Leállás a bankodnál? Így ez sem jelenthet problémát

Leállás a bankodnál? Így ez sem jelenthet problémát
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-07-15
 

Legnagyobb szerencsénkre nem túl gyakori, de sajnos néha a banki rendszereknél is előfordul, hogy homokszem kerül a gépezetbe. Ilyenkor lehetséges, jellemzően komolyabb technika problémáknál, hogy akár órákig nem működik a netbank, vagy nem tudunk éppen pénzt felvenni, vagy fizetni a bankkártyánkkal, de arra is volt már példa, hogy még a bankfióki ügyintézés is ellehetetlenült a kulcsfontosságú rendszerek kiesése miatt. Hogyan hidalhatóak át az ilyen helyzetekből adódó kellemetlenségek? Milyen megoldások léteznek? Két lehetőséget is mutatunk, amivel sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkat!

1

Még egy bankszámla

Bár nem túl gazdaságos, de szükség esetén valós alternatívát jelenthet, ha egy másik pénzintézetnél is rendelkezünk bankszámlával. Több olyan számlacsomagot is találunk a bankok kínálatában, amelyeknél legfeljebb a bankkártya díjával kell számolnunk, ha forgalmat egyébként a bankszámlán nem bonyolítunk. Ezeknél a számláknál nincsenek feltételek, azaz nem kell, hogy rendszeresen munkabér, vagy egyéb utalás érkezzen a bankhoz, illetve nem kell, hogy különböző megbízások teljesüljenek a kedvezményes számlavezetés érdekében. Ilyen célra fenntartott bankszámlák kiválasztásánál azt tartsuk szem előtt, hogy melyikkel járunk a legjobban, ha szükség esetén használnunk kell.

Bankszámla kalkulátorunk segítségével máris könnyen összehasonlíthatod, hogy milyen díjakkal kell számolnod az egyes számlacsomagoknál!

Hitelkártya

Azoknak, akik készpénz helyett a bankkártyát részesítik előnyben és be tudják tartani a legfontosabb szabályokat, kézenfekvő megoldást jelenthet egy másik banktól igénybe vett hitelkártya. Természetesen ennek is vannak költségei, viszont a legtöbbnél a széles kedvezmény-rendszernek (pl.: pénzvisszatérítés a vásárlások után, azonnali kedvezmény a vásárlás összegéből, stb.) köszönhetően, aktív kártyahasználat mellett a költségek többszöröse megtérül. Egyébként jellemzően a kártya éves díjával és/vagy havi számlavezetési díjjal kell számolni, de a rendszeres akcióknak köszönhetően sokszor ezek is megspórolhatóak. A plasztikhoz tartózó hitelkeret tökéletes vésztartalék, de még pénzkereseti forrásnak sem utolsó. Anélkül viszont, hogy ismernénk a működését, ne kísérletezzünk, mert könnyen fájó emlékeket szerezhetünk.

Nincs még hitelkártyád, de szeretnél? Keresd meg a legmegfelelőbbet kalkulátorunk segítségével!

1

Természetesen a bankok mindent megtesznek az ügyfelek zökkenőmentes kiszolgálása érdekében, hiszen egy folyamatosan leállásokkal és különböző technikai nehézségekkel küszködő pénzintézet nem sokáig büszkélkedhetne népes ügyféltáborral. Szó sincs tehát arról, hogy mindenkinek azon nyomban alternatív megoldásokon kellene töprengenie, csupán jó tudni, hogy némi előrelátással csökkenthető annak kockázata, hogy készpénz hiányában a pénztárnál nem tudjuk kifizetni a vásárlásunkat.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés