Széchenyi Kártya, moratórium, kamatstop – mind meghosszabbították

Széchenyi Kártya, moratórium, kamatstop – mind meghosszabbították

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-06-26
 

A héten nagyon sok pénzügyi lehetőséget meghosszabbítottak, újraindítottak. Július elejétől újra elérhető a vállalkozások számára a Széchenyi Program. A nehéz helyzetben lévő hiteladósok pedig annak örülhetnek, hogy a fizetési moratórium és a kamatstop is velünk marad év végéig.

1. Vállalkozói hitel fix 0,5-3,5 százalékos kamattal – Az egyik ok, amiért népszerű a Széchenyi program

Július elsejétől tovább folytatódik a Széchenyi Kártya Program. Ráadásul a kondíciók továbbra is igen kedvezőek: a kamat céltól, konstrukciótól függően 0,5-3,5% között lehet. A program pénzügyi előnye egyre nagyobb, hiszen a piaci kamatozású vállalkozói hitelek induló kamata folyamatosan emelkedik. Tovább a részletekre…

2. Mekkora segítséget jelent a meghosszabbodó kamatstop?

A kamatstop ideje alatt a változó kamatozású lakáshitelek – azon kölcsönök, melyek kamata akár éven belül is módosulhat – kamata nem emelkedhet egy bizonyos szint fölé. Az intézkedés 2022. június végén lejárt volna, de a Kormány év végéig meghosszabbította a lehetőséget. Mekkora előnyt jelenthet a hosszabbítás az adósoknak? Legújabb cikkünkből kiderül.

3. Meghosszabbítják a moratóriumot – maradjunk, vagy kilépjünk?

A törlesztési moratóriumot is meghosszabbítja a kormány 2022. december végéig. Az érintett adósoknak tehát az év hátralévő részében sem kell kölcsönük törlesztését rendezniük a bank felé. A szüneteltetésnek azonban lehet árnyoldala is, át kell gondolni minden adósnak, hogy ki szeretné-e használni továbbra is ezt a lehetőséget. A döntést segítendő a Bankmonitor szakértői egy példán keresztül bemutatják a hosszabbítás hatását. 

4. A legjobb bankszámlák nyaraláshoz

Az idei évben a COVID járvány után talán könnyebben megyünk nyaralni. Az utazás költsége azonban jelentősen megemelkedett az elmúlt időben. Érdemes hát alaposan szétnézni, átgondoltan választani. Ez igaz a bankszámlánkra is, különösen, ha külföldre utazunk: ugyanis a számlaköltségeken is rengeteget spórolhatunk.

5. Egy helyen az államilag támogatott megtakarítások!

A magas infláció miatt egyre fontosabb mennyit is nyerhetünk befektetésünkkel. Az állami támogatások sokat növelhetnek az elérhető hozamokon. Jelenleg 5 befektetéssel is kihasználhatjuk az állami támogatásokat, a Bankmonitor szakértői összeszedték mit érdemes tudni ezekről a konstrukciókról.

6. A Babaváró utolsó fél éve – Erről tudnod kell, ha nem akarsz lemaradni!

Már csak fél éven át igényelhető a kamatmentes Babaváró hitel. (Elképzelhető hosszabbítás, de erről még nem született hivatalos döntés.) Vannak olyan feltételek, elvárások, melyet az igénylést megelőző 180 napban kell teljesítenünk. Vagyis vízválasztó időponthoz érkeztünk: ha most nem teljesítjük az előírásokat, akkor nem használhatjuk ki az ingyen hitelt. A részleteketért kattints ide.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés