Külföldön dolgozol? Trükkök, amivel te is kaphatsz hitelt!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-10-13 Frissítve: 2021-08-09
 

Lassan már nincs olyan ember Magyarországon, akinek rokonai, barátai, ismerősei közül valaki ne dolgozna külföldön. Sokan terveznek közülük lakásvásárlást itthon, akár csak befektetési szándékkal. Kaphatnak-e hitelt, aki külföldi jövedelmet igazol? Mi a helyzet azokkal, akik leadták a magyarországi lakcímkártyájukat, személyi igazolványukat?

Külföldi jövedelem esetén is van lehetőség itthon lakáshitelt felvenni, ha megfelelsz a banki elvárásoknak. Időben kell felkészülni, néhány szabályt betartani és nem lesz gond!

Jövedelemelfogadás szempontjából nem egységes az álláspont

Banktól függően legalább 3-6 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkezned a jelenlegi munkahelyeden. Ebben nincs különösebb eltérés azokhoz képest, akik itthon dolgoznak, és úgy vennének fel hitelt.

Vannak bankok, akik a külföldön dolgozó magyaroktól csak olyan, bankszámlára érkező jövedelmet fogadnak el, ami határozatlan idejű munkaviszonyból származik. Preferált, ha nagyobb, nemzetközileg is ismert cégnél dolgozol. Esetenként a külföldi adóhatóság által kiállított jövedelemigazolást kell bemutatni. Jó eséllyel csak akkor vehetsz fel lakáshitelt, ha valamelyik uniós országban, vagy Svájcban dolgozol.

Hirdetés

Hirdetés

Neked is ugyanaz a kamat jár!

Attól, hogy valaki itthon, vagy külföldön dolgozik a lakáshitel kamatában nincs különbség. Azonos ügyfélminősítés esetén azonos kamatot fizet mindenki.10millio15ev_20161013

Más összeg? Más futamidő? Számolj velünk!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Nincs magyarországi lakcímed? Nem fogsz hitelt kapni!

Sok esetben nem is a jövedelem igazolásánál áll meg a tudomány, hanem már a lakcímigazolásnál. A hitelkérelem elindításához ugyanis elengedhetetlen a magyarországi állandó lakcím, vagy tartózkodási hely. Annak a magyar állampolgárnak, aki hitelt igényel magyarországi banktól, rendelkeznie kell magyarországi lakcímmel, amit lakcímkártyával is szükséges igazolni. Amennyiben nem tudsz, vagy nem akarsz itthoni lakcímet létesíteni, feltétlenül be kell vonni egy olyan személyt a hitelbe, aki rendelkezik magyarországi állandó lakcímmel. Ráadásul még kézbesítési megbízottat is meg kell jelölnöd.

Tehát, ha egy mód van rá, ne szüntesd meg a magyar lakcímedet!

Hatalmas káosz van…

… a fejekben a külföldre költözés kapcsán. Kinek, mikor, hova kell mennie? Mit kell megszüntetni és mit nem?

Van egy törvény, ami 20 éve életben van. Ez rendelkezik a külföldön élő magyar állampolgárokra vonatkozó bejelentési kötelezettségről. Az való igaz, hogy 2013 március 1-jével volt egy apróbb változás. A módosítás nem új kötelezettségről rendelkezik. Annyi történt, hogy azoknak, akik csak ideiglenesen kívánnak külföldön tartózkodni, ezt NEM KELL bejelenteni. A jogszabály nem határoz meg határidőt és időtartamot. Mindenki saját belátása szerint cselekedhet.

Ha neked 20 év csak átmeneti időszak, akkor ezt nem bírálhatja felül senki. A szándék hangsúlyos, nem az időtartam!

Ha véglegesen külföldön szeretnél letelepedni, különféle bejelentési kötelezettségeknek kell eleget tenned.

  • lakcímváltozás bejelentése (lakcímkártya),
  • bejelentés a NAV felé (adókártya),
  • bejelentés az OEP felé (TAJ kártya)

Végleg lezárnál itthon mindent?

Dönthetsz úgy is, hogy mindent felszámolsz itthon. Ezt a szándékodat a konzulátuson, vagy Magyarországon egy okmányirodában teheted meg. Itt le kell adni a személyi igazolványodat és a lakcímkártyádat. Ezt követően az útleveleddel igazolhatod magadat és kapsz egy olyan lakcímkártyát, amin az áll, hogy “külföldön élő magyar állampolgár”, lakcím feltüntetése nélkül.

Ezen túl még mehetsz a NAV-hoz és az OEP-hez is.

A biztosítás megszüntetése önmagában megér egy cikket, ezért hamarosan folytatjuk!

Válaszokat adunk a legfontosabb lakáshitel kérdésekre!
  • Támogatott hitelt, vagy piaci hitelt válasszak?
  • Drágább, de biztonságos, vagy olcsóbb, de változó kamatozású hitelt válasszak?
  • Mennyibe kerül, ha a futamidő előtt vissza szeretném fizetni a hitelt?
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés