Pénzt is küldhetnek majd egymásnak a Viber felhasználók

Pénzt is küldhetnek majd egymásnak a Viber felhasználók
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-10-07
 

A Viber felhasználói már a közeljövőben könnyen és biztonságosan küldhetnek egymásnak kisebb-nagyobb, havonta legfeljebb 125 ezer és évente maximum 780 ezer forintos összeget a magyar fejlesztésű szolgáltatás segítségével.

A Viberen, a Moneytou alkalmazás segítségével – a világon először – magyar kibocsátású bankkártyákkal azonnali pénzügyi tranzakciókat lehet majd végezni. Az EU pénzmosásról szóló szabályozásának megfelelően a Viber Moneytou funkciójával a felhasználók havonta maximum 125 000 forintot, évente pedig maximum 780 000 forintot küldhetnek, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket.

Idén év végéig a Moneytou szolgáltatást szombatonként kedvezményes tarifával hirdetik: vasárnaptól péntekig a pénzküldés díja 79 forintba, szombatonként 49 forintba, plusz a 3000 forintot meghaladó részösszeg 1,5 százalékába kerül. Eszerint 100 ezer Ft elutalásáért normál tarifával 1534 Ft-ot kell fizetni.

A funkció elindításához a Viber alkalmazáson belül a Moneytou ikont kell kiválasztani a pénzküldéshez. A problémák megoldásában pedig a szolgáltatás online chatbotja segíti a felhasználókat. A Moneytou használata egyszerű, a felhasználóknak csak egyszer kell regisztrálniuk kártyájukat. A tranzakció a két fél kártyája között zajlik, tehát a Moneytou nem egy mobiltárca, nincs egyenlege, a felhasználóknak nem kell pénzt letétbe helyezniük vagy kivenniük onnan. A középtávú cél a bővítés első szakaszában az, hogy a funkció több mint 25 millió Rakuten Viber felhasználó számára megjelenjen, és alkalmazható legyen Ukrajnában, Romániában, Szerbiában és Bulgáriában is.

A szolgáltatás pénzügyi és technológiai hátterét a Libra Internet Bank és a Wirecard biztosítja a Mastercard és a Visa azonnali fizetési rendszerein keresztül. A Mastercard MoneySend technológiáján alapuló szolgáltatás a Rakuten Viber és a Mastercard együttműködésének eredménye.

Tudtad, hogy van ma Magyarországon olyan bankszámla, ami 2 évig teljesen ingyenes, vagyis sem a számlavezetésnek, sem a bankkártyának, sem a belföldi utalásnak nincs díja. Itt tudhatsz meg minden a Bankmonitoron keresztüli igénylés esetén 2 évig ingyenes CIB ECO bankszámláról.

Ha pedig ellenőriznéd, hogy a bankolási szokásaid alapján melyik számodra a legolcsóbb bankszámla, akkor erre remek lehetőséget kínál a Bankmonitor bankszámla kalkulátora. 

Hirdetés
Hirdetés