Százezreket érő lakáshitel-tanács az utolsó pillanatban

Százezreket érő lakáshitel-tanács az utolsó pillanatban
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-10-22
 

Érdekes esettel találkoztunk. Egy olyan ügyfélnek segítettünk lakáshitel felvételében, aki két bank között vacillált és már csak egy hajszál választott el a döntéstől. Gondolta, utolsó megerősítésként még számol egyet oldalunkon, majd kollégánkkal is egyeztetett. Legnagyobb meglepetésére egy harmadik bank lakáshitele lett a befutó, akire korábban egyáltalán nem gondolt.

Miért?

Mert kollégánk olyan szempontokra is rávilágított, amire más nem. Nem csoda, hisz minden bank a saját termékét igyekszik a legjobb megoldásnak beállítani, még akkor is, ha az ügyfélnek valójában egy konkurens bank megoldása megfelelőbb lenne. Itt tud nagyon sokat segíteni egy független szakértő.

Nézzük mit figyelt az ügyfél

Mindenki, aki lakáshitelt vesz fel, a lehető legalacsonyabb kamatot és törlesztőt szeretné fizetni. Csakhogy koránt sem biztos, hogy az induló kamat hosszú távon, több kamatperióduson keresztül tartható is marad.

Jelenleg a lakáshitelek kamata rekord alacsony szinten mozog. Jövőbe ugyan senki nem lát, de azt valószínűsítjük, hogy a kamatok a belátható jövőben felfelé veszik az irányt.

A könnyebb érthetőség kedvéért nézzük meg a jelenleg elérhető összes kamatperiódusú lakáshitel átlagos törlesztőit. Ezzel egyidejűleg azt is nézzük meg, mi történik, ha a kamat 1%-kal emelkedne az első kamatperiódus lejártakor. Az átlagos törlesztők a következőképpen alakulnak.

Mit tanácsoltunk?

Már a beszélgetés elején világossá vált, hogy ügyfelünk az esetleges kamatváltozást és ezzel párhuzamosan a kamatperiódus jelentőségét figyelmen kívül hagyta. Pedig kereste volna ő az alacsonyabb kockázatú lehetőségét, csak éppen az a két bank, akivel a legmesszebb jutott a tárgyalásokban nem rendelkezett hosszabb kamatperiódusú lakáshitellel.

Így nem is értesült róla, hogy ilyen egyáltalán létezik.

Pedig a lakáshitelek piacán rengeteg lehetőség közül választhatod ki a számodra megfelelő konstrukciót.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

A Bankmonitorral folytatott beszélgetés során döbbent rá, hogy 6,99%-os kamat mellett akár a teljes futamidőre rögzíteni tudja a kamatát, ezáltal a teljes futamidő alatt kiszámítható a törlesztőrészlete. Hosszabb távon gondolkozva a törlesztőrészlete alacsonyabb is lehet, mint egy rövidebb kamatperiódusú hitelé. Hiszen ez utóbbi esetben a kamat akár 3 havonta változhat.

Happy end

Ügyfelünk átgondolta és mérlegelt. 20 éves hitelről lévén szó, végül egy olyan lakáshitelt választott, aminek végig fix a kamata. Egyáltalán nem elítélhető módon a hosszú és kiszámítható kamatot választotta annak ellenére, hogy a kezdeti időszakban biztosan többet fog fizetni. Ha a hitel 20 éves futamideje alatt bekövetkezik egy jelentős kamatemelkedés, akkor ez a megvásárolt extra biztonság több százezer forintos spórolást is jelenthet majd neki.

Hogy mit hoz a jövő, azt persze nem tudjuk megmondani mi sem, de ha a kamatok csökkennének és a jövőben még olcsóbbak lesznek majd a hitelek, még mindig ott van a hitelkiváltás lehetősége.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés