Sokat telefonálsz? Így hosszabbíthatod meg az akksid működési idejét!

Sokat telefonálsz? Így hosszabbíthatod meg az akksid működési idejét!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-05-19
 

Az okostelefon tulajdonosok közül sokan panaszkodnak arra, hogy készülékük akkumulátora egy napot sem bír ki. Ez a néha komoly bosszúságot jelentő probléma egy kis odafigyeléssel könnyen kiküszöbölhető. Mutatjuk, hogyan lehet a lehető leghosszabb működésre bírni az okostelefonok akkumulátorát!

A gyártók a használati utasításokban rendre közzé teszik, hogy az adott mobiltelefon akkumulátorának mennyi az üzemideje. Ezt olvasva akár hátra is dőlhetnénk, hiszen a legtöbb gyártó több száz órát ígér. Ezt a számot azonban csak akkor tudja az „akksi”, ha telefonunk lesötétített kijelzővel az asztalon hever, és nem csinálunk vele semmit sem. Ha okostelefonunkat sokat használjuk, akkor az akkumulátora a legtöbbször egy napot sem bír ki.

Nagy kérdés az is, vajon amikor csak lehet, töltsük a telefonunkat, vagy hagyjuk inkább lemerülni? Alapszabály, hogy sokkal jobb, ha az akkumulátor töltöttsége magas szintű és folyamatosan 50 százalék felett van, mintha hagyjuk teljesen lemerülni. Amikor csak lehet, töltsük tehát a telefont, akár az autóban, akár az irodában. Ettől függetlenül jelentősen növelhetjük az akkumulátor élettartamát, ha havonta egyszer azért hagyjuk lemerülni.


Próbára akarod tenni, mennyit bír a telefonod akkumulátora? A korlátlan beszélgetést lehetővé tevő Vodafone Red csomaggal ezt könnyen megteheted!
1

De mit tegyünk akkor, ha olyan helyzetbe kerülünk, amikor nem tudjuk a töltőre rádugni a telefonunkat?  Mutatjuk az 5 legfontosabb szabályt, amivel a működési időt ilyenkor is meg tudjuk hosszabbítani:

  1. Csökkentsük  a kijelző fényerejét!
  2. Kapcsoljuk ki a GPS-t és a Bluetooth  alkalmazást!
  3. Ha nem feltétlenül szükséges, kapcsoljuk ki a Wi-fit is!
  4. Fényképezéskor ne használjuk a vakut!
  5. Ellenőrizzük e-maijeinket ritkábban!

Ha mindezen lépések ellenére is gyakorta lemerül az akkumulátor, akkor nem árt beszerezni egy pótakksit. Ezt néhány ezer forintért meg lehet vásárolni az Interneten és ha nálunk van, bizony sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés