Milyen esetekben jó megoldás a hitelkiváltás és hogyan történik?

Milyen esetekben jó megoldás a hitelkiváltás és hogyan történik?

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-02-21 Frissítve: 2019-12-13
 

Hallottad már, hogy a meglévő drága hiteleidet olcsóbbra is cserélheted? Azzal is tisztában vagy, hogy a változó kamatozású hiteleidet most célszerű fix kamatozású hitelekre váltanod? Bemutatjuk a hitelkiváltás folyamatát, hogy a jó pénzügyi döntést az ismeretek hiánya se akadályozhassa meg! Ha megfogadod a leírtakat, azzal összesen több százezer, de akár több millió forintot is megspórolhatsz!

Ha túl magasnak érzed a hiteleid költségét, akkor van egy jó hírünk: a meglévő hiteleidet le is cserélheted! Ezt hívjuk hitelkiváltásnak. A hitelkiváltás előnyeinek felismerése ugyan logikus gondolkozás mellett pénzügyi ismereteket is igényel, azonban ne feledd, hogy akár megvan Benned a szükséges ismeret, akár nem, mi mindenben a segítségedre leszünk! Kollégáink segítségével a meglévő hiteleid kiváltásával sok pénzt tudsz megtakarítani!

Hirdetés
Hirdetés

A fedezetlen hitelek kiváltása

A hónapokon át halmozódó folyószámlahiteles és/vagy hitelkártyás tartozásodtól célszerű minél előbb megszabadulnod. Az semmire jóra nem vezet, ha minden hónapban csak a tartozásod töredékét tudod ezekre visszafizetni! Sok adóssal még az is előfordul, hogy a fennálló tartozásra felszámított havi kamatokra és az esetleges késedelmi díjakra sem elegendő az a pénz, amit havonta be tud ezekre fizetni. Ha ehhez hasonló cipőben jársz, szólaljon meg a vészcsengő a fejedben, hogy eddig, és ne tovább! A fenti esetben az egyetlen megoldást csupán a személyi kölcsönnel történő hitelkiváltás jelenti!

Hogy miért? A személyi kölcsön manapság sokkal olcsóbb megoldás (akár 7,66%-os THM-től is igényelheted), mint a visszafizetetlen folyószámlahitel és a vissza nem törlesztett hitelkártya. A személyi kölcsönnel történő kiváltás után egyszer csak elfogy a tartozásod (a futamidő végén vagy végtörlesztéskor)! A folyószámlahiteled és a hitelkártyád megtartásával viszont soha nem kerülsz ki az adósságspirálból, ha nem tudod hónapról hónapra nagymértékben csökkenteni a fennálló tartozásodat!

Tegyük fel, hogy 500 ezres hitelkereted van (THM 39%), azt teljesen ki is használtad, és azt szeretnéd kiváltani! Ha erre a hitelkártyára csak havi 16 250 Ft-ot tudnál befizetni, akkor is „az életed végéig” fizethetnéd a hiteltartozásodat (a hiteltartozásod egy forinttal sem csökkenne), ha ezután semmit sem költenél a kártyáddal! Önmagában már ez is több millió forint felesleges költséget jelentene!Egy átlagos banki személyi kölcsön ajánlat 11-13%-os THM mellett, míg a legjobbak akár már 8%-os teljes hiteldíj mutatótól elérhetők! Az 500 ezer forintot ilyen módon 7 év alatt havi 7 600 – 8 000 forintos törlesztőrészlettel, míg 2 év alatt már havi 22 500 – 23 000 forint törlesztővel visszafizetheted. 

Hitelkiváltásnál viszont a futamidő helyes megválasztásával nemcsak kevesebbet kell havonta törlesztened, hanem a tartozásodat is teljesen rendezni tudod! A kiváltással még hitelképesebb is leszel, hiszen az 500 ezres hitelkeret 5%-a, azaz 25 ezer forint lenne az az összeg, ami a jövedelem terhelésének szempontjából havi törlesztésként vennének figyelembe. Mivel a személyi kölcsön törlesztője ennél kevesebb, a hitelkiváltással mindenképp hitelképesebbnek fogsz számítani!

A meglévő személyi kölcsönödet is érdemes lecserélned, ha a futamidőt szeretnéd növelni vagy csökkenteni, esetleg a törlesztőrészleten szeretnél változtatni, vagy egyszerűen csak a hitelköltségedet (hitelkamat, teljes hiteldíj mutató) szeretnéd csökkenteni!

Fedezetlen hiteleknél két kiváltási lehetőség létezik:

  • A hitelkeret típusú tartozást (folyószámlahitel, hitelkártya) az egész hitelkeret összege alapján egyenlíti ki a bank, függetlenül attól, hogy mennyire van kihasználva a keret.
  • Igazolást szerzel be arról, hogy mennyi a pontos tartozásod (például személyi kölcsön esetén).

A banki ügyintéző általában azt is meg szokta kérdezni, hogy a kiváltandó hiteleken felül is szeretnél-e kapni még további, szabadon felhasználható összeget.

A kiváltás folyamata

Ha több hiteltípusról van szó, és ezen felül még szabadon felhasználható részt is kérsz, akkor először a hiteleidet szokták a bankok kiváltani, és ha a KHR-ben látszódik, hogy kifizetted és lezárattad a hiteleidet, általában akkor kapod meg a szabadon felhasználható összeget is.

Korábban már több alkalommal írtunk a fedezetlen hitelek kiváltásának fontosságáról, melyek közül az egyiket ide kattintva tudod elolvasni! 

A kalkulátor alatt cikkünk folytatódik!
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

A jelzálogfedezettel rendelkező hitelek kiváltása

A lakáshitelek és a szabad felhasználású jelzáloghitelek kiváltását elsősorban szintén a futamidő csökkentése (a hitel mielőbbi letudása), vagy a hitelköltségek csökkentése inspirálhatja, esetleg a kisebb törlesztőrészlet igénye miatt felmerülhet a futamidő növelése is. A törlesztőrészleted csökkentése ugyanis kétféleképpen valósítható meg: a hitelköltségek csökkentésével és/vagy a futamidő növelésével! A futamidő növelése azonban azt is jelentené, hogy hosszabb ideig kellene kamatokat fizetned, ezért sokkal jobban jársz, ha a törlesztőrészleted csökkentését nem a futamidő meghosszabbításával, hanem a költségek lefaragásával éred el!

Az ingatlanfedezetű hitelek kiváltása még akkor is kézenfekvő, ha a kamatkörnyezet változására számítasz! Például ha a jelenleginél magasabb hitelkamatokat vársz, akkor azért, hogy évek múlva se emelkedjen majd a hiteled kamata, és ezáltal a törlesztőrészleted, még időben érdemes hosszabb kamatperiódusú, lehetőleg a futamidő végéig fix kamatozású hitellel kiváltanod a meglévő hiteledet! Ezáltal előre, akár a hiteled futamidejének végéig tudod rögzíteni, hogy mennyi törlesztőt kell fizetned!

Fontos említenünk, hogy a lakáshiteled kiváltásának költségei (pl. közjegyzői díj) is vannak, és nagyon nem mindegy, hogy a hitelednek mennyi a hátralévő futamideje. Ha csupán néhány év a hátralévő idő, akkor kevesebb annak az esélye, hogy megérheti még Neked a hitelkiváltás. Minél több idő van hátra a lakáshiteledből, annál nagyobb a valószínűsége, hogy sokat nyerhetsz a hiteled kiváltásával!

Korábban már több alkalommal írtunk a lakáshitelek kiváltásának fontosságáról, melyek közül az egyiket ide kattintva tudod elolvasni!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés