Kockázati életbiztosítás: Babaváró védelem

Kockázati életbiztosítás: Babaváró védelem
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-07-31 Frissítve: 2023-08-03
 

Felmerülhet benned a kérdés: mikor kössek életbiztosítást? Rossz úton jársz, ha erre az a válaszod, hogy akkor, amikor érzem, hogy már nem vagyok valami jól. Ez sajnos olyan mint, amikor későn érsz a peronra és a vonat már kifutott az állomásról.

Miért baj, ha későn kapcsolsz?

Ha a biztosítási védelem iránti igény akkor merül fel benned, amikor már idősebb vagy, nem érzed már jól magad, valami nem olyan már, mint régen, akkor elkéstél vele. Nagyon valószínű, hogy bármelyik biztosítót is választod, komoly orvosi vizsgálatokra számíthatsz, amelyek feltárják a valós egészségi állapotodat. Ha nem vagy már teljesen egészséges, akkor ez a biztosítás díjában meg fog látszódni, vagyis a valós életkorodnak megfelelő díjat meg fogják növelni, hiszen kockázatosabb veled szerződést kötni, mint az egészséges kortársaiddal. De az is előfordulhat, hogy nem akarnak veled szerződést kötni, mert túl kockázatos vagy a számukra.

De ha makk egészséges vagy, akkor is magasabb egy életbiztosítás díja 50 évesen, mint 25 évesen. Ez természetes, mivel a biztosítók a halálozási statisztika alapján határozzák meg a díjat, és egy adott évben értelemszerűen többen halnak meg az idősek közül, mint fiatalon.

A fentieket összefoglalva: Életbiztosítási szerződéskötéssel addig várni míg megöregszel, vagy akkor kapkodni, amikor már az egészséged nem a régi, nem jó megoldás.

Hirdetés

Hirdetés

Gyermekvállalás

A jó hír az, hogy van egy nagyon fontos pillanat az életben, amikor nagyon erősen fel fog merülni benned a biztonság utáni vágy. Ez a családalapítás, a gyermeked születése. Arra fogsz gondolni, hogy felelős vagy a gyermekedért, aki még hosszú ideig csak rád számíthat, nélküled nem boldogul az életben. Arra fogsz gondolni, hogy mi lenne vele nélküled.

Fontos
Nagyon sokan ekkor határozzák el, hogy életbiztosítást kötnek. A cél a gyermek anyagi biztonságának megteremtése arra az esetre, ha a szülőkkel valami tragédia történne.

Ha a gyermekvállalás összekapcsolódik egy hitelfelvétellel, akkor még nagyobb a nyomás, ami a biztosítási védelem felé hajt. Ha történik veled valami, akkor nemcsak a család megélhetéséhez szükséges jövedelmed fog hiányozni a kasszából, hanem a hiteltörlesztés is veszélybe kerülhet, ami az otthonotok elvesztésével is járhat.

Kockázati életbiztosítás – dupla védelem

Ha olyan kockázati életbiztosítást szeretnél, amely megoldja mind a két problémát, vagyis a családodnak is anyagi segítséget jelent és a hiteltartozásodat is kifizeti, akkor egy kockázati életbiztosításra van szükséged, vagy egy olyan hitelfedezeti célú biztosításra, ahol a biztosítási összeg nem csökken a futamidő alatt.

Egy klasszikus hitelfedezeti biztosítás önmagában csak az a hiteltartozás visszafizetését jelenti, mert a biztosítási védelem folyamatosan csökken a hiteltartozás csökkenésével párhuzamosan. Így a család számára már nem marad fedezet a hiányzó jövedelem kiegészítésére. Ezt egy kockázati életbiztosítás viszont megoldja.

Mennyibe kerül?

A biztosítási piac vezető biztosítói az alábbi díjakon kínálják kockázati életbiztosítási termékeiket. A példában a biztosítási összeg minden esetben 25 millió forint, a biztosítási szerződés időtartama 10 év.

Kockázati életbiztosítások havi díjainak összehasonlítása

Az életbiztosítási védelem mellett kiegészítő szolgáltatásokat is vehetsz, amelyek balesetbiztosítási és egészségbiztosítási védelmet nyújtanak a maradandó egészségkárosodástól a kritikus betegségekig.

A Bankmonitor kalkulátorának segítségével te is kiszámolhatod, hogy mennyibe kerülne neked az életbiztosítási védelem. A kalkulátor nem egy adott termék árait, hanem egy átlagot mutat, amitől lehet olcsóbb és drágább is az általad kiválasztott biztosítás.

Bankmonitor
Kiszámoljuk mennyibe kerül
a családod védelme

Milyen kockázatokra
szeretnél megoldást?
Bankmonitor
év
Ft
Már csak

egy lépés
van hátra!
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Pontosan milyen védelmet kapsz ezen összegért? Hogyan működik?
  • Milyen esetben kapod meg a kifizetést a biztosítótól?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

Bankmonitor Biztonság – hitel és család

A Bankmonitor Biztonság egy olyan érdekes csoportos személybiztosítás, amely a hitelfedezeti biztosítások tulajdonságait ötvözi egy kockázati életbiztosítás előnyeivel.

Ez a termék alapvetően egy bankfüggetlen csoportos hitelfedezeti célú termék, amely egy szolgáltatási csomag. Az életbiztosítási védelem mellett, súlyos egészségkárosodás esetére is fedezetet nyújt, ami a hiteltartozásod kifizetését jelenti. Ezen kívül munkaképtelenség esetén, valamint alkalmazottaknak munkanélküliségnél átvállalja a törlesztőrészlet fizetését. Vállalkozóknak pedig ugyanezt a szolgáltatást nyújtja kórházi ápolás esetén.

Bankmonitor Biztonság – Miért különleges?

A legizgalmasabb ebben a termék az, hogy a klasszikus hitelfedezeti biztosításokkal ellentétben a biztosítási fedezet állandó, vagyis nem csökken a hiteltartozásod csökkenésével. Ez azt jelenti, hogy a védelem a biztosítás időtartamának végén is a kezdeti biztosítási fedezettel azonos. Például, ha 25 millió forint hitelt vettél fel, a hitelfedezeti védelem is 25 millió forint és a futamidő végén is ennyi lesz, annak ellenére, hogy a hiteledet visszafizetted. Ez azért jó, mert a futamidő alatt az aktuális hiteltartozásod feletti rész a biztosítási összegből a családodnál marad. Így a kockázati biztosításokhoz hasonlóan a Bankmonitor Biztonság a hitelfedezetet és a családnál felmerülő jövedelemkiesést is pótolni tudja, ha veled történik valami.

Bankmonitor
Csoportos
Személybiztosítás
Töltsd ki az űrlapot, és tudd meg hogyan tudod fizetni a hiteledet baj esetén is!

Bankmonitor
Válaszd ki a hiteleidet, add meg a
tartozás összegét!
Ft
Ft
Ft
MÁR CSAK EGYETLEN LÉPÉS!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

A hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Milyen esetekben véd?
  • Mennyibe kerül a szolgáltatás?
  • Mennyit fizet a biztosító?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

Hogyan segít a Bankmonitor?

A kockázati életbiztosításból széles választék van a piacon, kiegészítő fedezetekből pedig még nagyobb. Csak úgy lehet a megfelelő terméket találni, ha egy szakképzett tanácsadó pontosan elemzi azt az élethelyzetet, amiben vagy, és több terméket ajánl neked, amelyek közül te választhatod ki a legmegfelelőbbet.

Kalkulálj és regisztrálj az oldalunkon!

Hirdetés
1
Hirdetés