Melyik netbankos mobilalkalmazást szeretik legjobban a magyarok?

Melyik netbankos mobilalkalmazást szeretik legjobban a magyarok?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-11-10 Frissítve: 2019-11-11
 

Egyértelműen az OTP netbankos mobilalkalmazása az ügyfelek kedvence a Google Play és az Apple Store értékelések szerint, de nem sokkal maradnak le tőle a Budapest Bank, az UniCredit Bank és a CIB bank alkalmazásai sem. De vajon mi a helyzet a bankolási költségekkel, mennyit kell ezeknél a bankoknál fizetni most a bankszámláért?

Mind népszerűbbek a netbankos mobilalkalmazások, hiszen a mobiltelefon az az eszköz, ami mindig kéznél van, így praktikus ezen keresztül intézni a bankolást is. Az egyes banki alkalmazások között azonban óriási a különbség, vannak közöttük olyanok, amelyek teljes netbanki funkcionalitással rendelkeznek, de olyan is akad a piacon, amelyik mindössze az erős ügyfél-azonosításhoz szükséges kód legenerálására alkalmas. Természetesen, ahogy a webes netbanki felületek esetében, a mobilos verziók használhatóságában is nagyok a különbségek, ezt pedig az ügyfelek nap mint nap tapasztalhatják. Éppen ezért egy-egy alkalmazás esetében fontos visszajelzés a felhasználói minősítés, aminek az értéke annál relevánsabb, minél több felhasználó véleményét tükrözi.

A Bankmonitor gyűjtéséből kiderül, hogy mind az Androidos eszközök által használt Google Play-en, mind az Apple Store-ban az OTP Bank mobilalkalmazása kapta eddig a legtöbb pontot,  de az értékelések száma is messze itt a legmagasabb. A 4 pont körüli élmezőnyben mindkét platformon ott találjuk még a Budapest Bankot, az UnicCredit Bankot és a CIB Bankot, bár ez utóbbinál érdekes a Google Play és az Apple Store pontszámok közötti viszonylag nagy különbség (3,9/4,6). A 2 vagy ennél alacsonyabb pontszám az alkalmazások esetében kifejezetten rossznak számít, más programok esetében, amikor az adott funkcióra több alternatíva is létezik, az ilyeneket kifejezetten elkerülik a felhasználók.

 

Érdemes összehasonlítani a mobilbankos alkalmazások minősítését az adott pénzintézet bankszámláinak költségeivel. Ha kifejezetten az ingyenes számlavezetést kínáló bankszámlák költségeit hasonlítjuk össze – a számlavezetés csak egy a költségtételek között -, akkor azt látjuk, hogy a 2 évig teljesen ingyenes bankolást kínáló CIB ECO számla bizonyul a legjobb ár/árték arányúnak jelenleg. A költség tekintetében második és harmadik helyezett MagNet Bank és Gránit Bank mobilbankjának a felhasználói értékelése közepesnek számít, a legtöbbre pontozott OTP mobilbank viszont kicsivel több mint 7 ezer forint kiadást jelent átlagos bankolási szokás mellett.

A Bankmonitor Bankszámla Kalkulátor adatai szerint – a táblázaton látható tranzakciókat figyelembe véve – a bankszámlák átlagos költsége jelenleg 30 ezer Ft körül van, de találni olyat is, aminél 130 ezer forintot kell fizetni ugyanezért éves szinten. Jól látszik, hogy a gondos bankszámla-választás éppen ezért nem csak kényelmi, hanem pénzügyi szempontból is fontos.

Ha megkeresnéd a számodra legjobb árú bankszámlát, akkor versenyeztesd meg a bankok ajánlatait a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorral, mert ha megfelelsz a feltételeknek, akár két évig teljesen ingyenes bankszámlát is igényelhetsz magadnak.

Hirdetés
Hirdetés