Megtudtuk, hogy konkrétan mikortól kaphatod meg a 10 + 10 millió Ft-ot!

Megtudtuk, hogy konkrétan mikortól kaphatod meg a 10 + 10 millió Ft-ot!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-01-04
 

Ömlenek az e-mailek és égnek a telefonvonalak: mindenki az új 10+10 millió Ft-os, 3 gyerekes családoknak szóló kedvezmény részleteit szeretné megtudni. Az egyik leggyakoribb kérdés: mikor igényelhetem és mikor kapom meg? Megkérdeztük a legnagyobb bankokat.

Átlagos ügyfélként érdeklődtünk a bankok ügyfélszolgálatain arról, hogy benyújthatjuk-e igényünket a 10 millió Ft CSOK-ra és 10 millió Ft kedvezményes hitelre, melyet a kormány december végén jelentett be.

A legnagyobb bankoktól a következő választ kaptuk:

Az igénylések befogadására fel kell készíteni a banki rendszereket, így várhatóan január végén, vagy február elején tudják befogadni az első igényléseket. Nem mellesleg érdemes megjegyezni, hogy még a szabályozó részéről sem került definiálásra minden olyan dokumentum, mellyel a bank az állam felé rendezni tudja a 10+10 millió Ft-ok kezelését.

A magyar bankpiacon eddig egy kisbankot találtunk, aki már ma hajlandó befogadni a 10+10 millió Ft-os igényléseket, de itt sem történik érdemben túl sok minden. Az igénylést befogadják, de a kedvezményes hitel vonatkozásában érdemi kalkulációt az ügyfelek részére nem tudnak adni.

Piacfelmérésünk eredménye: egy kis türelemre most szükség lesz a felfokozott várakozások ellenére is…

Azoknak, akiknek nagyos sűrgős, vagy nem 3 gyermekben gondolkodnak érdemes a bankok piaci lakáshiteleit áttekinteni.

Hirdetés
Hirdetés