Komoly versenytársat kapott a Revolut és a Wise: íme a Gránit Bank ajánlata! (x)

Komoly versenytársat kapott a Revolut és a Wise: íme a Gránit Bank ajánlata! (x)
Hirdetés

Cikk2023-12-18 Frissítve: 2023-12-28
 

Az utóbbi években megjelent újhullámos fintech-szolgáltatók alaposan felforgatták a devizaváltás piacát: korábban sosem tapasztalt egyszerűséggel és kényelemmel lehetett általuk a legkülönbözőbb pénznemek között váltani. A hagyományos bankszektor szereplői azonban felvették a versenyt az új kihívóikkal: például a Gránit Bank számlacsomagjai havi 150 000 forint váltási összegtől már a Revolutnál vagy a Wise-nál is kedvezőbb költséggel használhatók.

Korábban bemutattuk, hogy a Gránit Bank mobilapplikációján belül 2024 év végéig költségmentesen lehet devizaszámlát nyitni, melyhez az első évben ingyenes digitális bankkártya is igényelhető. További előny, hogy banki munkanapokon 9 és 17 óra között díjmentesen, devizapiaci középárfolyamon van lehetőség pénzt váltani a devizaszámlák között, havi 550 000 forint limit erejéig. Sőt, a limit fölött, illetve a megadott időintervallumon kívül is kedvezményes devizaárfolyamon és díjmentesen lehetséges a váltás.

Hirdetés

Mennyibe kerülnek a számlacsomagok az egyes szolgáltatóknál?

A számlacsomagok díjait szétválaszthatjuk fix és változó költségekre. A fix költségek kategóriájába tartozik a számlavezetési díj vagy a kártyadíj, míg a változó költségeket például a tranzakciók díjai teszik ki. Az alábbi összeállítás együttesen szemlélteti, hogy különféle pénzösszegek átváltása esetén mekkora havi díjterhelésre kell felkészülni az első év során. Minél alacsonyabb a várható havi költség, annál kedvezőbb a számla, hiszen azonos szolgáltatás elérését költséghatékonyabban teszi lehetővé.

Látható, hogy a Revolut és a Wise közel sem verhetetlenek: a Gránit Bank Kamat Plusz számlacsomagja (Standard Mastercard kártya használata esetén) lényegesen kedvezőbb költségek mellett biztosítja a pénzváltást. Például havi 500 ezer forintot Revoluton keresztül csomagtól függően 2 700 forintért, illetve 3 700 forintért lehet átváltani, míg a Wise-nál ugyanez havonta 6 800 forintba kerülne. Ezekhez képest a Gránit Bank Kamat Plusz csomagjának felhasználói akár havi 400 forintból is megkaphatják ugyanezt.

FONTOS: A várható költségek kiszámításakor a fix költségeket (számlavezetési díjat és kártyához kapcsolódó díjakat), a devizaváltás díját, illetve a középárfolyamtól való eltérést egyaránt figyelembe vettük.

Egy szelfivel is nyithatsz számlát a Gránit Banknál

Aki a Gránit Bank csomagjait választja, a már teljesen online számlanyitási folyamat során, szelfis vagy videós azonosítás segítségével is megnyithatja az új bankszámláját. A forintszámla mellett a devizaszámla az applikációban néhány kattintással ugyancsak megnyitható, és az euró, USA dollár, angol font és svájci frank számlák jelenleg  – az akció végéig – díjmentesek. A számla mellé euró és USA dollár devizanemben első évben díjmentes bankkártya is igényelhető.

A számlák további előnye, hogy 12 havi betétlekötés esetén az éves kamat most euróban 3,25%, amerikai dollárban 4%, svájci frankban és angol fontban pedig 1,25%.

A cikk elkészítését a Gránit Bank támogatta.

Hirdetés