Jó hír a vállalkozásoknak: még lehet támogatott hitelt igényelni!

Jó hír a vállalkozásoknak: még lehet támogatott hitelt igényelni!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-07-20
 

Ütemesen halad a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram (BGH) keretében benyújtott kérelmek elbírálása és folyósítása: az ezermilliárdos keretből 862 milliárd forintnyi igénylést hagytak jóvá eddig. A BGH lezárult, de a Széchenyi Kártya Program keretében a hitelcélok széles körére igényelhető kedvezményes, évi fix 5 százalékos kamat mellett forrás – hívják fel a figyelmet a Bankmonitor szakértői.

Friss adatokat közölt a Nemzetgazdasági Minisztérium a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramról (BHG). A jelenlegi magas kamatkörnyezetben rendkívül kedvező, végig fix forint hitel esetén legfeljebb 6, euró hitelnél pedig maximum 3,5 százalékos kamatozású hitelre a kérelmeket tavasszal lehetett leadni. Jelenleg a leadott hiteligénylések elbírálása és a folyósítás zajlik.

Ötszáz milliárdhoz közelít a folyósított összeg

A minisztérium tájékoztatása szerint a BGH keretében eddig 862 milliárd forintnyi hitelkérelmet hagytak jóvá, a szerződött hitelek értéke eléri 691 milliárd forintot, a kifizetések összege pedig meghaladja a 446 milliárd forintot.

A szerződött ügyfelek 68 százaléka kis- és közepes vállalkozás. Az ügyletérték alapján a szerződött hitelállomány 40,8 százaléka a feldolgozóiparhoz, 30,6 százaléka a kereskedelem és a gépjárműjavítás területéhez, 7,4 százaléka pedig a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás és halászat területhez köthető.

A minisztérium korábbi tájékoztatása szerint az eredetileg 700 milliárdos, majd 1000 milliárd forintra emelt keretre 2124 hitelkérelem érkezett a programot lebonyolító EXIM Magyarországhoz és partnereihez. (Az EXIM Magyarország forgóeszköz és beruházási, valamint lízingkonstrukciónak értékesítésében 21 hitelintézet és pénzügyi vállalkozás közreműködött.) Forgóeszközhitelből végül 600, beruházásiból 400 milliárd forint hitel jut majd el a vállalkozásokhoz.

Hirdetés

Hirdetés

Van még hitel évi fix 5 százalék kamattal

A BGH keretében felkínált összeget néhány hét alatt lejegyezték, egyelőre nincs szó az újranyitásról. Ez nem jelenti azonban azt, hogy nincs a vállalkozások széles köre számára elérhető kedvezményes hitel.

A Széchenyi Kártya Program MAX+ konstrukciókra az év végéig lehet hitelkérelmeket benyújtani. A programban sokféle hitelcélra érhető el forrás.

A működés finanszírozására fordítható hitelek:

  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+
  • Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+
  • Széchenyi Likviditási Hitel MAX+

A beruházási célok finanszírozására igényelhető konstrukciók:

  • Széchenyi Beruházási Hitel MAX+
  • Széchenyi Lízing MAX+
  • Széchenyi Mikrohitel MAX+
  • Agrár Széchenyi Beruházási hitel MAX+

A hitel kamata valamennyi konstrukció esetében fix évi 5 százalék. A kezelési költség nulla százalék. A jelenlegi piaci környezetben tehát vonzó a kamatozás. Az igényelhető hitelösszegek hitelcéltól függően 1-500 millió forint között lehet. Mindenképp érdemes tehát megfontolni a lehetőséget.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    Elengedhetetlen az alapos tervezés

    A Széchenyi hiteleknek óriási előnye a már említetteken túl, hogy viszonylag egyszerűen igényelhetők. Egy finanszírozási kérdésről azonban a döntés sohasem egyszerű, akkor szolgálja a legjobban a vállalkozás érdekeit egy ilyen lépés, ha alapos tervezés előzi meg. Ebben a folyamatban szinte minden cégnek érdemes lenne szakértővel konzultálnia.

    jó tudni
    Hogyan lehet jól előkészíteni egy hitelkérelmet? Milyen tipikus hibákat követnek el a cégek? Mennyit lehet megspórolni egy jó döntéssel? – egyebek mellett ezekre a kérdésekre is válaszolt Kreisz György a Bankmonitor vezető üzletviteli tanácsadója egy nemrég megjelent interjúban.

    Ha kérdésed lenne vagy segítségre lenne szükséged a megfelelő banki partner kiválasztásában keresd bizalommal a Bankmonitor szakértőit.

    Hirdetés
    Hirdetés