Kis odafigyeléssel rengeteget spórolhatsz – Pénzügyi tippek és tanácsok a hétről

Kis odafigyeléssel rengeteget spórolhatsz – Pénzügyi tippek és tanácsok a hétről
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-05-29
 

Néhány pénzügyi szokásunkról képtelenek vagyunk lemondani, pedig sokszor egy kis odafigyeléssel rengeteget lehetne spórolni. A héten több olyan tippet és tanácsot gyűjtöttünk össze olvasóinknak, amik segítségével könnyebb, és/vagy éppen jövedelmezőbb lehet egy-egy tranzakció. Lesz szó ingyenes készpénzfelvételről, felújításról, megtakarításhoz kapcsolódó adókedvezményről, magasabb fizetésnek köszönhető extra előnyökről. Vérteződj fel legújabb pénzügyi tippjeinkkel!

Sok készpénzt veszel fel ATM-ből? Ingyen is megúszhatod, ha jól választasz!

Van, amikor olcsóbb, ha nem kérjük a havi két alkalmas, ingyenes készpénzfelvételt? Talán meglepő, de a bankok akár ennél jobb alternatívát is kínálhatnak egyes számlacsomagokkal. A kedvező feltételek ugyan a legtöbb esetben saját banki ATM-mel érhetők el, de ha keveselljük a havi 150 ezer forint készpénzt, érdemes áttekinteni, hogy hol, mik a lehetőségek.

Mennyibe kerül a fürdőszoba felújítása? Miből fedezzük?

A vizes helyiségek felújítása sokszor évekig téma a családban, halogatjuk, mert nem kis feladat, költség és kényelmetlenségekkel is jár. Utánajártunk, mennyibe kerül manapság egy teljes fürdőszoba-ráncfelvarrás, milyen munkálatokkal jár és ha nincs elegendő saját megtakarítás, hogyan juthatunk pénzhez, hogy egy új, mindenki számára kényelmes és komfortos helyiséget élvezhessünk.

4 áru, amit tavaly még személyi kölcsönből is megérte volna megvenni

Az infláció töretlenül száguld, áprilisban 9,5 százalékos átlagos éves áremelkedés volt megfigyelhető hazánkban. A legkedvezőbb személyi kölcsönök THM-jével összevetve pedig igazán érdekes tényekre bukkanhatunk, főleg, ha a tartós fogyasztási cikkek háza táján vizsgálódunk. Megéri hitelből finanszírozni? Cikkünkből kiderül…

Magasabb jövedelem – Prémium lakáshitel ajánlatok

Tévhit, hogy lakáshitel igénylésnél csak akkor lehet anyagilag jobb helyzetbe kerülni, ha hétszámjegyű fizetéssel, vagy extra értékes fedezeti ingatlannal rendelkezünk. Jó hír, hogy már kevéssel az átlagos bér feletti jövedelemmel is kedvezőbb ajánlatokra számíthatunk. Ha pedig ketten, közösen vágnak bele a lakástervekbe, akkor már könnyebb olyan jövedelmi szintet elérni, amivel kiváltságos helyzetbe kerülhetünk. Sőt, ez még nem minden. Nem csak anyagi előnyök járnak ugyanis a magasabb fizetéshez.

Berobbantak a készházak és mobilházak! De adnak rá hitelt a bankok?

Egyre népszerűbbek az alternatív építési megoldások, hiszen lényegesen olcsóbbak és rövidebb elkészülési idővel kecsegtetnek a hagyományos építési technikákkal készült épületekkel szemben. Ugyanakkor még napjainkban is számos extra banki feltétel és eltérés kapcsolódhat ezen épületek hitelezéséhez. Cikkünkben ezeket gyűjtöttük össze.

7 tévhit az ingyenes bankszámlákról – videó

Legújabb videónkban Argyelán József, a Bankmonitor vezető pénzügyi elemzője oszlatja el az ingyenes bankszámlákkal kapcsolatos félreértéseket, tévhiteket. Megtudhatod, mely 3 dolgot kell szem előtt tartanod, ha Te is díjmentes bankszámlát szeretnél és eláruljuk azt is, hogy mi szükséges még hozzá.

Hirdetés
Hirdetés