Lakáscélok megvalósítása előtt állsz? 5 téma, amiről tudnod kell!

Lakáscélok megvalósítása előtt állsz? 5 téma, amiről tudnod kell!
Hirdetés
Hirdetés

2023-11-26
 

Elég vegyes a kép jelenleg az ingatlanpiacon. Sok család gőzerővel dolgozik azon, hogy még kihasználhassa az év végével kifutó CSOK-ot, mások pedig épp az új, 2024. januárjától induló CSOK Pluszra várnak a lakástervekkel. Cikkgyűjteményünk mindkét csoport céljához segítséget kíván nyújtani. Lássuk, mi a helyzet a hitelkamatokkal, a támogatott hitelek kapcsán, illetve mutatjuk, hogy hogyan érdemes felkészülni a hitelfelvételre, és azoknak is szolgálunk tippekkel, akik otthonuk korszerűsítésére, felújítására készülnek. 

Mennyi lakáshitelre elég az átlagbér? Hogyan változik ez jövőre?

A KSH adatai alapján a bruttó és a nettó átlagbér egyaránt 14,1 százalékkal növekedett. Ez annak fényében különösen jó hír, hogy az éves infláció „csupán” 12,2 százalék volt szeptemberben, vagyis a reálkeresetek átlagosan 1,7 százalékkal növekedtek: végre emelkedésnek indult a fizetésünk vásárlóereje. Mutatjuk, mennyi volt az átlagbér a KSH adatai alapján és  megnézzük, hogy ez a kereset mekkora összegű lakáshitelre lehet elég napjainkban.

Így készülj fel előre a hitelfelvételre, hogy ne igényléskor fuss bele egy pofonba! 

A hitelfelvételre érdemes időben elkezdeni a felkészülést, hiszen számos olyan feltétele van a bankoknak, amit nem lehet egyik napról a másikra teljesíteni. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték ezek közül a legfontosabbakat. Szó lesz a KHR adatbázisáról, jövedelmi és munkaviszonyhoz kapcsolódó elvárásokról, ingatlanfedezetről, önerőről és még néhány hasznos tudnivalóról. Olvasd el kapcsolódó cikkünkben a részleteket. 

Gyors kölcsön lakásfelújításra? Mutatjuk, mik a lehetőségek!

Lakásfelújítás, korszerűsítés esetén mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy nincs idő várni, szinte azonnal kell a pénz, hogy ne álljon meg a munka. De akkor is érdekes lehet egy gyorskölcsön, ha valamiért nem várhat a dolog, például egy meghibásodott készülék, autó, háztartási gép javítása, vagy cseréje esetén. Mutatjuk, mik a lehetőségek szinte azonnal pénzhez jutni, milyen gyorsan kaphatjuk meg az összeget és hogy érdemes elindulni.

4 ok, amiért érdemes még idén felvenni a Babaváró hitelt

A Babaváró kölcsön a jövő évben is velünk marad, ha változnak is a részletek. A maximális hitelösszeg 11 millió forintra emelkedik, ettől függetlenül viszont akad jó pár olyan élethelyzet, amikor nem szabad várni a támogatott hitel igénylésével. Nem érdemes a dolgot félvállról venni, a tét több millió forint lehet. Mutatjuk a 4 legfontosabb okot, hogy miért éri meg még idén lépni.

Jó tudni
Szinte az összes hazai pénzintézet ad valamekkora összegű jóváírást a náluk Babaváró hitelt igénylő pároknak. A kapott összeg pénzintézettől függően 120 – 300 000 forint lehet. Olvasd el cikkünkben, hogy mit kell tudni erről a kivételes lehetőségről!

Tisztul a kép: megjelent a CSOK Pluszról szóló rendelet tervezete

A héten megjelent a tervezet, melyből számos eddig nem ismert feltétel és részlet derült ki a januártól induló új CSOK Plusz kapcsán. A lakáscélú, államilag támogatott kölcsönt gyermeket vállaló házaspárok igényelhetik, maximum 3 százalékos fix kamattal. A részletszabályokat azonban eddig nem ismerhettük. A Bankmonitor szakértői a megjelent törvényjavaslat alapján azt vizsgálták meg, hogy az újonnan megjelenő feltételek és előírások alapján mit nyújt az új támogatási forma. Ismerd meg a részleteket, és kalkulálj az új CSOK Plusz kalkulátorral!

CSOK Plusz Kalkulátor 2024
Tudd meg, hogy
2024-től mennyivel
jársz jobban
az új CSOK Plusszal!
Ft
Ft
Ft
Bankmonitor

A megadott adatok alapján jogosult lehetsz a kért CSOK Pluszra!

Egy normál piaci hitelhez képest a teljes futamidő alatt legalább0 Ftspórolhatsz.

A részleteket elküldjük e-mailben:

  • Törlesztőrészlet az 1. évben
  • Törlesztőrészlet a 2. évtől
  • Legfontosabb pénzügyi előnyök
  • Igénybevételnek feltételei
A kalkulátor nem vizsgálja az összes elvárt jogosultsági feltételt.
A részletes eredményedet e-mailben fogjuk elküldeni számodra!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Elküldtük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk
a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult a kért CSOK Pluszra.

Hirdetés
Hirdetés