Gyorskölcsön lakásfelújításra? Mutatjuk, mik a lehetőségek!

Gyorskölcsön lakásfelújításra? Mutatjuk, mik a lehetőségek!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-11-25 Frissítve: 2023-12-06
 

A gyorsan és egyszerűen igényelhető hitelek nem csak lakásfelújítás, vagy korszerűsítés esetén, de számos más élethelyzetben is segítségünkre lehetnek. Milyen kölcsönök közül választhatunk ilyenkor? Melyik lesz ideális számunkra? Milyen gyorsan kaphatjuk meg a pénzt és hogy érdemes elindulni?

Lakásfelújítás, korszerűsítés esetén mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy nincs idő várni, szinte azonnal kell a pénz, hogy ne álljon meg a munka. De akkor is érdekes lehet egy gyorskölcsön, ha valamiért nem várhat a dolog, például egy meghibásodott készülék, autó, háztartási gép javítása, vagy cseréje esetén. Mutatjuk, mik a lehetőségek szinte azonnal pénzhez jutni.

Milyen gyorskölcsönök állnak rendelkezésre lakásfelújításra?

Ha épp a felújítási, energetikai korszerűsítési feladatok kellős közepén fogy el a megtakarított pénz, esetleg még idén vágnál bele a munkálatokba és ki kell egészítened a rendelkezésre álló összeget, akkor több gyorskölcsön megoldás is szóba jöhet. Ezekkel szemben már alapelvárás, hogy a folyamat akár pár óra, de legfeljebb pár nap alatt végbe menjen, és akár online, bankfióki látogatás nélkül is el lehessen intézni. 

A szükséges hitelösszeg és az egyéni célok szerint választhatunk:

  • gyorskölcsönt
  • hitelkártyát
  • folyószámlahitelt
  • áruhitelt
  • és személyi kölcsönt is.

Az egyes típusok között óriási különbségek vannak, más és más megoldás lehet az ideális a különböző élethelyzetekben. Ezért érdemes megismerni az elérhető kölcsönök előnyeit és hátrányait, valamint költségek alapján is összehasonlítást készíteni. Mindemellett jó tudni, hogy azokat a családokat, akik felújítást, korszerűsítést terveznek több állami támogatás is segítheti. Olvasd el a részleteket cikkünkből!

Hirdetés

Hirdetés

Gyorskölcsön és ami mögötte van

A személyi hitelek egy speciális típusát sorolhatjuk ide, amely jellemzően heti törlesztéssel, 50 és 500 ezer forint közötti összegre, rövid futamidővel érhető el, ingatlanfedezet nélkül.

Jelentős hátránya ugyanakkor, hogy az egyik legdrágább kölcsön, a THM könnyen 30-40-50 százalék is lehet, így a visszafizetendő összességében duplája is lehet annak, amit igényeltünk. Emiatt érdemes úgy gondolni rá, hogy tényleg csak akkor nyúljunk ehhez a megoldáshoz, ha nincs más lehetőség.

A hitelkártya is veszélyes lehet, ha nem jól használjuk

A hitelkártyák kiemelkedő előnye, hogy ingyenesen használhatók vásárlásra akár a boltokban, akár az online webshopokban és a költéseink után pénzvisszatérítés is jár. A visszatérítésekkel akár évi több tízezer forintot is gyűjthetünk, ha okosan használjuk a kártyát. Ugyanis ez a lehetőség csak akkor díjmentes, ha a levásárolt összeget minden hónapban a megadott határidőig visszatöltjük a kártyára és csak online vagy személyesen vásárolunk vele. 

Készpénzt felvenni vagy átutalást indítani viszont nagyon nem éri meg, ezekkel a tranzakciókkal ugyanis komoly költségeink keletkezhetnek. Ráadásul a szükséges összeg nem érhető el azonnal, hiszen meg kell várnunk, míg a bank postázza a kártyát, így akár egy, vagy két hét is eltelhet, mire használatba állíthatjuk. A felújításhoz szükséges anyagköltséget, vagy berendezések beszerzését fizethetjük tehát hitelkártyával is, de ha a szakemberek készpénzben kérik a munkadíjat, arra nem ez lesz az ideális megoldás. 

Folyószámlahitel, a vésztartalék opció

Folyószámlahitellel bankszámlánk egyenlegének terhére költhetünk, majd az összeget a beérkező jövedelmünk pótolja vissza, hogy ismét pozitív legyen az egyenleg. Az igényelhető plusz egyenleg költségét az fogja meghatározni, hogy az adott hónapban mekkora részét használtuk fel a rendelkezésre álló keretnek és addig semmi gond nincs, amíg minden alkalommal vissza tudjuk tenni a hiányzó összeget. A folyószámlahitel igénylése saját bankon keresztül egyszerűen elintézhető és akár már másnap rendelkezésre állhat az egyenleg.

Jó lehetőség lehet tehát amiatt, hogy ha egyszer megigényeltük, bármikor azonnal rendelkezésre áll némi vésztartalék. Ugyanakkor a folyószámlahitel is igen költséges lehet és nagyon könnyen késedelembe eshetünk vele, ha csak egyetlen hónapban nem érkezik annyi bevétel, amennyi fedezheti a felhasznált pénzt. Éppen ezért ezt csak pénzügyileg tudatos ügyfeleknek ajánljuk, akik a folyószámlahitel keretét képesek kellő biztonsággal meghatározni és csak akkor hívják le, ha minden kötél szakad, majd vissza is tudják tölteni az egyenleget.

Ha úgy döntünk, hogy a rendelkezésre álló keretből fizetjük a lakásfelújítást, kisebb összeg esetén megtehetjük, legyen szó készpénzes, bankkártyás fizetésről, vagy átutalásról, hiszen a folyószámlahitel ugyanúgy működik a gyakorlatban, ahogyan a saját bankkártyánk egyenlege. 

Áruhitel kötött felhasználásra

Az áruhitelek némiképp kilógnak a felsoroltak közül, hiszen ezt a kölcsöntípust kizárólag meghatározott áruházakban (személyesen vagy online) és termékekre vehetjük igénybe. Akkor lehet jó megoldás, ha nem tudunk zsebből kifizetni egy olyan terméket, amire feltétlenül és mielőbb szükségünk van, mert meghibásodott, vagy cserére szorul, például egy háztartási berendezés, hűtő, mosógép, tűzhely, kazán, villanybojler, esetleg bútorok, műszaki cikkek, elektronikai-, médiaeszközök.

Az áruhitelek kimagasló előnye, hogy kedvező költséggel, vagy akár 0 százalékos THM-mel is elérhetők, gyorsan, viszonylag kevés papírmunkával, akár otthonról is. Ugyanakkor csak azoknál az áruházaknál vehetjük fel, akik biztosítják ezt a lehetőséget és kizárólag a meghatározott termékeikre. Érdemes vetni például egy pillantást más boltok áraira egy adott terméknél, hiszen könnyen lehet, hogy a szolgáltatás ára beépül a termék árába az adott áruházban.

A személyi kölcsön gyors és kedvező megoldás lehet

Szabad felhasználhatósága és gyorsasága miatt a legtöbbek számára a személyi kölcsön lehet az ideális választás, ha napokon belül szükség van a pénzre. Az ingatlanfedezetet nem igénylő hitellel akár 12 millió forintig nyújtózkodhatunk ráadásul kedvező költség mellett, akár 7-8 éves futamidőre. 

A Bankmonitor szabad felhasználású személyi hitel kalkulátora alapján a legkedvezőbb személyi hitelt jelentleg az MBH Bank Extra Plus Személyi Kölcsön 13,99 százalékos THM-mel, 12,99 százalékos kamattal. A példában szereplő hitel törlesztőrészlete 92 013 Ft, a teljes visszafizetendő pedig 7 729 092 Ft (5 millió forint igénylése, 7 éves futamidő és havi 400 ezer forint jövedelem esetén). Kedvező hír, hogy a kölcsönigénylés számos személyi hitel konstrukciónál már akár online is történhet.

Ötlet
Bankmonitor ajánlat: Igényelt személyi kölcsönöd 1%-át most eMAG utalványban ajándékba adjuk! Ha szeretnéd bezsebelni az akár 120 000 Ft értékű eMAG utalványt, akkor rendelkezz legalább nettó 300 ezer forintos havi jövedelemmel és igényelj min. 3 millió forint személyi kölcsönt a Bankmonitoron keresztül.

A hosszú futamidőnek köszönhetően a törlesztőrészletek alacsonyan tarthatók és mivel a személyi kölcsönök fix kamatozásúak a futamidő végéig tervezhető költséggel rendelkeznek. A fenti kölcsönök közül (a 0 százalékos THM-mel elérhető áruhiteleket kivéve) tehát a legkedvezőbb áron juthatunk hozzá személyi hitelhez, amely bármilyen lakásfelújítási, korszerűsítési, bővítési munkálatokra fordítható és még a berendezéseket, vagy új bútorokat is megvásárolhatjuk belőle.

Kalkulálj
Derítsd ki pillanatok alatt, hogy mennyi hitelt vehetsz fel a jövedelmed alapján és hasonlítsd össze az elérhető személyi kölcsön ajánlatokat!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
A megadott paraméterek mellett sajnos nem elérhető személyi hitel ajánlat
0
Hirdetés
Hirdetés