Mennyi a törlesztője 2022. májusában 3 millió Ft személyi kölcsönnek?

Mennyi a törlesztője 2022. májusában 3 millió Ft személyi kölcsönnek?

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-05-05
 

A kamatemelés már a fedezetlen hitelekhez is begyűrűzött, egyre drágábban juthatsz személyi hitelhez. Éppen ezért egyre lényegesebb, hogy melyik bank ajánlatát választod. Segítségképpen összeszedtük az 5 legkedvezőbb ajánlatot, bemutatjuk mennyit kell fizetned havonta 3 millió Ft személyi kölcsönre.

Az ingatlanfedezet nélküli kölcsönöket sokáig elkerülte a lakáshiteleknél már hónapok óta tapasztalható kamatemelkedés. Azonban az idei évben már nem vártak tovább a bankok, drágulni kezdtek a személyi hitelek is. A magas infláció és az emelkedő jegybanki alapkamat miatt várhatóan ez a folyamat folytatódni fog: a fedezet nélküli kölcsönök is várhatóan tovább fognak drágulni.

3 millió Ft személyi hitel törlesztője még nem éri el az 50 ezer forintot

Mégis mennyi a törlesztőrészlete a kiszemelt hitelnek? Mennyit kell visszafizetni az igényelt összeg után? Jó eséllyel ezek a kérdések foglalkoztatnak, ha hiteligénylés előtt állsz. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával megtalálhatod a választ.

3 millió forint hitelösszeg, 7 éves futamidő és 400 ezer forint nettó jövedelem beállítása esetén a legkedvezőbb konstrukciók havi törlesztőrészlete a kamatemelkedést követően sem éri el az 50 ezer forintot. Az UniCredit Bank ajánlata jelenleg a legkedvezőbb: 3 millió forint kölcsönre havi 48 303 forintot kell fizetni 7 éven át. A visszafizetendő teljes összeg 4 057473 forint, a THM értéke 9,41%.

Az 5 legolcsóbb 3 millió Ft összegű személyi hitel

A legdrágább kölcsön jelenleg azonban 56 ezer forintos törlesztőrészlettel elérhető, vagyis 8 ezer forintot spórolhatsz havonta egy jó döntéssel. Összességében pedig 670 ezer forintot takaríthatsz meg a teljes futamidő alatt. Ebből is látszik, hogy mennyire fontos megtalálni a számodra legkedvezőbb ajánlatot.

Hirdetés

Hirdetés

A futamidő hosszabbításával csökkenhet a havi törlesztőd

Előfordulhat, hogy a törlesztőrészlet magasabb, mint amennyit a fizetésed alapján bevállalnál. Ebben az esetben hosszabb futamidő választásával a havi fizetnivalót mérsékelheted. Ez érthető, hiszen hosszabb idő alatt, több részletben rendezed a bank felé tartozásodat. Ennek a lépésnek azonban hátránya is van: növekedni fog a teljes visszafizetendő összeg, ugyanis tovább fogod használni a bank pénzét és több kamatot fogsz megfizetni.

Mennyi a törlesztőrészlete 3 millió Ft személyi kölcsönnek különböző futamidők esetében?

A különböző futamidők jelentősen befolyásolják a törlesztőrészletet, teljes visszafizetést. 3 millió forintra havi 95 ezer forintot kell törlesztened, ha 3 éves futamidőt választasz, a teljes visszafizetendő összeg 3,4 millió forint lenne. Egy ugyanekkora összegű kölcsönre csupán 40 ezer forintot kell törlesztened 9 éves futamidőt választva. Viszont a teljes visszafizetendő összeg megemelkedne 4,4 millió forintra. A törlesztőd tehát lefeleződne, ugyanakkor a visszafizetendő összeg közel 30 százalékkal magasabb lenne.

Abból indultunk ki, hogy minden esetben megkeresed a legolcsóbb ajánlatot. Fontos tisztában lenned azzal, hogy a különböző esetekben, élethelyzetekben nem ugyanazon bank kínálja a legolcsóbb hitelt. Sőt, hosszabb futamidő esetén már nem is kínál az összes pénzintézet számodra megoldást. (Vagy éppen már csak meghatározott hitelcélokra találsz ajánlatokat.)

Bankmonitor tipp: Érdemes többféle beállítás – futamidő, hitelcél – mellett is kalkulálnod. Ezt követően pedig már össze tudod hasonlítani az eredményeket, ki tudod választani a számodra ideális konstrukciót.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés