Mire figyelj, ha a CSOK Pluszt Babaváró hitellel együtt igényled?

Mire figyelj, ha a CSOK Pluszt Babaváró hitellel együtt igényled?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-03-18
 

A 2024-ben elérhető állami támogatások nem titkolt célja a gyermekvállalás ösztönzése. A CSOK Pluszt kizárólag azok a házaspárok igényelhetik, akik legalább egy gyermeket terveznek, a Babaváró hitel pedig ugyan szabadon felhasználható, de a kedvezmények feltétele szintén a gyermekvállalás. Mutatjuk, hogy mire figyelj, ha a két támogatott hitelt együtt vennéd igénybe.

Komoly népszerűségnek örvend az új lakáscélú állami támogatás, a CSOK Plusz a gyermekvállalást tervező fiatal házasok körében, ami nem meglepő, hiszen a kölcsön kamata legfeljebb fix 3 százalék a teljes futamidő alatt, a szerződéskötés után született gyermekeknek köszönhetően pedig komoly kedvezmények zsebelhetők be.

A gyermekvállalást és ezzel együtt lakáscélokat tervezők számára ugyanakkor a Babaváró hitel is elérhető, amelyet a legtöbb család otthonteremtésre vesz igénybe. Ráadásul a Babaváróra is igaz, hogy számos kedvezmény társulhat a hitelhez, ha az igénylők gyermeket vállalnak. Nem ördögtől való gondolat tehát a két támogatási forma együttes igénylése, hiszen így az elérhető támogatási összeg jelentősen növelhető, akár ugyanazon gyermekek után.

Hirdetés

Hirdetés

Mekkora kedvezmény érhető el a CSOK Plusz és a Babaváró hitel együttes igénylésével?

Az új CSOK hitel igényelhető összege a meglévő és vállalt gyermekek számától függően akár 50 millió forint is lehet, amelyet akár a Babaváró hitel maximális, 11 millió forintja is kiegészíthet.

A CSOK + összege meglévő és vállalt gyerek esetén.

A Babaváró és az új kamattámogatott CSOK hitel kombinálásával egy gyermek vállalásával akár 26 millió forint, két gyermekkel 41 millió forint, míg három gyermekkel 61 millió forint szuperolcsó hitel ütheti a családok markát.

Ha a család valamely 5000 főnél kisebb településen szeretne lakáscélt megvalósítani, akkor vissza nem térítendő állami támogatást is igénybe vehet, mégpedig a Falusi CSOK formájában. A CSOK Plusz, a Babaváró hitel és a Falusi CSOK támogatás kombinálásával tehát egy gyermekkel 27 millió forint, két babával 45 millió forint, míg három gyerekkel akár 75 millió forint érhető el.

Fontos
A Falusi CSOK építkezés és új ház vásárlása esetén is felhasználható, valamint vásárlással egybekötött korszerűsítés, bővítés esetén is elérhető. Ez utóbbi cél esetén viszont a támogatási összeg fele fordítható csak az ingatlan megvásárlására, míg a másik felét a munkálatokra kell felhasználni.

Mindkét támogatásnál komoly kedvezményeket érnek a babák

A legkedvezőbb helyzetben természetesen azok a házaspárok lehetnek, akik több gyermeket is vállalnak. A CSOK Plusznál az első gyermek születésével az adósok élhetnek az 1 éves hitelmoratóriummal, a szerződéskötést követő második baba érkezésével pedig minden gyermek után 10 millió forint elengedésre kerül a tartozásból. Az új CSOK-nál továbbá az első évben csak a kölcsön kamatai fizetendők, így ekkor kedvezőbb törlesztéssel számolhat a család, valamint a támogatásnak hála elérhető az illetékmentesség és Falusi CSOK-kal kombinált esetben az áfa visszatérítési támogatás is.

CSOK Plusz Kalkulátor 2024
Tudd meg, hogy
2024-től mennyivel
jársz jobban
az új CSOK Plusszal!
Ft
Ft
Ft
Bankmonitor

A megadott adatok alapján jogosult lehetsz a kért CSOK Pluszra!

Egy normál piaci hitelhez képest a teljes futamidő alatt legalább0 Ftspórolhatsz.

A részleteket elküldjük e-mailben:

  • Törlesztőrészlet az 1. évben
  • Törlesztőrészlet a 2. évtől
  • Legfontosabb pénzügyi előnyök
  • Igénybevételnek feltételei
A kalkulátor nem vizsgálja az összes elvárt jogosultsági feltételt.
A részletes eredményedet e-mailben fogjuk elküldeni számodra!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Elküldtük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk
a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult a kért CSOK Pluszra.

Babaváró hitelnél már az első gyermek érkezésével elérhető a futamidő végéig tartó kamatmentesség, ha a szerződéskötéstől számított 5 éven belül megszületik az első baba. A második baba érkezésével elengedik a fennálló tartozás 30 százalékát, és mindkét gyermek után igényelhető a törlesztés szüneteltetése. Ha pedig három gyermeket tervez a család, akkor a Babaváró hitel teljes hátralévő tartozását elengedik.

Mire figyelj, ha kombinálnád a támogatott hiteleket?

Míg a piaci lakáshitelek mellé korábban igényelt CSOK támogatást célszerű volt ugyanazon banknál igényelni, ahol a lakáshitelt, a CSOK Plusz és a Babaváró hitel esetében ez nem feltétlen elvárás. A Babaváró hitelnél nincs szükség ingatlanfedezetre, így nem jelent problémát, ha egy másik bank ajánlata (kedvezményei vagy feltétele) nyeri el a tetszésünket, mint ahol a CSOK Pluszt igényelnénk.

Fontos ugyanakkor tudni, hogy a Babaváró hitelnél néhány bank kínál jóváírást az igénylőknek, ez is szempont lehet a kiválasztáskor. De még fontosabb lehet, hogy hol kaphat könnyen zöld utat az igénylés, hiszen a hitelbírálat erősen eltérhet az egyes pénzintézeteknél.

A CSOK Plusz szempontjából előfordulhat, hogy kisebb különbségeket találhatunk az egyes banki kamatszinteket illetően, hiszen a kölcsön kamata néhány pénzintézetnél a 3 százaléknál kevesebb. Az eltérés ugyanakkor nem szembeötlő, az 50 milliós hitelnél is csak havi 1-2 ezer forint a különbség.

Ami szintén amellett szól, hogy egyazon banknál adjuk be mindkét igénylést, hogy ezzel időt és energiát spórolhatunk, mert nem kell több pénzintézetet is meglátogatni. A legjobb döntés ugyanakkor egy független hitelszakértő felkeresése, hiszen a szakértő oda tud bennünket irányítani, ahol az egyéni élethelyzetnek, igényeknek és anyagiaknak is leginkább megfelelő az igénylés.

Kalkulálj és add le érdeklődésed a Babaváró hitelre vagy a CSOK Pluszra, a Bankmonitor szakértője hamarosan felkeres, hogy egyeztessétek a nyitott kérdéseket, segítse az elindulást és a teljes igénylési folyamatot!

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés