Az MKB Bank számos termékének értékesítését átmenetileg felfüggeszti

Az MKB Bank számos termékének értékesítését átmenetileg felfüggeszti
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-03-03 Frissítve: 2022-11-25
 

Az MKB honlapján és a hirdetményeiben megjelent tájékoztatás alapján a bank számos termékének értékesítését felfüggeszti. Érintett a Babaváró hitel, a piaci lakáshitel, a fogyasztóbarát lakáshitel, valamint a zöld hitel is. A Bankmonitor szakértői szerint pánikra nincsen ok, a pénzintézet ugyanis egyesül a Budapest Bankkal. Jó eséllyel ezek a lépések a fúzió miatt történnek. FRISSÍTÉS: Megérkezett az Magyar Bankholding válasza.

A MKB honlapján és hirdetményében számos meglepő elemmel találkozhatunk, a pénzintézet ugyanis felfüggeszti egyes termékeinek forgalmazását. (Hozzá kell tenni, hogy számos konstrukció csak átmenetileg nem lesz elérhető a banknál.)

Az érintett termékek körét a következő táblázat tartalmazza:

Az MKB Bank által felfüggesztett termékek köre

Jól látható, hogy elsősorban hiteltermékeket és támogatott konstrukciókat érinti a változás. A legtöbb jelzáloghitel konstrukció március 5-től nem lesz elérhető a bankban, míg a Babaváró kölcsönt március 18-ig lehet igényelni.

Számos konstrukció újraindításáról részletes tájékoztatást április 1-től lehet majd találni a bank oldalán. Ilyen konstrukció például a Babaváró, a Zöld hitel, a CSOK, és a fogyasztóbarát lakáshitel is. Ugyanakkor várhatóan a többi termék is elérhető lesz a következő hónaptól.

Hirdetés

Hirdetés

Mi a helyzet a Budapest Bankkal?

Jó eséllyel a változtatások, a termékek átmeneti kivezetése a Budapest Bank és az MKB fúziója miatt vált szükségessé, melyre 2022.03.31-én kerül sor. A fúzió a másik fél termékeit is érintheti, ugyanakkor a Budapest Bank honlapján cikkünk megjelenéséig nem találtunk hasonló információkat. Mindkét pénzintézetet megkerestük a témával kapcsolatban, válaszaik alapján cikkünket folyamatosan frissíteni fogjuk.

Megérkezett a pénzintézetek válasza: a Magyar Bankholding megerősítette a Bankmonitor feltételezését, az MKB Bank jelzáloghiteleinek értékesítése csak a Budapest Bank és az MKB Bank fúziója miatt lett átmenetileg felfüggesztve.

A fúziós folyamatok elősegítése érdekében az MKB Bankban eddig elérhető ingatlanfedezetű hiteltermékek értékesítése 2022. március 5-től kivezetésre kerülnek, mert elkezdődik az új hitelezési folyamat bevezetése, amely a két bank egyesülése után hatékonyan fogja kiszolgálni ügyfeleinket. Új hitelkérelem befogadására a harmonizált termékpaletta 2022. április 1-jét követő bevezetésétől lesz lehetőség.

Ugyanakkor a másik két tagbank – Budapest Bank és a Takarékbank – kölcsönei ezen átmeneti időszak alatt is elérhetőek. Személyi kölcsönöket a március 30-ig az eddig megszokott módon továbbra is lehet igényelni. A fúziót követően pedig ezen hiteltermék a továbbiakban is elérhető lesz.

Cikkünket 2022.03.04-én a Magyar Bankholdingtól érkezett válasszal frissítettük.

Hirdetés
Hirdetés