Már meglévő hiteledre kötnél hitelfedezeti biztosítást? Ezekre figyelj mindenképp!

Már meglévő hiteledre kötnél hitelfedezeti biztosítást? Ezekre figyelj mindenképp!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-01-27 Frissítve: 2024-01-31
 

A biztosítási piacon két olyan bankfüggetlen csoportos hitelfedezeti célú termék érhető el jelenleg, amely meglévő hitelek mellé is megköthető. Az egyik az Optimális Törlesztésvédelem, amely a SIGNAL IDUNA Biztosító terméke, a másik a Bankmonitor Biztonság, ami mögött az NN Biztosító áll. Mutatjuk, melyik mit tud.

Nagyon nem mindegy, mennyi a biztosítási összeg

  • Az Optimális Törlesztésvédelem biztosítás esetében a biztosítási összeg a fennálló hiteltartozás, vagyis az az összeg, amit még nem fizettél vissza. A hitelösszeg maximum 25 millió forintig biztosítható.
  • A Bankmonitor Biztonságnál a szerződéskötéskori, kezdeti hitelösszeggel egyenlő a biztosítási összeg, így ez mindenképpen nagyobb védelmet jelent. Jelzáloghitel esetében a maximálisan biztosítható hitelösszeg 80 millió forint.

Az Optimális esetében tehát csökkenő fedezetű biztosításról beszélünk, a biztosítási összeg úgy lesz mind kisebb, ahogy a hiteledet törleszted. Minél kevesebb a tartozásod a bank fel, annál kisebb a biztosítási összeg is. Ez igaz akkor is, ha idő előtt előtörlesztesz. A Bankmonitor Biztonság esetében ugyanakkor a biztosítási összeg a kezdeti hitelösszeg nagyságával egyenlő, és ez állandó a futamidő alatt. Vagyis a biztosítási fedezet nem csökken. Ez azért jó, mert a hiteltartozásod visszafizetése után is marad a családnak a biztosítási összegből, amelyet szabadon felhasználhatnak a családi kasszából kieső jövedelmed pótlására. Az Optimális és a Bankmonitor Biztonság hitelfedezeti biztosítások összehasonlítása

Hirdetés

Hirdetés

Mi történik, ha keresőképtelen lennél?

  • Az Optimális alkalmazottak esetében a keresőképtelen, vagyis táppénzes állomány 61. napjától vállalja át a törlesztőrészletek fizetését legfeljebb 4 hónapon keresztül. Vagyis, ha 150 ezer Ft a havi törlesztőd, akkor legfeljebb 600 ezer forintot vállal át a biztosító. Az Optimális vállalkozók részére eltérő szolgáltatást nyújt, akkor vállalja át a törlesztőrészlet fizetését, ha a keresőképtelenség balesetből ered, az egészségkárosodás mértéke pedig meghaladja az 50 százalékot.
  • A Bankmonitor Biztonság keresőképtelenségre vonatkozó szolgáltatásánál nincs különbség alkalmazott és vállalkozó között, egyaránt a 31. naptól vállalja át a törlesztőrészlettel megegyező összeg fizetését legfeljebb 6 hónapon keresztül. Vagyis a fenti példa alapján itt 900 ezer forintig térít a biztosító.

Erre számíthatsz, ha elveszíted a munkádat

  • Az Optimális a munkanélküli állományban eltöltött 61. naptól vállalja át a törlesztőrészlet fizetését maximum 4 hónapon keresztül. Vállalkozók esetében a munkanélküliség nehezen értelmezhető, így ehelyett a baleset miatti kórházi ápolás 11. napjától fizet a biztosító legfeljebb 4 hónapon keresztül.
  • A Bankmonitor Biztonság munkanélküliségre vonatkozó szolgáltatása a 31. munkanélküli napon indul, a törlesztőrészleteket pedig legfeljebb 6 hónapig fizetik helyettünk. Vállalkozóknál a kórházban töltött 5. naptól indul a kifizetés, ami maximum 6 hónap lehet.

Összefoglalás

Ha úgy gondolod, hogy neked is szükséged lenne hitelfedezeti célú védelemre, egy kockázati életbiztosítással, az Optimálissal vagy a Bankmonitor Biztonsággal ezt meg tudod oldani. A termék alapvető tulajdonságai nagyon hasonlóak, de a sok közös vonás mellett a részletekben vannak a fontos különbségek. A Bankmonitor tanácsadói bemutatják számodra a termékeket, és az igényednek és elképzelésednek legmegfelelőbbet ajánlják, hogy a legjobbat találd meg családod és a magadat számára.

Kalkulálj
A Bankmonitor Biztonság csak a Bankmonitor online felületén keresztül érhető el. Ha érdeklődsz a termék iránt regisztrálj az oldalunkon! Kalkulátorunk segítségével te is kiszámolhatod, hogy mennyibe kerülne egy hitelfedezeti célú biztosítási védelem meglévő hiteled mellé.
Bankmonitor
Csoportos
Személybiztosítás
Töltsd ki az űrlapot, és tudd meg hogyan tudod fizetni a hiteledet baj esetén is!

Bankmonitor
Válaszd ki a hiteleidet, add meg a
tartozás összegét!
Ft
Ft
Ft
MÁR CSAK EGYETLEN LÉPÉS!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

A hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Milyen esetekben véd?
  • Mennyibe kerül a szolgáltatás?
  • Mennyit fizet a biztosító?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

Hirdetés
Hirdetés