Most akár 410 ezer Ft jóváírást zsebelhetsz be megtakarítóként!

Most akár 410 ezer Ft jóváírást zsebelhetsz be megtakarítóként!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-12-06
 

Mostanra már széles körben ismertnek mondható, hogy az állami támogatásnak köszönhetően az egy évben megtakarítóként elérhető maximális SZJA-jóváírás 280 ezer forint. Az viszont nem mindennapi lehetőség, hogy bizonyos esetekben ezt megfejelve további 20%-os jóváírásra is szert lehet tenni, amennyiben valaki most kezdi az öngondoskodást. A Bankmonitornál erre is alkalom nyílik: a feltételek teljesítése esetén a nyugdíjbiztosításokra kapható 20 százalékos állami támogatást a szolgáltató az első évre zsebből megduplázza!

Nem újdonság, hogy az öngondoskodás ösztönzése céljából az állam 20%-os adóvisszatérítéssel támogatja az egészségpénztári és nyugdíjcélú megtakarításokat. Egy jellemző, havi 25 ezer forintos befizetés esetén ez évi 60 ezer forint extra jóváírást tesz lehetővé, azaz 15 éves távon már csaknem 1 millió forint kapható vissza. A támogatás felső korlátja a pénztárak esetében évi 150 ezer forint, a nyugdíjbiztosításoknál évi 130 ezer forint, a NYESZ-nél pedig évi 100 ezer forint – de mindösszesen legfeljebb 280 ezer forint.

Hirdetés

Hirdetés

Hogyan kaphatsz most 410 ezer forint jóváírást?

A Bankmonitornál elérhető akció keretein belül a nyugdíjbiztosításokra érvényesíthető jóváírás az első évre vonatkozóan most megduplázható. Persze nem az állami támogatás mértéke emelkedik, hanem bizonyos feltételek teljesítése esetén a szolgáltató saját zsebből adja az extra jóváírást, ráadásul felső korlát nélkül! Ezáltal például havi 54 167 forintos befizetés vállalása esetén a maximális 130 ezer forintnyi állami támogatáson felül 130 ezer forint további jóváírás is bezsebelhető az első évre vonatkozóan. Ez összesen 40 százalékos jóváírásnak felel meg. Ha valaki a másik két megtakarítási lehetőséggel (pénztár, NYESZ) is kihasználja a maximálisan elérhető állami támogatást, akkor összesen 410 ezer forint jóváírást kaphat.

Havi 50 ezer forintos megtakarításnál már elérhető az akció

Az akcióban automatikusan részt vehetnek azok a megtakarítók, akik vállalják, hogy legalább 50 ezer forintos havidíjjal indítják el a nyugdíjbiztosításukat. Fontos, hogy az állami támogatással ellentétben a szolgáltató által fizetett jóváírásnak nincs felső limitje, tehát bármilyen nagy befizetést is teljesítesz az első évben, megkaphatod a 20%-os extra jóváírást. Az első évre kapható pontos összegek az alábbiak szerint alakulnak, néhány példával szemléltetve:

  • havi 50 ezer Ft befizetés esetén: 120 ezer Ft extra jóváírás + 120 ezer Ft állami támogatás;
  • havi 75 ezer Ft befizetés esetén: 180 ezer Ft extra jóváírás + 130 ezer Ft állami támogatás;
  • havi 100 ezer Ft befizetés esetén: 240 ezer Ft extra jóváírás + 130 ezer Ft állami támogatás;
  • havi 150 ezer Ft befizetés esetén: 360 ezer Ft extra jóváírás + 130 ezer Ft állami támogatás;
  • havi 200 ezer Ft befizetés esetén: 480 ezer Ft extra jóváírás + 130 ezer Ft állami támogatás.

Mit kell tennem az extra jóváírás megszerzéséhez?

Ha szeretnél részesülni a 20%-os állami támogatáson felül kapható 20%-os extra jóváírásban, akkor vedd fel a kapcsolatot a Bankmonitor tanácsadóival az alábbi regisztrációs felületen keresztül, és indítsd el az akcióban résztvevő nyugdíjbiztosítást még ebben az évben. Az első biztosítási évben esedékes megtakarítási díjrész 20%-ának megfelelő extra eseti díjat a biztosító az első biztosítási évfordulót követően írja jóvá a számlán, és a rendszeres díjra vonatkozó aktuális felosztási aránynak megfelelően fekteti be. Fontos, hogy a jóváírás nem jár abban az esetben, ha a szerződés az első biztosítási évfordulót megelőző naptári napon díjmentesített állapotban van.

Kalkulálj
Jelentkezz a Bankmonitor oldalán, és zsebeld be az akár 40%-os jóváírást!

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!
Hirdetés
Hirdetés