Szabadulj meg ezektől a hitelektől!

Szabadulj meg ezektől a hitelektől!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-02-22 Frissítve: 2019-02-23
 

Sokan szeretnének könnyebben megbirkózni a hiteleik törlesztésével. Ha Te is köztük vagy, írásunk Neked is szól! Megmutatjuk, hogy milyen hiteleket érdemes most kiváltanod, hogy több pénz maradjon a zsebedben!

A hitelkiváltás mindig aktuális témát kellene, hogy jelentsen. Főleg most, amikor a hitelkamatok emelkedése várható. Nem is kérdés, hogy addig érdemes megszabadulnod a régi hiteleidtől, amíg ezeket olcsóbbra tudod cserélni! Sajnos az emberek sokszor a megoldás megtalálása és a cselekvés (hitelkiváltás) helyett inkább a magas hitelköltségekre panaszkodnak. Tedd fel magadnak a kérdést: a bankok miért ne kérnének tőled magas kamatot, ha tisztában vannak vele, hogy egy olcsóbb hitelt kínáló bank kedvéért sem hagynád ott őket?

A legtöbb esetben nagyon nem mindegy, hogy a hiteleidet mikor vetted fel! Talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy havi törlesztésű hiteleknél mennyi a hátralévő futamidő. Ez főleg a lakáshitelek esetében számít, hiszen ezeknél közjegyzői díjjal és egyéb költségekkel is találkozhatsz a hitelkiváltáskor. A hitelkiváltás kalkulátorunk az eddigi tapasztalataink szerint az esetek kétharmadában tudott jobb ajánlatot adni az ügyfelek meglévő lakáshitel szerződéseihez képest, ha az adminisztratív költségeket (közjegyzői díj, stb.) is figyelembe vesszük. Ha a kiváltással megvalósuló megtakarítást nem terhelnék a felmerülő költségek, akkor a hitelkiváltás még ennél is több esetben lehetne kifizetődő.

Általánosságban elmondható, hogy a lakáshitelednél minél hosszabb a hátralévő futamidő, annál nagyobb az esélye, hogy a hitelkiváltással pénzt tudsz megspórolni. Ennek alapvetően 2 módja van: egy alacsonyabb kamatozású lakáshitellel történő kiváltás, vagy egy hosszabb kamatperiódusú, például a futamidő végéig fix kamatozású lakáshitelre váltás miatti kiszámíthatóbb jövő (a mostani kiváltás nyomán később, a kamatkörnyezet emelkedése következtében nyerhetsz). A kiváltás szempontjából kiemelten fontos, hogy a lakáshiteledet az előírtaknak megfelelően fizesd! Tehát, ne legyen elmaradásod! Biztosan nem örülnél annak, ha emiatt nem sikerülne pénzt spórolnod!

A cikk a kalkulátor alatt folytatódik!
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

A személyi kölcsönödet még akkor is érdemes lehet kiváltanod, ha a hiteledből például már csak 2 év van hátra. Ekkor optimális esetben kisebb költség mellett úgy válthatod ki, hogy akár a futamidő hosszát is megváltoztathatod. Könnyen meg tudod oldani azt is, hogy a havi törlesztőrészlet is lecsökkenjen! Ne legyen elmaradásod, nehogy emiatt meghiúsuljon a szándékod!

A hitelkártya tartozás már más kérdés: ha a fizetési határidők után egyáltalán nincs fennálló tartozásod, vagy szemmel alig látható, akkor teljesen felesleges hitelkiváltásra gondolnod! Azonban akkor, ha hónapról hónapra csak növekszik az összeg, amivel a bankodnak tartozol, akkor ne habozz, és minél hamarabb váltsd ki a hiteledet!

Ha a hitelkeretedet még túl is lépted, akkor még rosszabb a helyzet. Amennyiben a túlköltés az 5 ezer forintot nem haladja meg, akkor személyi kölcsönnel különösebb gond nélkül ki tudod váltani a hitelkeretedet. Nagyobb túllépés esetén viszont először be kell fizetned a hitelkeretet meghaladó tartozásodat!

A személyi kölcsönnel történő kiváltás arra mindenképp tökéletes, hogy ne csak kamatokat fizess, így pedig csak idő kérdése, hogy a teljes hiteledtől megszabadulj. Ez nagyon sok embernek nagy segítséget jelent.

A folyószámlahitel is nagy galibát okozhat. A legnagyobb baj akkor érhet, ha a folyószámládhoz a havi jövedelmed többszörösének megfelelő hitelkeretet vettél igénybe, és egyszerűen annyira kihasználtad a keretet, hogy – megtakarítások híján – nem tudod visszafizetni, de még érdemben csökkenteni sem a fennálló tartozásodat. Fokozhatod az így kialakult helyzetet, ha a hitelkeretedet még túl is lépted, de az sem mindegy, hogy ez mekkora összeggel történt. Abban az esetben, ha a túlköltés például az 5 ezer forintot nem haladja meg, akkor személyi kölcsönnel közvetlenül ki tudod váltani a hitelkeretedet. Nagyobb túlköltés esetén viszont először fizesd be a hitelkeretet meghaladó tartozásodat!

Ezt követően az a legjobb megoldás, ha a folyószámlahiteledet egy személyi kölcsönnel történő hitelkiváltással egyszerűen megszünteted. A bank, ahol a hitelkiváltást igényled, ilyenkor átutalja a hitelkeretnek megfelelő összeget annak a hitelintézetnek, ahol a folyószámlahitelt felvetted. Ezzel a bankszámlád egyenlege pluszba kerül, ha a hitelkereted az adott időpontban nem volt 100%-ban kimerítve. Ez a visszafizetéstől nem szűnik meg, ezért a személyi kölcsön folyósítása után menj be egy bankfiókba, és szüntesd meg ezt is! Az erről kapott igazolást pedig vidd be abba a bankba, amelyik rendezte a tartozásodat.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés