Különös helyzetben vagyunk – otthonteremtés, bérek, megtakarítások 2024-ben

Különös helyzetben vagyunk – otthonteremtés, bérek, megtakarítások 2024-ben
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-02-25
 

Milyen súlya van a támogatott hiteleknek? Hol állnak a hitelkamatok, érdemes jobb kamatkörnyezetre várni? Jobb vagy rosszabb helyzetben vagyunk, mint amikor dübörgött az ingatlanpiac? Hogy alakulnak a bérek és mekkora vagyonuk van a magyaroknak? Miért egészen speciális a hazai gazdasági helyzet 2024-ben? A Bankmonitor elemzőinek írásaiból válogattunk.

Ingatlanpiac 2024 – Tévhitek vs. tények (videó)

Legújabb videónkban Sándorfi Balázs idézi fel a lakáspiac sajátosságait. Szó lesz az ingatlanokról, mint befektetésről, a lakásárakról, és mindazokról a tényezőkről, amelyek befolyásolhatják a döntést. Friss, ropogós információk, ha befektetnél, vagy ha ingatlanvásárlás előtt állsz.

Több, mint 1000 család igényelte januárban a CSOK Pluszt 

CSOK Plusz a magyar lakástámogatási rendszer legújabb eleme. A kedvezményes kamatozású hitelt 2024-től igényelhetik a magyar családok. A kölcsön igen népszerű, hiszen már ezer család igényelte a támogatást. Miért olyan népszerű a konstrukció? Milyen kedvezmények érhetők el és milyen feltételekkel?

Mekkora vagyonuk van az embereknek Magyarország egyes régióiban?

A Magyar Nemzeti Bank legújabb kiadványának egyik fő megállapítása, hogy míg a kötelezettségek viszonylag egyenletesen oszlanak el az országban, addig az eszközök nagyon erősen koncentrálódnak Budapestre és néhány gazdagabb megyére. Mekkora az átlagos háztartási vagyon Magyarországon? Mennyire nagyok a területi egyenlőtlenségek? Kiknek a kezében van a megtakarítások többsége?

Ezért fáj mindannyiunknak a hatalmas költségvetési hiány!

A költségvetési hiány az átlagember számára egy sokkal kevésbé érthető mutató, mint az infláció, mégis óriási jelentősége van. Hogyan érinti a mindennapjainkat, ha nem sikerül „elfogadható” keretek között tartani az állam bevételei és kiadásai között tátongó szakadékot? Mi vár ránk az idei évben és miért olyan különleges a gazdasági helyzetünk?

5,6 millió forinttal több lakáshitelre volt elég a tavaly decemberi átlagkereset, mint egy évvel korábban

Több mint 16 százalékkal emelkedett egy év alatt a keresetünk. Hogyan alakultak mindeközben a hitelkamatok? Mennyi lakáshitelt vehetünk fel átlagjövedelemmel? Jobb helyzetben vagyunk most?

Kalkulálj
Járj utána, milyen feltételekkel igényelhetsz lakáshitelt a Bankmonitor kalkulátorával és kérd szakértőink díjmentes segítségét az igénylés teljes folyamatában!
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés