Milyen hitelt vehetsz fel felújításra, korszerűsítésre 2023 tavaszán?

Milyen hitelt vehetsz fel felújításra, korszerűsítésre 2023 tavaszán?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-03-30
 

Ha a tavaszi felújításhoz, otthonod korszerűsítéséhez hitelt vennél fel, az előzetes tervezés kulcsfontosságú. A finanszírozás módja ugyanis nagyban függ az elvégzendő munkák volumenétől, a felvenni kívánt hitelösszegtől is. Mutatjuk, mikor melyik hiteltípus lehet ideális.

A 2022 végén kifutott Otthonfelújítási támogatásnak hála számos család vágott bele ingatlana korszerűsítésébe, ami az állami anyagi segítség és elszálló rezsiköltség fényében igen okos döntés volt. A támogatást ugyanakkor csak a legalább egy gyermeket nevelő családok használhatták ki, így számos egyedülálló, gyermektelen, vagy idősebb pár esett el az akár 3 millió forintos visszatérítéstől. 

Számukra az idei tavasz lehet jó alkalom arra, hogy megszépítsék lakóhelyüket, amely a továbbiakban komfortosabb otthonul szolgálhat majd. A lakásfelújítás pedig nem csak esztétikai beruházás, hiszen ha energetikai korszerűsítést is tervezünk, például nyílászárók cseréjét, fűtéskorszerűsítést, hőszigetelést, az befektetésnek sem utolsó: nem csak az energiaköltségen spórolhatunk, de az ingatlan értéke is növekszik.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen kölcsönök jöhetnek szóba felújításra?

Kisebb ráncfelvarrás, illetve nagyobb korszerűsítés, házbővítés esetén tehát nem ugyanaz a hitelkonstrukció lesz ideális. Nézzük meg, milyen kölcsön jöhet szóba, ha kisebb munkálatokat kell csak elvégezni, ahol a ráfordítás nem haladja meg a 8-10 millió forintot.

Egy személyi kölcsönnel a legtöbb banknál legfeljebb 8-10 millió forintot vehetünk fel. Egyetlen bank kínál jelenleg ennél magasabb összegű, akár 12 millió forintos fedezetlen hitelt. A személyi hitelek mellett szól, hogy szabadon felhasználhatóak, így a lakás vagy ház külső-belső munkálatain kívül a hitelösszegből bútorokat, háztartási gépeket, egyéb berendezési tárgyakat, kerti eszközöket is vásárolhatunk.

A hiteligényléshez ráadásul nincs szükség ingatlanfedezetre, vagy önerőre, egyszerű és gyors eljárás jellemzi, kevés papírmunkával és kezdeti költségek nélkül, vagy minimális induló díjjal. A személyi hitelek akár 10 éves futamidőre is igényelhetők, mialatt a kamatok nem változnak, tehát a gazdasági környezet, az infláció hatása miatt sem kell attól tartanunk, hogy a törlesztőrészletek emelkedésnek indulnak.

Milyen kölcsönök jöhetnek szóba az otthonod felújítására?

Mennyi személyi hitelt igényelhetsz felújításra?

A felvehető hitelösszeg mértékét leginkább a rendszeres, igazolható jövedelem mértéke határozza meg. Ez a biztosíték a bank felé, hogy a törlesztőrészleteket havonta biztonsággal fizetni tudjuk. Általánosan elmondható, hogy havi nettó 200 ezer forinttól már nem igen számíthatunk a jövedelem miatt elutasításra, ugyanakkor nagyobb összegű kölcsön igénylésekor ennél magasabb jövedelmet kell tudni igazolni. Ha a kért hitelösszeghez nem elegendő a jövedelem, akkor egy adóstárs bevonása lehet a megoldás, hiszen így a két jövedelem összeadódik, ezzel számol a bank.

A Bankmonitor kalkulátorával pár perc alatt ellenőrizheted, hogy mennyi személyi kölcsönt kaphatsz a jövedelmed alapján, illetve összehasonlíthatod az elérhető banki ajánlatokat. Ugyanakkor fontos, hogy a ne csak a költségek alapján válassz bankot, az egyes pénzintézetek hitelbírálati feltételei között ugyanis jelentős különbségek vannak. Az ajánlat kiválasztása után kérd személyi hitel szakértőink segítségét, akik ismerik az eljárásrendek közötti eltéréseket és külön költség nélkül végigvezetnek az igénylés teljes folyamatán!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Milyen hitelt igényelj, ha korszerűsítenél, esetleg bővítenél is?

Ha ennél nagyobb összegben gondolkodsz, vagy kedvezőbb kamatozású konstrukciót vennél igénybe egy személyi kölcsönnél, akkor érdemes megismerned a szabad felhasználású jelzáloghiteleket, vagy a kimondottan felújításra, korszerűsítésre, bővítésre igényelhető lakáshiteleket. 

Egy szabad felhasználású jelzáloghitel is teljes szabadságot kínál az összeg elköltését illetően. Jellemzően kedvezőbb a kamatozása, ugyanakkor ennek kapcsán magasabb induló költséggel és ingatlanfedezettel is számolnunk kell.

Ami a jelzáloghitelek felé dönti a mérleg nyelvét a személyi kölcsönhöz képest, az, hogy hosszabb futamidőt is választhatunk, amellyel csökkenthető a havi fizetnivaló. A részletek biztonságos törlesztésére pedig személyre szabott kamatperiódus választható, vagyis tetszés szerint igénybe vehetünk rövidebb, vagy hosszabb, akár végig fix konstrukciót is.

Ha tehát nem csak a munkálatokra fordítanánk a hitel összegét, akkor a szabadon felhasználható jelzáloghitelt is érdemes megfontolni. Olvass bele korábbi cikkünkbe, melyben összegyűjtöttük a legfrissebb, 2023-as igénylési feltételeket és tudnivalókat!

Jelzáloghitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Jelzáloghitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz jelzáloghitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Ha viszont kizárólag a munkálatokat szeretnénk hitelből finanszírozni, akkor magasabb hitelösszeg esetén anyagilag egy felújítási-, korszerűsítési-, vagy bővítési jelzáloghitel lehet kedvezőbb. A jelzáloghitelek természetesen csak akkor jöhetnek szóba, ha rendelkezünk olyan ingatlannal, ami per-, igény- és tehermentes, emellett elhúzódóbb igénylési eljárásra és magasabb induló költségekre is számítanunk kell az olcsóbb kamatokért cserébe.

Jó tudni
Szerencsére 2023-ban is vehetünk igénybe olyan állami támogatásokat, amelyek fordíthatók a lakás vagy ház felújítására, korszerűsítésére, bővítésére. Ismerd meg a részleteket korábbi cikkünkből!

Hirdetés
Hirdetés