Lakhatás, infláció és befektetések, jogszabálymódosítás – a hét legfontosabb hírei

Lakhatás, infláció és befektetések, jogszabálymódosítás – a hét legfontosabb hírei
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-09-15
 

Középpontban a lakhatás: nehézségek, lehetséges megoldások, otthonteremtés, ingatlanhitel, lakástakarék, és minden, amiről mindenkinek érdemes tudnia rövidebb és hosszabb távú pénzügyekben. Olvass bele a hét legfontosabb cikkeibe!

Lakhatási fájdalom enyhítése – AIRBNB-n innen és túl

Az átlag magyarok lakáshoz jutásának ellehetetlenítése nem ma kezdődött, viszont mára a csúcspolitika célkeresztjében álló probléma nemzetközi szinten.  Tényleg teljes mértékben ráfogható az Airbnb-re, vagyis a rövidtávú ingatlankiadásra a kihívásokkal tarkított otthonteremtési helyzet? Véleményünk szerint néhány más tényezőt is érdemes megvizsgálni: ezekről olvashatsz Sándorfi Balázs, a Bankmonitor alapító-ügyvezetőjének legfrissebb cikkében, vagy nézd meg az erről szóló videót!

Lassul az infláció – jó biznisz volt állampapírba fektetni!

Újabb mélyponton a fogyasztói áremelkedés sebessége, ami nem csak a fogyasztóknak, de a befektetőknek is jó hír. Mik húzzák továbbra is az inflációt? Hogyan alakult az utóbbi években a befektetők által elérhető reálhozam, és fennmaradhat-e tartósan ez az idilli állapot? Süle-Szigeti Bulcsú pénzügyi elemző jóvoltából utána járhatunk.

Jogszabálymódosítás: üdülőre is felhasználható lesz a lakástakarék

Argyelán József elemzési igazgató szúrta ki a megjelent jogszabálytervezetet, amelynek értelmében több ponton módosítanák a pénzügyi közvetítőrendszert érintő törvényt. Többek között a lakástakarékról is lesz szó, a három legfontosabb változás részleteit elolvashatod cikkünkben.

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    Olcsóbb a lakhatás a főváros egyes részein, mint az agglomerációban

    Korábbi cikkünkben utánajártunk, hogy a fővárosi agglomeráció egyes településein olcsóbb lehet a lakhatás, még akkor is, ha ingázni kell. A budapesti átlagárakkal számoltunk, ezúttal viszont megmutatjuk, hogy mennyiért lehet az egyes kerületekben családi házban élni és ez hogy viszonyul az agglomerációhoz. Melyek azok a kerületek, amelyek még az agglomerációs lakhatási költséget is lekörözik?

    2020 vs. 2024 – Könnyebb most a lakáshitelt igénylők helyzete?

    Az infláció és az ingatlanárak fényében könnyen arra következtethetünk, hogy jóval nehezebb most lakáshoz jutni, mint 4 éve a covid előtti „idilli” időkben. De arról sem szabad elfeledkezni, hogy közben a bérek is felzárkóztak a helyzethez. Mit érdemes még megvizsgálni, hogy kiderítsük, összességében jobbak a lehetőségeik most azoknak, akik lakásvásárlás, otthonteremtés előtt állnak? Tudj meg mindent cikkünkből!

    Lakáshitel kalkulátor
    Spórolj akár Milliókat
    Ft
    Ft
    év
    Ft
    Bankmonitor
    Lakáshitel kalkulátor
    Spórolj akár Milliókat
    Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
    Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.

    A megadott hitelösszeg, futamidő és jövedelem kombinációra nem találtunk megfelelő ajánlatot.

    De ne aggódj, megtaláljuk a hiteled!

    Tudd meg néhány kattintással, hogy mennyi lakáshitelt kaphatsz. Kisebb hitelösszegre, hosszabb futamidőre vagy extra bevont jövedelem mellett megtalálod a megfelelő hitelt a kiszemelt ingatlan megvásárlására.

    Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
    Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

    Az eredményeket elküldtük az email címedre.
    Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
    Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
    24-48 órán belül:
    előzetes hitelminősítés
    személyes hitelajánlat
    Hirdetés
    Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

    És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

    Hirdetés