Mennyire kockázatos az 5,9%-os THM értékű személyi kölcsön?

Mennyire kockázatos az 5,9%-os THM értékű személyi kölcsön?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-03-25
 

Nagy Márton, a jegybank alelnöke keddi tájékoztatójában kitért az új, kedvező THM értékű személyi kölcsönökre is, emellett kormányrendelet is pontosította a kedvezményes fogyasztási hitelek szabályait. Ez alapján a kedvező feltételek csak december végéig maradnának érvényben, a Bankmonitor szakértői mégis megnyugtatnák a személyi kölcsönt igénylőket.

Nagy Márton kedd délutáni tájékoztatása alapján az igen kedvező, maximum 5,9%-os THM értékű személyi kölcsönöket nem érdemes lakáshitelek kiváltására igényelni, ugyanis a konstrukció kedvező feltételei maximum 2020. december végéig maradnak érvényben.

Megnyugtathatunk mindenkit az eddig megjelent új személyi kölcsönök kamata nem emelkedhet

A kormányrendelet foglaltak és a jegybank állásfoglalásán túl a bankok hirdetménye és az aláírt hitelszerződések tartalma határozhatja meg egy személyi kölcsön kondícióinak „tartósságát”. Jelenleg az OTP Bank, a Takarékbank és a Kereskedelmi és Hitelbank nyújt az új szabályoknak megfelelő maximum 5,9%-os THM értékű személyi hitelt.

Mindhárom bank hirdetménye pedig a hitelek kamatát a futamidő végéig fixálja. Ez azt jelenti, hogy a pénzintézetek az elvártánál kedvezőbb feltételekkel, a futamidő végéig biztosítják az alacsony kamatokat.

Ezeket a kedvezményes hiteleket várhatóan december végéig lehet kérni a bankoktól, azt nem tudjuk, hogy az igénylés feltételei a későbbiekben változnak-e tegnapi napon elhangzott információknak megfelelően.

Ettől még nem érdemes kiváltani egy lakáshitelt személyi kölcsönből

Ahogy Nagy Márton is említette egy lakáshitel összege is futamideje jóval nagyobb lehet, mint egy személyi kölcsöné. Emiatt a kiváltással a havi törlesztőrészlet jelentős mértékben megemelkedhet.

Példaként vegyünk egy 8 millió forint összegű, 20 éves futamidejű lakáshitelt, melyre a Bankmonitor Lakáshitel kalkulátora alapján havonta 43-55 ezer forintot kellene fizetni. Ugyanakkor egy hasonló összegű 8 éves futamidejű személyi kölcsönre már több mint a dupláját, havi 114 ezer forintot kellene fizetni.

Ha kiváltanád lakáshiteled, azt érdemes kedvezőbb lakáshitelre cserélned. Ugyanis az 5,9%-os THM értéknél jóval kedvezőbb feltételekkel találni kiváltási célú jelzáloghitelt 10 éves kamatperiódus mellett.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés