Kritikus betegségekre szóló biztosítás: Fizesd ebből a gyógykezelésed

Kritikus betegségekre szóló biztosítás: Fizesd ebből a gyógykezelésed
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-06-03
 

Az életbiztosítási piac egyik legfontosabb prémium terméke a kritikus betegségekre szóló biztosítás, amelyet kiegészítőként és önállóan is meg lehet kötni. Nézzük meg miről is szól ez a termék!

Miért prémium?

Az olcsó biztosítások általában a ritkán bekövetkező eseményekre nyújtanak fedezetet. Attól, hogy valami ritkán következik be, attól még nagyon fájhat, így van értelme annak, ha például egy balesetbiztosítást vásárolsz. A díja nem lesz túl magas, mert balesetek szerencsére ritkán következnek be, de ha megtörténik, akkor nagy a baj és szükség lehet az anyagi segítségre.

A kritikus betegségekre szóló biztosítás nem tartozik a legolcsóbb biztosítások közé. Ennek az az oka, hogy a leggyakrabban bekövetkező, életet veszélyeztető betegségek ellen nyújt védelmet.

Mit tud a kritikus betegségekre szóló biztosítás?

Ez egy olyan biztosítás, amely összegyűjti a legádázabb betegségeket, a daganatos megbetegedéseken keresztül a szív és érrendszeri vagy a főbb szerveket és életfunkciókat érintő súlyos betegségeken át az autoimmun betegségekig és tovább. Minden kritikus betegségre szóló biztosítás feltételeiben felsorolásra kerül, hogy milyen betegségekre nyújt térítést. A termék nevében, vagy valahol kiemelt helyen megtalálod, hogy hány betegségre térít. Ezt az elemszámmal szokták jelölni, vagyis 20, 30, 40 vagy 50 elemű a termék. Minél több betegségre nyújt térítést, annál komplexebb védelmet nyújt neked.

A legfontosabb tudnivaló

Ezzel a biztosítással kapcsolatban a legfontosabb tudnivaló, hogy a biztosító már a feltételben felsorolt betegségek valamelyikének diagnosztizálásakor kifizeti a biztosítási összeget neked. Így a gyógykezelésre tudod fordítani az összeget, amelyre az állami egészségügyi ellátás mellett igen nagy szükséged lesz a gyógyuláshoz. Ez lehet a hazai vagy külföldi privát egészségügy kiegészítő ellátásainak igénybevétele vagy speciális gyógyszerek beszerzése, de a rehabilitáció és utógondozás is sokba fog kerülni, így az összeget arra is fordíthatod. természetesen nincs meghatározva a szerződésben, hogy az összeget mire fordíthatod, így a bakancslistád alapján is elköltheted.

Minden jelentősebb biztosítótársaság termékválasztékában van kritikus betegségekre szóló biztosítás, vagyis a magyar biztosítási piacon is széles választékban állnak rendelkezésre ezek a termékek.

Nemcsak maga a termék, hanem ennek a biztosításnak a megszületése is nagyon érdekes.

Eredet

A kritikus betegségekre szóló biztosítást az első szívátültetést végző Barnard professzor testvére, Dr. Marius Barnard – aki szintén szívsebész volt – indította útjára 1983-ban Dél-Afrikában. Ezzel a biztosítástípussal az volt a célja, hogy a meggyógyított betegek anyagi talpra állása is meg tudjon valósulni.

Barnard doktor eredeti ötlete csak négy kritikus betegség ellen nyújtott anyagi védelmet: rák, stroke, szívroham, koronaér bypass műtét.

Ezek az életet veszélyeztető megbetegedések között a leggyakoribbak, ezért itt van szükség leginkább anyagi segítségre a teljes gyógyuláshoz. Magyarországon is ezek a leggyakoribb halálokok.

Leggyakoribb halálokok

Magyarországon a teljes népesség körében a halálozások majdnem 50 százalékát teszik a keringési rendszer megbetegedései, amely magába foglalja az ishcaemiás szívbetegséget (koszorúér szűkület) és a stroke-ot (agyvérzés) is. A második kiemelkedő halálok a daganatos megbetegedések több mint 27 százalékkal. (Eurostat)

Ez a teljes népességre vonatkozó statisztika, de ha megvizsgáljuk a 65 év alatti halálozásokat, ott a daganatos megbetegedések 41 százalékkal vezetnek, míg a keringési betegségek „csak” 28 százalékkal másodikként szerepelnek.

A 65 év feletti halálozásnál a két betegségcsoport aránya megfordul, és a keringési betegségek csaknem 55 százalékkal átveszik a vezetést. A daganatos megbetegedések 24,5 százalékkal állnak a második helyen.

Teljes népességre vonatkozó halálokok

Bármelyik kritikus betegségekre szóló biztosítás nézzük meg a piacon, a daganatos és a keringési rendszer megbetegedései mindegyikben megtalálhatók, de van olyan termék is, amely csak a daganatos megbetegedések esetére kínál védelmet.

Mennyibe kerül?

Az alábbi táblázat egy életbiztosítási és egy kritikus betegségre szóló biztosítás díjait mutatja be néhány kiragadott életkorokban. A piacon régebben csak kiegészítő biztosításként volt elérhető a kritikus betegségre szóló védelem, de ma már önállóan is meg lehet vásárolni.

Kockázati élet- és kritikus betegségre szóló biztosítások havi díja különböző életkorokban

Ha szeretnéd megnézni, hogy a te életkorodra vonatkozóan mennyibe kerülne egy élet és egy kritikus betegségre szóló biztosítás díja, akkor használd a Bankmonitor kalkulátorát és számolj!

Bankmonitor
Kiszámoljuk mennyibe kerül
a családod védelme

Milyen kockázatokra
szeretnél megoldást?
Bankmonitor
év
Ft
Már csak

egy lépés
van hátra!
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Pontosan milyen védelmet kapsz ezen összegért? Hogyan működik?
  • Milyen esetben kapod meg a kifizetést a biztosítótól?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

Összefoglalás

A kritikus betegségekre szóló biztosítás egy nagyszerű találmány. Anyagi segítséget nyújt olyan életet veszélyeztető betegségek diagnosztizálása esetén, amelyekből a gyógyulás, vagy a betegség elviselése komoly kiadásokat jelenthet. Védelmet nyújt két olyan betegségcsoport – a daganatos és a keringési rendszer megbetegedései – esetén, amelyek a halálokok között vezető szerepet játszanak.

A Bankmonitor tanácsadói segítenek eligazodni a különböző termékek között, javaslataikkal támogatják döntésedet, hogy a számodra legjobb biztosítást válaszd.

Regisztrálj az oldalunkon, hogy kapcsolatban tudjunk lépni!

Kockázati életbiztosítás

Hitelfedezeti életbiztosítás

Hirdetés
Hirdetés