Közeleg az MKB és a Budapest Bank összeolvadása – Mire figyeljenek az ügyfelek?

Közeleg az MKB és a Budapest Bank összeolvadása – Mire figyeljenek az ügyfelek?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-03-10
 

2022. március 31-én egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank a Magyar Bankholding által indított hármas bankfúzió első lépésének keretében. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték a legfontosabb információkat az érintett bankok ügyfelei számára.

Az így létrejövő új bank neve átmenetileg MKB Bank Nyrt. lesz, az unió harmadik tagja, a Takarékbank csak 2023. második negyedévében fog csatlakozni.

Mire számíthatnak az ügyfelek?

Jó hír, hogy az MKB és Budapest Banknál bankszámlával, hitellel, megtakarítással rendelkező ügyfeleknek nincs okuk aggodalomra, az igénybe vett szolgáltatások kondíciói változatlanok maradnak, nem lesz kamatváltozás vagy drágulás és a betétesek pénze sem kerül veszélybe a fúzió miatt. 

Mivel fizikailag a Budapest Bank fog az MKB Bankba beolvadni, ezért a Budapest Bank ügyfelei vehetnek észre jelentősebb, arculati változásokat. Ugyanis a jogutód, az MKB Bank logójával és egyéb arculati elemeivel működik tovább a pénzintézet. Ez azt jelenti, hogy Budapest Bank fiókok és az általa használt valamennyi kommunikációs csatorna a csatlakozást követően az MKB logójával és arculati elemeivel lesz jelölve.

Az egyesült MKB a továbbiakban 66 településen, 143 bankfiókkal és 184 ATM-mel lesz jelen, amely a lakossági és vállalati ügyfelek számára is könnyebb és gyorsabb ügyintézést tesz lehetővé.

Fennakadások a szolgáltatásokban, értékesítésben

A Budapest Banknál és a fúzióhoz később csatlakozó Takarékbanknál semmilyen fennakadással nem kell számolniuk az ügyfeleknek, ugyanakkor az MKB Bank több fontos tájékoztatást is kiadott:

Az egyesült MKB Bank bankszünnapot tart 2022. április 4-én, így a 143 bankfiók ezen a napon zárva tart. Aggodalomra azonban továbbra sincs ok, a zárva tartásra az egyesülés miatti technikai és informatikai átállás miatt kerül sor.

Hirdetés

Hirdetés

Minden ügyfél tájékoztatást kap

A bankfúzióval kapcsolatban a Magyar Bankholding Csoport mindkét érintett bank lakossági és vállalati ügyfeleit tájékoztatja a következő hetekben. Az ügyfelek minden változásra kiterjedő értesítést kapnak számos kommunikációs csatornán, beleértve az április 1. és 4. közötti átállási hétvégével kapcsolatos információkat is.

Hirdetés
Hirdetés