben már a bankkártya éves díja is benne van. Sőt, a számlahasználattól és banktól függően ez lehet 0 Ft nem csak az akciós időszakban! Mutatjuk a legolcsóbb bankszámlákat minimálbérhez, átlagos, valamint magasabb jövedelemhez is!

Több banknál is találunk olyan bankszámla ajánlatot, amely mind az alacsonyabb, mind a magasabb jövedelműek esetén optimális választás lehet, és havi párszáz forintból fenntartható. Megvizsgáltuk, hogy hol és mennyiért lehet folyószámlát vezetni, amennyiben eltérő a számlára érkező összeg, és eltérőek a számlahasználati szokások.

Mivel a számlákhoz tartozó bankkártya első éves díja jellemzően kedvezőbb vagy 0 Ft, illetve bizonyos időszakra egyes tranzakciók is olcsóbbak az akcióknak köszönhetően, a második éves költséget is vizsgálni szükséges. A gyűjtésünk alapján a legolcsóbb számlákat ugyanabban az 5 bankban találjuk meg minimálbér és átlagos jövedelem mellett, míg az átlag feletti jövedelem esetén egy hatodik banknak van verhetetlen ajánlata.

Hirdetés

Hirdetés

Bankszámlák átlagos jövedelemhez

150 ezer forint számlára érkező jövedelemmel, és átlagos számlahasználati szokásokkal a CIB ECO bankszámla két éves átlagköltsége 59 Ft, mivel a bank 5 000 Ft-ot jóváír a számlán a nyitást követő hónapban. A kedvezmény kizárólag a Bankmonitor ügyfeleinek jár 2017.12.31-ig. A további ajánlatok 200 és 700 Ft közötti két éves átlagköltséggel bírnak.

Az OTP Bank és a MagNet Bank konkrétan ugyanazzal a számlacsomaggal kerül be a legolcsóbb 5-be, mint a később látható minimálbéres profilnál. Az OTP Smart a szokásokhoz igazodva kínál különböző csomagokat a számlán belül, míg a MagNet Házhozszámla kedvező díjszabásával szerzi meg a harmadik helyet a képzeletbeli dobogón mindkét esetben. A Sberbank Fair számlacsomagja a számlára érkező jövedelemtől függően kínál különböző kondíciókat – kategóriákat – a számlavezetéshez, míg a Gránit Bank eltérő számlát kínál az eltérő profilokhoz.

Ha szeretnéd látni a teljes bankszámla listát, használd bankszámla kalkulátorunkat!

Bankszámlák magas jövedelemhez

A CIB ECO bankszámla még itt is tartja első helyét 2 éves átlagköltség alapján, és a Gránit Banknak is van erre a profilra egy újabb ajánlata, mégpedig a Gránit Bajnok számlacsomag. Új belépő a legolcsóbb 5 között a Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag, amely a feltételek teljesítése esetén akciós időszak nélkül egyenletesen biztosít alacsony költséget. Amennyiben valaki teljesen meg tud válni az SMS szolgáltatástól, a Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag teljesen díjmentes.

Az SMS szolgáltatást 4 banknál ingyenes okosértesítésre is le lehet cserélni, ezáltal tovább faraghatók a bankköltségek. Ehhez az adott bank mobilalkalmazását kell letölteni az okostelefonra, az azonnali értesítések megérkezéséhez pedig aktív internetkapcsolat szükséges.

Bankszámlák minimálbérhez

Visszafogott számlahasználati szokásokkal (minimális utalás, és maximum a jogszabály által biztosított készpénzfeltétel) a CIB ECO bankszámla 2 évig kvázi díjmentes tud lenni az 5 000 forintos jóváírásnak köszönhetően, amely fedezi a bankkártya éves díját, valamint az egyéb tranzakciók költségét is. Az 5 legolcsóbbat vizsgálva a többi 4 banknál is elfogadhatók a költségek, amelyek két éves átlagban a havi 300 Ft sem érik el.

Mivel a számlahasználati szokások jelentősen eltérnek, és alapjaiban meghatározzák számlák fenntartási költségeit, mindenképpen a ránk jellemző tranzakciókkal érdemes kalkulálni a bankszámlaválasztáskor!

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés