Széchenyi Likviditási Hitel GO: egy jó bankválasztás milliókat érhet. Segítünk!

Széchenyi Likviditási Hitel GO: egy jó bankválasztás milliókat érhet. Segítünk!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-08-05 Frissítve: 2022-05-06
 

A jegybank NHP Hajrá! hitelprogramjának június eleji kivezetése felhívta a figyelmet arra, hogy a támogatott hitelkonstrukciók sem tartanak örökké. Mielőbb lépnie kell annak, aki nem akar lemaradni a még elérhető kedvezményes hitelekről, hiszen ki tudja, hogy ezeket mikor vezetik ki a piacról. A legjobb megoldás megtalálásához a Bankmonitor munkatársai hathatós segítséget tudnak nyújtani.

A legjobb döntés sem ér semmit, ha túl későn hozzák meg. Sok vállalkozás vezetője még ma is bánkódik, amiért nem nyújtotta be időben a hitelkérelmét a Magyar Nemzeti Bank NHP Hajrá! nevű hitelkonstrukciójában, ahol legfeljebb 2,5%-os kamattal lehetett akár 20 éves futamidejű fejlesztési forráshoz jutni – egészen június elejéig, amikor a jegybank egyszeriben megszüntette ezt a lehetőséget.

Ketyeg az óra a kedvezményes hiteleknél

Jelenleg kamatozás szempontjából a Kavosz Széchenyi Kártya Go! programjának hitelei számítanak a leginkább kedvezőnek a kisvállalkozások számára. Ezek ugyanis – konstrukciótól függően – már 0-0,5% közötti kamattal igényelhetők, akár egymilliárd forint összeghatárig.

Nem tudhatjuk ugyanakkor, hogy meddig. Vagyis, hogy mikor érzik úgy majd az illetékesek, hogy már nem kell olcsó hitelekkel fűteni a magyar gazdaság mozdonyát. Tehát azok a vállalkozások, amelyek nem akarnak lemaradni a kedvezményes hitelforrásról, jobban teszik, ha mielőbb benyújtják kérelmüket a Széchenyi Kártya Program valamely partnerbankjánál.

Hirdetés

Hirdetés

Széchenyi Likviditási Hitel GO!: Változatok ugyanarra a hitelre

Cseppet sem mindegy azonban, hogy melyik pénzintézet ajtaján kopogtatunk. A Kavosz üzletszabályzata ugyan minden partnerbankra nézve érvényes, de a szabályzat csak a programban adható hitelek maximumát határozza meg, ezen belül a hitelező bankokra bízza az egyedi hitelösszegekkel kapcsolatos döntést.

Jól mutatja az egyes bankok „kockázati étvágya” közötti különbséget az a közelmúltbeli eset, amikor a Bankmonitor egy kisvállalkozó ügyfele számára kért ajánlatokat a Széchenyi Likviditási Hitel nevű konstrukcióra. (A termék maximális adható összege a Kavosz üzletszabályzata szerint legfeljebb 250 millió forint lehet, legfeljebb 3 évre, 0,2%-os kamat, 0,5% éves garanciadíj és 1%-os folyósítási díj mellett.)

Az említett kisvállalkozás hiteligényére a Bankmonitor által megkeresett három bank igencsak eltérő indikatív ajánlatokat adott. Olyanokat, amelyek még köszönő viszonyban sem álltak egymással. A három hitelintézet közül az egyik kerek-perec elutasította az ügyfél hiteligényét, a másik 48 millió forintig lett volna hajlandó a hitelnyújtásra, a harmadik megkeresett pénzintézet pedig még inkább bőkezűnek mutatkozott, s kereken 100 millió forint likviditási hitel nyújtására tett ajánlatot a vállalkozásnak.

Széchenyi Likviditási Hitel Go!

Széchenyi Likviditási Hitel GO!: akár 48 órán belüli ajánlat

A fenti, cseppet sem egyedinek tekinthető eset mutatja, hogy milyen különbségeket lehet tapasztalni a bankok hitelezési gyakorlatában. Aki veszi a fáradtságot, hogy végig járja a pénzintézeteket, szinte biztosan talál jobb lehetőséget annál, amit elsőként kínáltak fel a számára.

Jóval könnyebb azonban a dolgunk, ha a Bankmonitor szakemberére bízzuk magunkat, aki mindössze 2 munkanapon belül összegyűjti nekünk az elérhető banki ajánlatokat. Hogy valóban gyorsan és jól tudjunk dönteni!

Ha érdekel, hogy vállalkozásod milyen összegű támogatott hitel igénybe vételére számíthat, használd a Bankmonitor megújult kalkulátorát!

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
  Hirdetés
  Hirdetés