Mennyi költséggel jár személyi kölcsönt igényelni?

Mennyi költséggel jár személyi kölcsönt igényelni?

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-05-20 Frissítve: 2020-05-26
 

A személyi kölcsönök igénylésekor gyakran találkozhatunk úgynevezett induló költségekkel, melyeket a bankok egyetlen alkalommal számítanak fel, mégpedig a hitelösszeg folyósításával egyidejűleg. Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen kiadásokkal érdemes kalkulálnia annak, aki személyi hitel felvételére készül. szerző: Süle-Szigeti Bulcsú

A személyi kölcsön lehetősége azoknak jelenthet segítséget, akiket felkészületlenül ért egy nagyobb kiadás fellépése, ezért átmenetileg anyagi nehézségbe kerültek. Ezen kölcsönök fedezetét csupán az adós jövedelme jelenti, ellentétben például a jelzáloghitelekkel (lakáshitelek), ahol ingatlanfedezet szolgál a hitel biztosítékaként. Éppen ezért általában a személyi hitelek összege is jóval alacsonyabb (az elméleti maximum 10 millió Ft, de sok bank most csak 5-7 millió Ft-ig hitelez), a kamat pedig magasabb. Egy 1 millió Ft-os (3 évre felvett) személyi kölcsönnek például – a 12 bank ajánlatait összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint – körülbelül 32 ezer Ft-nál kezdődik a havi törlesztője, míg 3 millió Ft-nak (5 éves futamidőnél) 60 ezer Ft, 5 millió Ft-nak (6 év) pedig 86 ezer Ft a havi fizetnivalója.     

Az induló költségek szemléltetésére példaként tekintsünk egy átlagosnak mondható, 2 millió forintos összegű hiteligényt. A legjellemzőbb induló költség a folyósítási díj (másik nevén hitelbírálati díj), amely általános esetben a hitelösszeg 1%-át teszi ki. Ez a példánkban 20 000 forintos egyszeri kiadást jelentene, amely a bevett gyakorlat szerint az ügyfél bankszámlájáról kerül levonásra, a kölcsön folyósítása után. Vagyis, a személyi kölcsön felvételéhez nincs szükség saját forrásra, hanem a számlára érkező hitel összege lesz majd ennyivel kevesebb!

Fontos, hogy a piaci verseny miatt a legkörültekintőbb ügyfelek sokszor akciós feltételű hiteleket is találhatnak: ez az akció általában az induló költségek elengedésében nyilvánul meg. Ennek okán a konstrukció kiválasztása előtt érdemes összehasonlítani az elérhető konkrét ajánlatokat. Erre a célra javasoljuk a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorának használatát.

Érdemes viszont szem előtt tartani, hogy az akciós induló költségek nem feltétlenül járnak együtt a legkedvezőbb kamatokkal és egyéb díjakkal, holott hosszú távon az utóbbiak sokkal nagyobb hatást gyakorolnak a teljes visszafizetendő összegre. A folyósítási díjon felül léteznek még további költségek, melyek az ügyintézéssel, a törlesztési késedelemmel vagy akár az előtörlesztéssel járnak együtt. Ezekről a díjakról, és megfizetésük módjáról a bankok weboldalán, a személyi kölcsönökre vonatkozó hirdetményeket elolvasva lehet részletesen tájékozódni.

Bankmonitor tipp: A jelenlegi helyzetben a bankok óvatosabban hiteleznek, ám az egyes pénzintézetek gyakorlata nagyon eltérő. Éppen ezért előfordulhat, hogy az igénylőt az egyik helyen elutasítják, vagy csak a szükségesnél kevesebb hitelt adnak számára, miközben másutt megkapja a kért összeget. Éppen ezért érdemes az aktuális banki hitelbírálati gyakorlatotokat jól ismerő hitelszakértő segítségét kérni, aki megkeresi a reálisan elérhető lehetőségeket.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés