Mi lesz az ingatlanárakkal az új állami tervek bevezetésével? A héten számos hír ezzel a kérdéssel foglalkozott

Mi lesz az ingatlanárakkal az új állami tervek bevezetésével? A héten számos hír ezzel a kérdéssel foglalkozott
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-09-29 Frissítve: 2024-09-30
 

Az adómentesen lakáscélra felhasználható nyugdíjmegtakarítás, vagy épp az 5%-os önkéntes THM plafon mind komoly hatást gyakorolhatnak az ingatlanárakra. Többek között erről szóltak a hét legfontosabb pénzügyi hírei.

A megtakarítók 14%-a feltörné a nyugdíjmegtakarítását, közel 300 milliárd Ft érkezhet az ingatlanpiacra

A Bankmonitor nem reprezentatív 1000 fős felmérése alapján a megtakarítók 14%-a feltörné nyugdíjcélú megtakarítását, ha azt adómentesen lakáscélra fordíthatná. Ezzel nagyságrendileg 300 milliárd Ft mozdulhatna meg. De milyen hatást gyakorolna egy ekkora pénztömeg az ingatlanpiarca? Legújabb cikkünkből ez is kiderül.

Hogyan hathat az ingatlanpiacra az 5%-os önkéntes THM plafon?

Az új önkéntes THM plafonról még számos részlet nem ismert, ettől függetlenül az érdemi kamatcsökkenés nagyon vonzónak tűnik. Márpedig a lakáshitel iránti kereslet emelkedése jó eséllyel az ingatlanárakra is hatást gyakorolhat. Igen ám, de nem tudni mikor lép életbe az intézkedés és kire lesz érvényes. Ilyen helyzetben megéri kivárni a lakásvásárlással? Legújabb cikkünkből ezt is megtudhatjátok.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.

A megadott hitelösszeg, futamidő és jövedelem kombinációra nem találtunk megfelelő ajánlatot.

De ne aggódj, megtaláljuk a hiteled!

Tudd meg néhány kattintással, hogy mennyi lakáshitelt kaphatsz. Kisebb hitelösszegre, hosszabb futamidőre vagy extra bevont jövedelem mellett megtalálod a megfelelő hitelt a kiszemelt ingatlan megvásárlására.

Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Mennyire jók a hitelkamatok az alapkamat csökkentése után?

Csökkent az alapkamat hazánkban, az új irányadó kamatszint 6,5%. A Bankmonitor azt vizsgálta meg, hogy ilyen helyzetben mennyire jó kamatot kaphatnak azok, akik lakáshitelt igényelnének. Ezt egy régiós összehasonlítás alapján döntötték el: a szakértők azt vizsgálták meg, hogy az egyes országokban az alapkamathoz képest hogyan alakulnak a hitelkamatok. Kíváncsi vagy az eredményre? Olvasd el cikkünket.

Melyek a legjobb mobilappok és mit tudnak?

A bankszámlaválasztás során egyre lényegesebb, hogy milyen az adott pénzintézet mobilapplikációja. Sokan ugyanis a napi pénzügyeket már azon keresztül intézik. A Bankmonitor összeszedte milyen értékeléssel alap funkciókat tudnak az egyes applikációk, illetve hol jelennek meg extra, érdekes, szórakoztató megoldások. Olvasd el cikkünket, ha meg akarod ismerni az egyes applikációkat.

Lakásfelújítás, energetikai korszerűsítés hitelből? Önerő nélkül is megvalósíthatod!

Az Otthonfelújítási támogatás szűk keresztmetszete miatt számos magyar család szorulhat ki a lehetőségből. Számukra mutatunk olyan lehetőségeket, amelyekkel akár önerő nélkül is megvalósítható a lakásfelújítás, korszerűsítés, még a hidegebb idők beállta előtt. Részletek a cikkünkben.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés