Mennyi a törlesztője 2022. májusában 3 millió Ft személyi kölcsönnek?

Mennyi a törlesztője 2022. májusában 3 millió Ft személyi kölcsönnek?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-05-05
 

A kamatemelés már a fedezetlen hitelekhez is begyűrűzött, egyre drágábban juthatsz személyi hitelhez. Éppen ezért egyre lényegesebb, hogy melyik bank ajánlatát választod. Segítségképpen összeszedtük az 5 legkedvezőbb ajánlatot, bemutatjuk mennyit kell fizetned havonta 3 millió Ft személyi kölcsönre.

Az ingatlanfedezet nélküli kölcsönöket sokáig elkerülte a lakáshiteleknél már hónapok óta tapasztalható kamatemelkedés. Azonban az idei évben már nem vártak tovább a bankok, drágulni kezdtek a személyi hitelek is. A magas infláció és az emelkedő jegybanki alapkamat miatt várhatóan ez a folyamat folytatódni fog: a fedezet nélküli kölcsönök is várhatóan tovább fognak drágulni.

3 millió Ft személyi hitel törlesztője még nem éri el az 50 ezer forintot

Mégis mennyi a törlesztőrészlete a kiszemelt hitelnek? Mennyit kell visszafizetni az igényelt összeg után? Jó eséllyel ezek a kérdések foglalkoztatnak, ha hiteligénylés előtt állsz. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával megtalálhatod a választ.

3 millió forint hitelösszeg, 7 éves futamidő és 400 ezer forint nettó jövedelem beállítása esetén a legkedvezőbb konstrukciók havi törlesztőrészlete a kamatemelkedést követően sem éri el az 50 ezer forintot. Az UniCredit Bank ajánlata jelenleg a legkedvezőbb: 3 millió forint kölcsönre havi 48 303 forintot kell fizetni 7 éven át. A visszafizetendő teljes összeg 4 057473 forint, a THM értéke 9,41%.

Az 5 legolcsóbb 3 millió Ft összegű személyi hitel

A legdrágább kölcsön jelenleg azonban 56 ezer forintos törlesztőrészlettel elérhető, vagyis 8 ezer forintot spórolhatsz havonta egy jó döntéssel. Összességében pedig 670 ezer forintot takaríthatsz meg a teljes futamidő alatt. Ebből is látszik, hogy mennyire fontos megtalálni a számodra legkedvezőbb ajánlatot.

Hirdetés

Hirdetés

A futamidő hosszabbításával csökkenhet a havi törlesztőd

Előfordulhat, hogy a törlesztőrészlet magasabb, mint amennyit a fizetésed alapján bevállalnál. Ebben az esetben hosszabb futamidő választásával a havi fizetnivalót mérsékelheted. Ez érthető, hiszen hosszabb idő alatt, több részletben rendezed a bank felé tartozásodat. Ennek a lépésnek azonban hátránya is van: növekedni fog a teljes visszafizetendő összeg, ugyanis tovább fogod használni a bank pénzét és több kamatot fogsz megfizetni.

Mennyi a törlesztőrészlete 3 millió Ft személyi kölcsönnek különböző futamidők esetében?

A különböző futamidők jelentősen befolyásolják a törlesztőrészletet, teljes visszafizetést. 3 millió forintra havi 95 ezer forintot kell törlesztened, ha 3 éves futamidőt választasz, a teljes visszafizetendő összeg 3,4 millió forint lenne. Egy ugyanekkora összegű kölcsönre csupán 40 ezer forintot kell törlesztened 9 éves futamidőt választva. Viszont a teljes visszafizetendő összeg megemelkedne 4,4 millió forintra. A törlesztőd tehát lefeleződne, ugyanakkor a visszafizetendő összeg közel 30 százalékkal magasabb lenne.

Abból indultunk ki, hogy minden esetben megkeresed a legolcsóbb ajánlatot. Fontos tisztában lenned azzal, hogy a különböző esetekben, élethelyzetekben nem ugyanazon bank kínálja a legolcsóbb hitelt. Sőt, hosszabb futamidő esetén már nem is kínál az összes pénzintézet számodra megoldást. (Vagy éppen már csak meghatározott hitelcélokra találsz ajánlatokat.)

Bankmonitor tipp: Érdemes többféle beállítás – futamidő, hitelcél – mellett is kalkulálnod. Ezt követően pedig már össze tudod hasonlítani az eredményeket, ki tudod választani a számodra ideális konstrukciót.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés