Kockázati életbiztosítás: kiegészítők neked!

Kockázati életbiztosítás: kiegészítők neked!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-04-08
 

Ha életbiztosítást vásárolsz, azzal elsősorban szeretteidről gondoskodsz, ahogy folyamatosan teszed egész életedben. De magaddal is törődnöd kell, hogy sokáig tudd gondjukat viselni. A kiegészítő biztosítások nem csak akkor fizetnek, ha tragédia történik veled, hanem anyagi segítséget nyújtanak baleset vagy betegség esetén is. Mire jók ezek a kiegészítők és hogyan érdemes meghatározni a védelem nagyságát? Nézzük meg közelebbről!

Nagy a választék

Nem könnyű eligazodni a kiegészítő biztosítások dzsungelében, amit a magyar biztosítási piac produkál. Nagyon olcsó és nagyon drága kiegészítőkből is széles a választék. A jól bevált klasszikus – baleseti, egészségkárosodási (vagyis rokkantsági) és kórházi napi térítésre szóló – kiegészítő biztosítások mellett egyre népszerűbbek a kritikus betegségekre, műtéti térítésekre vonatkozó kiegészítők is.

Miből mennyit?

Nem csak az okozhat fejtörést, hogy milyen kiegészítő biztosítási vegyél életbiztosításod mellé, amelynek lesz is értelme, hanem az is, hogy mekkora legyen a biztosítási összeg nagysága. Ha túl nagy, akkor drága, ha kicsi, akkor meg nem ér semmit.

Hirdetés

Hirdetés

Élethelyzet

Az életbiztosítás és kiegészítőinek megvásárlása előtt mindig érdemes végiggondolnod azt az élethelyzetet, amiben éppen vagy. A jövedelmed nagysága nem csak azért fontos, hogy milyen szintű biztosítási védelmet engedhetsz meg magadnak, hanem a biztosítási összeg meghatározásánál is fontos.

Fontos
Az alap életbiztosítási összeg ne legyen kevesebb, mint az éves nettó jövedelmed 3-szorosa, esetleg 5-szöröse, mert ennél kevesebb igazából nem fogja segíteni a család talpra állását anyagi szempontból, ha tragédia történik.

Ha van hiteltartozásod, az életbiztosítás összegébe a tartozást mindenképpen bele kell számítani, mivel ezzel is a családod biztonságát növeled.

Baleseti vagy sem?

A kiegészítő biztosításokat feloszthatjuk két nagy csoportra annak alapján, hogy baleseti eredetű térítésekre vagy bármely okból bekövetkező kockázatokra terjed ki. A bármely ok azt jelenti, hogy magában foglalja a baleseteket és az egyéb, betegségből bekövetkező traumákat is. A baleseti kiegészítők mindig olcsóbbak, mint a bármely okúak, hiszen egy szűkebb kockázati körre vonatkoznak, a balesetek jellemzően ritkábban következnek be.

Mennyi legyen a kiegészítő védelem?

A kiegészítők megkötése esetén mérlegelned kell, hogy milyen veszélyeknek vagy kitéve.

Sportolsz – e rendszeresen, ahol esetleg kisebb, de annál kellemetlenebb sérüléseid lehetnek? Ekkor egy baleseti, például csonttörésre vonatkozó kiegészítő jól jöhet.

Biciklivel vagy motorral jársz munkába? Ebben az esetben egy közlekedési balesetből eredő maradandó egészségkárosodásra vonatkozó kiegészítő fontos lehet. A biztosítási összeg arányosan, az egészségkárosodás mértékével megegyező arányban fog kifizetésre kerülni, ha valami baj történik veled.

Ha vállalkozó vagy, vannak -e tartalékaid arra az esetre, ha egy súlyosabb betegség vagy kórházi gyógykezelés esetén nem tudsz hosszabb ideig dolgozni? Ebben az esetben a kórházi napi térítésre vagy műtéti térítésre szóló kiegészítők jöhetnek szóba. Itt a kieső napi jövedelmeddel kell számolnod a napi térítési összeg meghatározásakor.

Ha beteg leszel, a táppénz összegét kiegészítheted egy keresőképtelenségi szolgáltatással. Itt szintén a kieső jövedelmedet vedd számításba a biztosítási védelem szempontjából. A keresőképtelenségi kiegészítőből van a piacon csak baleseti vagy bármely okú is. Ebben az esetben is a baleseti az olcsóbb.

Elsősorban a daganatos és egyéb súlyos, az életet veszélyeztető megbetegedések esetére lehet fontos anyagi védelem egy kritikus betegségekre szóló kiegészítő biztosítás. Az ilyen típusú betegségek kezelésének költsége és a gyógyulás elhúzódó folyamata miatti a jövedelemkiesést és a gyógyítás extra költségeit kell mérlegelned.

Jó tudni
A piacon található kiegészítők 30-50 különböző súlyos betegséget is lefednek. Már a betegség diagnosztizálásakor kifizetésre kerül a biztosítási összeg, így az gyógykezelésre és a rehabilitációra is felhasználható.

Példaszámítások

A Bankmonitor kockázati kalkulátorába beépítettünk néhány alapvető kiegészítő biztosítást. Az alábbi példákból látható, hogy milyen különbségek lehetnek az egyes díjak között. Látható, hogy a baleseti kiegészítők a magas biztosítási összegek ellenére sem tartoznak a drága biztosítások közé.

A kritikus betegségekre szóló kiegészítő esetében más a helyzet, mivel itt a díjszint lényegesen magasabb. Ebben az esetben az életkor is erősen befolyásolja a összeget.

Kockázati életbiztosítás és néhány kiegészítő díja 30 éves korban.

Kockázati életbiztosítás és néhány kiegészítő díja 40 éves korban.

Kalkulálj
Kalkulátorunkkal kiszámolhatod, hogy saját élethelyzetedre vonatkozóan milyen kiegészítőket érdemes megvásárolnod, és a védelem mennyibe fog kerülni neked.
Bankmonitor
Kiszámoljuk mennyibe kerül
a családod védelme

Milyen kockázatokra
szeretnél megoldást?
Bankmonitor
év
Ft
Már csak

egy lépés
van hátra!
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Pontosan milyen védelmet kapsz ezen összegért? Hogyan működik?
  • Milyen esetben kapod meg a kifizetést a biztosítótól?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

Hitelfedezeti biztosítások kiegészítő szolgáltatásai

A hitelfedezeti jellegű biztosítások csomagtermékek. Ez azt jelenti, hogy az alap életbiztosítási védelem mellett meghatározott számú, típusú és biztosítási összegű kiegészítő található, vagyis nem te válogatsz, hanem a csomag készen van, csak ki kell választanod a megfelelőt.

A kiegészítő fedezetek általában súlyos egészségkárosodásra (rokkantságra), munkanélküliségre, kórházi napi térítésre és keresőképtelenségre vonatkoznak. Van olyan hitelfedezeti biztosítás, amely már terminális állapotban is kifizeti az életbiztosítási összeget.

A Bankmonitor Biztonság csoportos személybiztosítás, amely hitelfedezeti célú termék, esetében a csomag két részből áll: az élet és egészségkárosodás szolgáltatások, valamint a munkanélküliségi és keresőképtelenségi szolgáltatások. A csomagokat külön-külön és együtt is meg tudod vásárolni, így azt a védelmet élvezheted, amire valóban szükséged van.

Bankmonitor
Csoportos
Személybiztosítás
Töltsd ki az űrlapot, és tudd meg hogyan tudod fizetni a hiteledet baj esetén is!

Bankmonitor
Válaszd ki a hiteleidet, add meg a
tartozás összegét!
Ft
Ft
Ft
MÁR CSAK EGYETLEN LÉPÉS!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

A hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Milyen esetekben véd?
  • Mennyibe kerül a szolgáltatás?
  • Mennyit fizet a biztosító?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

Összefoglalás

A Bankmonitor munkatársai segítenek abban, hogy a legjobb kockázati terméket és a megfelelő kiegészítő biztosításokat válaszd a piacon lévő termékekből, így egy személyre szabott biztosítási védelmet tudsz kialakítani. Először az életbiztosítási összeget határozd meg a jövedelmi helyzeted alapján, ezután a jelenlegi élethelyzetedet, szokásaidat, aktivitásaidat vedd számba és ennek alapján gondold végig, hogy melyek lehetnek azok a kiegészítők, amelyek szükségesek.

Kalkulátorunk segítségével vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy tanácsainkkal segíthessük a döntésben!

Hirdetés
Hirdetés