Köthető életbiztosítás a kismamára és a születendő gyerekre is. Mutatjuk, mikor lehet ez nagy segítség!

Köthető életbiztosítás a kismamára és a születendő gyerekre is. Mutatjuk, mikor lehet ez nagy segítség!
Hirdetés
Hirdetés

2023-07-13 Frissítve: 2023-07-14
 

Jogszabályi változások és lényegi könnyítések várhatók a meddőségi kezelések rendszerében: a kormány eltörölné a kezelések közti három hónapos várakozási időt, hogy ezzel növeljék az érintett párok gyerekvállalási esélyeit.

Védelem a kismamának és a babának

Te sem szeretsz még csak belegondolni sem abba, hogy történhet valami a születendő gyerekkel vagy az édesanyjával a terhesség időszakában, esetleg születéskor? Ez természetes, mert félünk még a gondolatától is annak, nehogy bekövetkezzen. Viszont, ha gond van, azt meg kell tudni oldani, ehhez pedig pénzre van szükség. Kevesen tudnak róla, hogy létezik a piacon olyan termék, ami éppen ebben a helyzetben nyújthat pénzügyi segítséget, hiszen a gyógykezelés költségei magasak lehetnek, a gyógyulás pedig sokszor nem megy egyik napról a másikra.

Kritikus betegségekre szóló biztosítás

A kritikus betegségekre szóló fedezet az egyik legfontosabb életbiztosítási kiegészítő, ami elsősorban az életet veszélyeztető megbetegedések esetén nyújt anyagi segítséget. Létezik a magyar biztosítási piacon ennek a terméknek egy speciális formája, amely a terhességgel, valamint a gyermek születésével kapcsolatos egészégi problémákra nyújt védelmet. Sőt, a mesterséges megtermékenyítési eljárás finanszírozásában is segíthet.

Hirdetés

Hirdetés

Életbiztosítás a kismamának és a babának

A kismama életbiztosítása akkor fizet, ha a haláleset közvetlen összefüggésbe hozható a szüléssel vagy a szülés után közvetlenül bekövetkező szövődményekkel. A biztosítási összeg ebben az esetben a választott biztosítási összeg 4-szerese.

A gyermekre vonatkozó életbiztosítás a magzat 24. hetétől az újszülött 6. hónapjának betöltéséig tart. Ha baj van, biztosítási összeget fizeti a biztosító.

Szüléssel kapcsolatos komplikációk

A kismamára vonatkozó egészségbiztosítási szolgáltatás 8 különböző diagnosztizált terhességi, szülési és szülés utáni komplikációt tartalmaz.

Bármelyik következik be ezek közül a biztosítás időtartam alatt (például terhességi toxémia), a biztosító a teljes biztosítási összeget kifizeti.

Ha egyszerre több is bekövetkezik a 8 betegségből, akkor is csak az egyszer fizeti ki a biztosítási összeget.

A gyermek biztosítási védelme

A gyermek egészségére vonatkozó biztosítási védelem 10 különböző veleszületett rendellenességre vonatkozik (például Down szindróma), ha bármelyiket diagnosztizálják ezek közül, a biztosító kifizeti a biztosítási összeget. Ha a gyermek 1 éves koráig a rendellenesség súlyosbodik, akkor a biztosító ismét fizet. A kifizetések felső határa a biztosítási összeg kétszerese.

Ha nincs semmi baj, akkor is fizet a biztosító

Ha rendben lezajlik a szülés és nincs semmi baj a gyermekkel, a biztosító visszafizeti az éves díj egyharmadát. Ha ikrek születnek, akkor a biztosítási összeg 10 százalékát, ha három, vagy annál több ikergyermek születik, akkor a 20 százalékát.

Mesterséges megtermékenyítés

Ebben a biztosításban a biztosított által vállalt asszisztált reprodukciós eljárást, vagyis mesterséges megtermékenyítést 2 alkalommal fizeti a biztosító.

A jelenleg az állam öt beavatkozást finanszíroz, így a biztosítás az ezek feletti két beavatkozásra vonatkozik. A biztosító a számlával igazolt eljárás költségét fizeti, de legfeljebb a biztosítási összeg 10 százalékát. A magánúton végzett művi megtermékenyítés piaci ára jelenleg 350-500 ezer forint között mozog alkalmanként, így érdemes az összeget legalább 5 millió forintra beállítani a szerződéskötéskor.

180 nappal korábban kötsd meg a szerződést!

Fontos
Nagyon fontos azzal tisztában lenni, hogy időben meg kell vásárolni a biztosítási védelmet. Ez minden termékre igaz, de az anyasággal kapcsolatos védelemnél még fontosabb. Ahhoz, hogy a biztosítás szolgáltatások érvényesek legyenek a szerződést a fogantatás előtt legalább 180 nappal hamarabb meg kell kötni.

A szüléssel kapcsolatos biztosítás komplex fedezetet nyújt. Élet- és egészségbiztosítási elemeket is tartalmaz mind a kismama, mind a baba számára. Nagyon előnyös szolgáltatása a mesterséges megtermékenyítés finanszírozása, amely 2 alkalomra vonatkozik.

Mennyit kell fizetned érte?

Ha a fentiek szerint 5 millió forintra állítjuk be a biztosítási összeget, akkor már csak a kismama életkora befolyásolja a díj alakulását. A tartam során az életkor változásával a díj nem változik, tehát ugyanaz marad, mint amivel megkötötted a szerződést. A tartam hossza nem befolyásolja a díjat.

Magyarországon a nők átlagos életkora első gyermekük születésekor 28,2 év, ami 1 évvel alacsonyabb, mint az Európai Uniós átlag, de az életkor folyamatosan növekszik. Az alábbi ábrán bemutatjuk a díjak alakulását néhány választott életkor esetében.


A babára és az édesanyára vonatkozó biztosítási védelem

Az ábrán látható példában a biztosítási védelem a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

  • életbiztosítás a kismamának és a babának;
  • 8 szüléskori komplikációra szóló fedezet a kismamának;
  • 10 veleszületett rendellenességre szóló biztosítás a babának;
  • kifizetés egészséges gyermek születése esetén is;
  • asszisztált reprodukciós eljárások finanszírozása.

Fordulj a Bankmonitorhoz!

Kalkulátorunk segítségével te is kiszámolhatod, hogy mennyibe kerülne neked egy rövid tartamú kockázati életbiztosítás havi díja, így összevetheted, hogy egy általános biztosítás és egy speciálisan kismamákra vonatkozó védelem között milyen árkülönbség van.

Bankmonitor
Kiszámoljuk mennyibe kerül
a családod védelme

Milyen kockázatokra
szeretnél megoldást?
Bankmonitor
év
Ft
Már csak

egy lépés
van hátra!
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Pontosan milyen védelmet kapsz ezen összegért? Hogyan működik?
  • Milyen esetben kapod meg a kifizetést a biztosítótól?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

Ez a biztosítás egy rövid tartamú célzott, koncentrált védelmet jelent, amelyet nem kell hosszú ideig fenntartani.

Regisztrálj a Bankmonitor oldalán, és tanácsadóink részletesen bemutatják neked a termék szolgáltatásait és előnyeit, intézik a szerződéskötéssel kapcsolatos adminisztrációs folyamatot.

Fordulj hozzánk bizalommal! Használd kalkulátorunkat, és add meg az elérhetőséget, hogy segíthessünk!

Hirdetés
Hirdetés