Nyugdíj: 7 milliót nyerhetsz, ha 10 évvel korábban eszmélsz fel

Nyugdíj: 7 milliót nyerhetsz, ha 10 évvel korábban eszmélsz fel
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-05-04 Frissítve: 2021-08-06
 

Ha most kezded a pályafutásod, akkor jó eséllyel milliomos leszel nyugdíjas korodban. Persze ehhez tenned is kell: elég havi 10 ezer forintnyi megtakarítás, hogy nyugdíjas korodban akár 16,5 millió forintod legyen. Viszont, ha halogatod, és csak 10 évvel később kezded el, 7 millió forintról mondasz lesz. Ezért érdemes időben elkezdeni!

Amennyiben tanulmányaid után most kezdtél el dolgozni, akkor nagyon szerencsés helyzetben vagy: biztosan lesz pénzed nyugdíjas korodra. Persze most nem arra számítunk, hogy a rossz kilátással bíró nyugdíjrendszerünk hirtelen erőre kap. Sokkal inkább arra, hogy az első fizetésedtől kezdve félreteszel a nyugdíjas éveidre.

Ráadásul a biztos nyugdíjas évekért nem kell a jelenben nélkülöznöd: olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy havi 10 ezer forintos megtakarítással is több mint 16,5 millió forintot leszel képes összegyűjteni. Természetesen ehhez az szükségeltetik, hogy már ma elkezd a nyugdíjcélú megtakarítást. Mutatjuk miért nem éri meg halogatni:

Jól látható, hogy ha csak tíz évet vársz a megtakarítás elindításával, már kevesebb, mint 10 millió forintot gyűjthetsz nyugdíjas korodig, ugyanazzal a megtakarítással. Amennyiben pedig közel félidőben kezdenél hozzá a gyűjtéshez, alig több, mint 5 millió forintot tudsz gyűjteni. A három nyugdíjcélú megtakarítás közül az átlagembernek legmegfelelőbb és legkényelmesebb önkéntes nyugdíjpénztári tagsággal számoltunk.

Más összeget tennél félre? Kiszámoljuk, mire számíthatsz nyugdíjas korodban!

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!

De természetesen meg is lehet fordítani a kérdést: mennyivel többet kell fizetned, ha ugyanakkora összeget (16,5 millió forint) szeretnél összegyűjteni nyugdíjas korodig, de nem kezded el azonnal? Brutális különbségeket láthatsz:

Ha csak 10 évvel később kezdesz el megtakarítani, majdnem dupla annyit kell félretenned havonta (10 ezer forint helyett 17 ezer forint). Ez azt jelenti, hogy nyugdíjas korodig majdnem 1,5 millió forinttal többet kell befizetned ugyanazért a jövőbeli összegért. Ebben is megmutatkozik a kamatos kamat ereje: hiába kicsi az összeg és egy számjegyű a hozam, ha elég hosszú időtávon tud dolgozni a pénzed, akkor kicsi is elég a nagy tervek teljesítésére. Kezdj el megtakarítani minél hamarabb a gondtalan nyugdíjas évek reményében!

 

Hirdetés
Hirdetés