Magasabb jövedelem – Prémium lakáshitel ajánlatok

Magasabb jövedelem – Prémium lakáshitel ajánlatok
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-05-22 Frissítve: 2022-05-25
 

Ha az átlagosnál jobban keresel, a hitelpiacon is könnyebb dolgod lehet. Lakáshitel igényléskor ugyanis az egyik kardinális szempont a jövedelem mértéke, amely, ha magas, akkor anyagilag is kedvezőbb feltételekkel kaphatsz kölcsönt. Utánajártunk, milyen prémium előnyöket jelenthet a magasabb fizetés egy lakáscélú jelzáloghitel igénylés során.

Sokan gondolják úgy, hogy lakáshitel igényléskor csak akkor lehet prémium helyzetbe kerülni, ha hétszámjegyű fizetéssel, vagy különösen értékes fedezeti ingatlannal rendelkezünk. Ha otthonteremtés a cél, legyen szó ingatlanvásárlásról, vagy építkezésről, a család általában kétkeresős – így kettejük jövedelmét együttes igénylés esetén összevontan kell kezelnünk. Ebben az esetben pedig a két fizetés összege már könnyen a kiváltásos kategóriába eshet.

Ha együttes igénylőként a kettőtök keresete picivel átlag feletti, például havi nettó 300 ezer forint, akkor együttesen már 600 ezer forintnyi jövedelmet tudtok felmutatni. Ez pedig a lakáshitel piacon már egy igen előnyös helyzet lehet. Nézzük a számokat!

Hirdetés

Hirdetés

Lakásvásárlási hitel 600 ezer forint nettó jövedelemmel

Ha tehát együttes igénylőként havi 600 ezer forinttal gazdálkodhattok, és a jövedelmeteket nem terheli más hitel törlesztőrészlete, akkor már kedvezőbb banki ajánlatok közül válogathattok.

Az összehasonlítás kedvéért érdemes megnézni, hogy egy havi nettó 300 ezer forintos jövedelemmel a napjainkban elérhető legjobb lakáshitel a Bankmonitor kalkulátora szerint 6,61 százalékos THM-mel elérhető (20 millió forint, 20 évre, 10 évig fix kamat), míg 600 ezer forintos jövedelemmel 6,28 százalékos százalékos teljes hiteldíj mutatóval (30 millió forint hitelösszeg, 20 évre 10 évig fix kamat).

Nagyobb jövedelemmel magasabb hitelösszeg igényelhető, kedvezőbb THM-mel.

Vagyis a 600 ezer forintos jövedelem lehetővé teszi, hogy rövidebb kamatperiódusú, és ezzel együtt még kedvezőbb lakáshitel ajánlatot válasszunk. Így ha például valaki tudja, hogy néhány év múlva nagyobb pénzösszeg állhat a házhoz és tervezi, hogy visszafizeti, vagy nagyrészt előtörleszti kölcsönét, akkor a rövidebb, 5 évig fix kamatú lehetőséget is kellő biztonsággal választhatja.  

Az alábbiakban a Bankmonitor lakáshitel kalkulátorának nettó 600 ezer forinttal elérhető legkedvezőbb ajánlatait gyűjtöttük össze 30 millió forint igénylésére, 20 éves futamidővel, 5, 10 és végig fix kamat esetén.

A kamatkedvezmény még nem minden!

A magasabb jövedelem miatti anyagi előnyökön felül még további kedvezményeket is kaphatunk. Például a hiteligényléshez kapcsolódó induló költségek egy lakáshitel esetében jelentősek lehetnek, de kedvezőbb anyagi háttérrel rendelkező igénylőknél jellemzően ebből is engednek a pénzintézetek. 

Emellett olcsóbb bankszámlacsomagra lehetsz jogosult, pláne, ha jövedelemérkeztetést is vállalsz az adott banknál. 

A kedvezmények természetesen bankonként jelentősen eltérhetnek, így még az igénylést megelőző tájékozódáskor érdemes felvenni a kapcsolatot a Bankmonitor független pénzügyi tanácsadójával, aki segít az élethelyzetednek és a jövedelmednek leginkább megfelelő szolgáltatások felkutatásában, illetve a későbbiek során sem hagy magadra.

Mindemellett pedig a bank részéről is lehet egy prémium tanácsadód, akihez fordulhatsz segítségért bármilyen egyéb igény kapcsán.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés