Különleges bankkártya típusok
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2012-09-06 Frissítve: 2016-10-28
 

Gyakori bankkártya típus az internetes kártya. A kártya felületén nem található sem chip, sem pedig mágnes csík, így ezzel a kártyával nem lehet üzletekben fizetni és készpénzt sem lehet felvenni automatákból.

Gyakori bankkártya típus az internetes kártya. A kártya felületén nem található sem chip, sem pedig mágnes csík, így ezzel a kártyával nem lehet üzletekben fizetni és készpénzt sem lehet felvenni automatákból. Viszont a kártyán található adatok segítségével internetes oldalakon tudunk fizetni. Ennek a kártyának az előnye, hogy külön számla tartozik hozzá, amin mindig csak annyi pénzt kell tartanunk, amit rögtön el is költünk. Így nem kell attól tartanunk, hogy egy kevésbé biztonságos honlapon ellopják kártyánk adatait, hiszen azon a vásárlást kivéve nem tartunk pénzt.

Egyre több banknál található meg a PayPass típusú bankkártya. Ezek megfelelnek a hagyományos chippel és mágnescsíkkal ellátott bankkártyáknak, azzal a különbséggel, hogy az üzletekben való fizetéshez elegendő a kártyát a fizető terminál közelébe vinni az ötezer forintnál kisebb értékű fizetésekhez. Ötezer forint felett is ez a fizetés módja, viszont ebben az esetben a pin kód beütése is szükséges. Nem minden fizetés terminál alkalmas erre a fizetési módra, de a kártyával hagyományos módon is lehet fizetni.

Ha szeretnél ilyen szolgáltatást bankkártyádhoz, vagy csak érdekel, hogy van-e jobb számlacsomag annál, mint amit most használsz, próbáld ki kalkulátorunkat. Nem csak jobb árakat fogsz látni, de kedvedre válogathatsz a szolgáltatások közül is.

Hirdetés
Hirdetés