Mutatjuk az optimális lakáshitel receptjét

Mutatjuk az optimális lakáshitel receptjét
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-08-07 Frissítve: 2018-10-12
 

Mostanában nagyon gyakran eszünkbe jut a lakástéma. Az ingatlanárak elszabadultak, a hitelköltségek a mélypontjuk közelében tartózkodnak. Nagyon fontos, hogy kiválasszuk a megfelelő, kiszámítható hitelt, és éljünk még az olcsó hitel lehetőségével, amíg tehetjük. Erre vonatkozóan mutatunk be egy példát!

Nagy a kereslet az ingatlanok iránt. Legtöbbünknek nincs elég pénzünk, hogy pusztán a megtakarításunkból megvásároljuk a megfelelő ingatlant, azért azt hitellel kell kiegészítenünk. Erre megoldást nyújt a lakáscélú jelzáloghitel (vagy ha nem szeretnénk lakásunkat fedezetként felhasználni, akkor a tegnapi cikkünkben bemutatott megoldás is célravezető lehet). Tételezzük fel, hogy a hiteligénylő 20 millióért szeretne lakást venni, van 12 millió forint könnyen hozzáférhető megtakarítása, melyből 10 milliót szeretne önerőnek felhasználni. Emellett 15 évre szeretne 10 millió forint hitelhez jutni. A család összes jövedelme legyen havonta nettó 500 000 forint.

Van már 2 darab 2 éve fizetett lakástakarék szerződésük, valamint 2 darab önsegélyező pénztári számlájuk. Előbbire 30% állami támogatást kapnak automatikusan, míg utóbbira a személyi jövedelemadójukból érkezik vissza az adóbevallást követő 30. napon. Mindegyikből törleszthetik a lakáscélú jelzáloghitelüket. Feltesszük azt is, hogy a munkáltató nem ad támogatást (Cafeteriát) a lakáshitel fizetéséhez (2019-ben úgysem lesz).

Mivel hitelük futamideje 15 éves, ezért a biztonság kedvéért a 10 és a 15 évre fixált kamatozású (kamatperiódusú) hitel között érdemes dönteniük. Előbbi azért lehet jó megoldás, mivel a lakástakarékok betörlesztése miatt csökkenthető lesz a hitel futamideje (nemcsak a törlesztőrészlet csökkentést lehet választani). Utóbbi pedig akkor lehet nyerő, ha nem tudunk előtörleszteni, mert a lakástakarékokat elhasználjuk időközben például felújításra.

A fentieket átnézve, jól látható, hogy nem olyan óriási a különbség a 10 éves és a 15 éves kamatperiódus között. Így ha a futamidő alatt előtörlesztünk, és akkor a futamidő csökkentését kérjük, akkor a 10 éveset, ha nem törlesztünk elő, akkor a 15 éveset érdemes választanunk.

Ha új vagy használt lakást vásárolnál, házat építenél vagy bővítenél, és szükséged van lakáshitelre, akkor jó helyen jársz. Nézd meg lakáshitel kalkulátorunk segítségével, hogy milyen lakáshitel lenne számodra a legkedvezőbb megoldás!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés