Több mint 1500 helyen intézhetik ügyeiket az MBH Bank ügyfelei

Több mint 1500 helyen intézhetik ügyeiket az MBH Bank ügyfelei
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-05-19
 

A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével az MBH Bank ügyfelei már több mint 1500 fizikai helyen intézhetnek ügyeket. Mutatjuk, hol mennyi bankfiók, ATM, vagy mobil bankfiók áll rendelkezésre, továbbá milyen digitális bankolási lehetőségek kínálkoznak a fúzió óta.

Néhány apró kellemetlenséget leszámítva zökkenőmentesen zajlott a több mint 2 évig tartó fúziós folyamat az új Magyar Bankholding ügyfelei számára. Az egyesülés ugyanakkor komoly informatikai, műszaki beavatkozást, extra kommunikációt igényelt a bank részéről, így a két év ehhez képest igen gyorsnak mondható.

A második legnagyobb magyar bank az MBH

A létrejött bank méretét tekintve stabilan a második legnagyobbnak számít ma Magyarországon. Az új bank célja piaci pozíciójának további növelése, ami fokozza a versenyt a bankszektorban. Szem előtt kell tartani azt, hogy nem kell ahhoz a legnagyobbnak lenni egy országban, hogy a legjobb termékeket és minőségi szolgáltatásokat kínáljon egy adott pénzintézet.

Az MBH Bank pedig nem csak az átálláson dolgozott ez idő alatt, hanem az induláskori termékportfólióján is, hiszen jól láthatóan a bankpiaci verseny felső egyharmadát célozta meg újonnan megjelent hiteltermékeivel. 

A fúzió ugyan a belső folyamatok terén még közel sem ért véget, a cél láthatóan további erős növekedés, ami a piaci versenyre is felhajtó erővel bír. Ez pedig a meglévő és a leendő ügyfelek életét is könnyítheti, legyen szó a termékek és szolgáltatások mellett a minőségi ügyfélkezelésről, innovatív digitális technológiák megjelenéséről, ahogy ez irányú terveiről a bank is beszámolt korábban.

Most pedig lássuk, mi az, aminek már most is örülhet a mintegy 2 millió lakossági és vállalati MBH ügyfél.

Hirdetés

Hirdetés

Számos új ügyintézési lehetőség nyílt meg

A három bank összeolvadásának köszönhetően az ügyfelek előtt kinyílt a “világ”, hiszen az érintett pénzintézetek fiókjai, bankjegykiadó automatái és mobil bankfiókjai is rendelkezésre állnak 2023. május eleje óta. Hány helyen intézhetik ügyeiket a Bankholding ügyfelek?

Bankfiókok

Az MBH Bank jelenleg 485 fiókkal rendelkezik Magyarországon, melyből 479-ben pénztár is üzemel. Kiemelhető, hogy a közel 500 bankfiókból 350 akadálymentes, néhány bankfiók pedig mozgáskorlátozott parkolóhelyet is biztosít.

Bankjegykiadó automaták

Egész pontosan 909 ATM-et van lehetőség használni, melyből 138 ki- és befizető. A fizikailag akadálymentes bankjegykiadók száma szintén előkelően magas, 411 ilyen terminál áll az ügyfelek rendelkezésére. Az ATM-ek közül 762 éjjel-nappal elérhető. 

Mobil bankfiókok

A Takarékbank 2018-ban vezette be a mobil bankfiók szolgáltatást, így most már mégtöbbek számára, az olyan kisebb településeken is elérhetők a legfontosabb szolgáltatások, ahol nem áll rendelkezésre bank vagy ATM. 

A mobil bankfiókok közül néhány “bankbusz”, amely bizonyos időintervallumokban (átlagosan heti egyszer 2-4 óra) áll rendelkezésre a község egy frekventált pontján. Az ATM-el és teljes kisfióki technikával felszerelt járművek naponta több települést is ellátnak. Jelenleg 126, immáron MBH mobil bankfiók üzemel, melyből 68 fizikailag akadálymentes.

 

Digitális ügyintézés

A jelenleg összesen 1520 fizikai ügyintézési hely mellett rendelkezésre állnak természetesen digitális csatornák is. A nagybank ügyfelei videobankon munkanapokon 9 és 17 óra között, míg telebankon a hét bármely napján, bármikor intézhetnek ügyeket.

MBH Netbank

Lakossági ügyfelek számára a korábban megszokott felületek állnak rendelkezésre az online ügyintézésben, a netbankba mindenki az eddigi bejelentkezési adatokkal léphet be, ugyanakkor mindenkinek a korábbi bankja szerint kell kiválasztania a megfelelő felületet:

  • MBH netbank (korábban BB)
  • MBH netbank (korábban MKB)
  • MBH netbank (korábban Takarék Netbank).

A korábbi vállalati ügyfelek az MBH Vállalati netbankját (korábban MKB NetBANKár Business-t) használhatják a megszokott azonosítóval és jelszóval.

Bankolás mobilról

A vállalat mobilapplikációs ügyintézésében szintén a korábbi bankok szerinti három típust különböztethetjük meg, melyek a már jól megszokott azonosító adatokkal érhetők el az okoseszközökön:

  • MBH Bank app (korábban BB)
  • MBH Bank app (korábban MKB)
  • MBH Bank app (korábban Takarék).

Ötlet
Olvasd el kapcsolódó, “Mit intézhetsz online egy bankszámlával?” cikkünket!

Milyen hiteltermékeket kínál a Magyar Bankholding?

Ismerd meg, milyen termékekkel robbant be a piacra az új „szuperbank”. A vállalat lakáshitelei, személyi kölcsönei illetve bankszámlái is megtalálhatók a Bankmonitor oldalain, kalkulátoraiban.

Hirdetés
Hirdetés