Mutatjuk a legjobb évi végi személyi kölcsönöket

Mutatjuk a legjobb évi végi személyi kölcsönöket
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-12-15 Frissítve: 2021-08-06
 

Itt az év végi hajrá, ami sokak pénztárcáját is jelentősen leapasztja. Ugyanakkor, ha fedezet nélküli hitelből gazdálkodnánk sem szabad az első ajánlatot elfogadni, mert nagy eséllyel találunk jobban, amivel egy halom pénzt spórolható meg. Cikkünkben kiderítettük, hogy mit kínálnak a bankok eltérő hitelösszegek, és jövedelem mellett.

Az év utolsó hónapjában az ünnepi készülődés miatt általánosságban többet költekezünk, ezen kívül szép számmal akadnak olyanok is, akik hitelből fedezik a kiadásaikat. Egy biztos 2017-ben már általánosságban bátrabban költekezett a lakosság, így nem vétetlen, hogy a fedezet nélkül igényelhető személyi kölcsönökre is népszerűvé váltak. Egy előző cikkünkben már kiemeltük, hogy mire is érdemes figyelned, ha éppen egy fogyasztási hitelre csapnál le.

Annak érdekében, hogy jól dönthess most a legjobb banki ajánlatokat gyűjtöttük össze, mivel akárcsak a lakáshiteleknél, a személyi kölcsönök között is óriási eltérések adódnak. Egy nagyobb hitelösszegnél akár százezreket is jelenthet, hogy melyik bank mellett teszed le a voksod.

Hirdetés

Hirdetés

Legjobb banki ajánlatok különböző összegek mellett

Már alacsonyabb hitelösszeg mellett is találhatsz finanszírozást nyújtó bankot, bár ekkor még szűkebb kínálat mellett.150 ezer forintos keresettel egy 300 ezer forintos személyi kölcsönhöz egy éves futamidő mellett 12,61%-os THM mellett juthatsz hozzá, a havi törlesztőt tekintve 28,66 ezer forintot jelent.

Magasabb hitelösszeg mellett már jóval több ajánlatból lehet válogatni, viszont a szórás is annál nagyobb a THM-ben. A legkedvezőbb ajánlattal 700 ezer forintot 3 évre már 11,25%-os THM-mel is megkaphatsz, amiért 23,1 ezer forintot szükséges törlesztened havonta.

Ugyanakkor 1,5 millió forinthoz 3 évre egy magasabb, 250 ezer forintos jövedelem mellett már 8%-os THM-mel is hozzá lehet jutni, ami 47,5 ezer forintos havi kiadást jelent.

Ez alapján is láthatod, hogy megéri szétnézni a lehetőségek között. Ezt legegyszerűbben egy személyi kölcsön kalkulátorral teheted meg, ahol egyből látszódnak a legkedvezőbb hitelek.

Minek kell megfelelned, hogy megkapd a hitelt?

Jövedelem

Legalább a minimálbérnek megfelelő összeget szükséges rendelkezned, viszont minél magasabb keresetet igazolsz, annál jobb feltételeket kaphatsz a banktól. A jövedelem típusát is figyelembe veszik, így vállalkozó jövedelem esetén más elbírálás alá eshetsz, mint alkalmazottként. Úgy számolhatsz, hogy a törlesztőd legfeljebb a jövedelmed 35-40%-a lehet. Ez 200 ezer forintos keresetnél egy 3 éves futamidőnél maximum 2,4 millió, míg 5 éves visszafizetésnél 3,6 millió forintot jelent.

Munkaviszony

Alkalmazotti jövedelem legalább 3-12 havi, határozatlan idejű munkaviszonyt vár el a bank, vállalkozóként pedig legalább egy lezárt üzleti év szükséges a hiteligényléshez.

Életkor

Az adott bank gyakorlatától is függ, de jellemzően 20-23 éves kortól, legfeljebb 70-75 éves korig adnak hitelt az ügyfeleknek. Amennyiben az életkor elvárását nem teljesíted, egy adóstárs bevonását követelheti meg a bank, aki biztosítékot jelent arra, hogy rendben fog menni a hitel törlesztése.

KHR státusz

KHR listán (régi nevén BÁR lista) azokat az adósokat tartják nyilván, akik valamilyen hitel esetében fizetési elmaradással rendelkeznek. Márpedig ha a KHR listán szerepelsz az kizáró feltételt jelent a hitelnél, ráadásul csak a tartozás rendezését követő egy év után válhatsz ismét hitelképessé.

Bankszámlakivonat

A hitelbírálathoz legalább 3 havi számlakivonatot is bekérnek (ha nem az adott bank vezeti a folyószámlád), amelynek során megvizsgálják az utalásaidat, a beérkező munkabért.

Kalkulátorunkkal könnyedén megtudhatod mennyi személyi kölcsönre, milyen feltételek mellett vagy esélyes!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés