Mit lehet tudni a felújítási támogatásról? – A hét legfontosabb hírei

Mit lehet tudni a felújítási támogatásról? – A hét legfontosabb hírei
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-04-14
 

Összegyűjtöttük a hét legfontosabb híreit: most többek között kiderül, hogy mekkora jövedelem lesz szükséges az új felújítási támogatás kihasználásához.

Új felújítási támogatás: mennyi jövedelem szükséges hozzá?

Múlt hét pénteken jelentették be az új, év közepétől elérhető felújítási támogatást és támogatott hitelt. A 6 millió Ft-os konstrukció pénzügyi hátterét vizsgáltuk. Sajnos nem olyan evidens, hogy mindenki számára könnyen elérhető lesz. Megmutatjuk, mivel számol majd a bank és így nagy valószínűséggel milyen jövedelmet kell majd felmutatni a támogatott hitelhez.

Már öt banknál lehet akár 10% önerővel lakáshitelt felvenni

Már öt banknál tudnak akár 10% önerővel lakáshitelt igényelni azok a fiatalok, akik első saját otthonukat vásárolnák meg banki finanszírozással. A Bankmonitor szakértői szerint ennek azért van jelentősége, mert az egyes pénzintézetek hitelbírálati gyakorlata nagyon különböző, emiatt előfordulhat, hogy míg az egyik bank meghitelez valakit, egy másik elutasítja őt, vagy a szükségesnél kisebb hitelösszeget ad a számára.

Másképp kell nekiállni a lakáshitel igénylésének Budapesten és vidéken

Hajlamosak vagyunk a lakás- és a hitelpiacról általános érvényű kijelentéseket, megállapításokat tenni. Ezzel szemben a vásárlók egyes csoportjai más-más élethelyzetben vannak. Lássuk, mik a fő különbségek a főváros és a vidék között!

Íme a NAV adatai: ennyi pénzt kaptak vissza a megtakarítók!

Alig 1 hónap múlva elérkezik az adóbevallások benyújtásának határideje, amely egyúttal az öngondoskodási célú adóvisszatérítések igénylésének határidejét is jelenti. A Bankmonitor most utánajárt, mennyire volt népszerű az utóbbi években az adóvisszatérítési lehetőség. Egy biztos: ez az állami támogatás egyedülálló alkalmat biztosít a fizetendő személyi jövedelemadó csökkentésére.

Adómentes 6%-os hozam, de nem állampapír. Mi az?!

Ugyan a 30%-os állami támogatás már a múlté, mégis vannak a piacon akár 15% vagy 30% jóváírást biztosító lakástakarék-pénztári ajánlatok. De mit kell tudni ezekről a megtakarításokról 2024-ben, és mi mindenre kell odafigyelniük a lakáscélra megtakarító ügyfeleknek? A Bankmonitor következő webinárja alkalmával minden fontos kérdésre választ adunk.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés