Személyi kölcsön – mekkora a tétje a megfelelő bankválasztásnak?

Személyi kölcsön – mekkora a tétje a megfelelő bankválasztásnak?
Hirdetés
Hirdetés

2023-07-10
 

Számos esetben válhat szükségessé egy gyors személyi kölcsön, ám a sietség ellenére is érdemes megversenyeztetni az aktuálisan elérhető banki ajánlatokat. Segítünk kideríteni, melyek most a legolcsóbb személyi hitelek és az igényléshez is adunk néhány kulcsfontosságú tanácsot.

Továbbra is népszerűek hazánkban az egyszerűen és gyorsan, kevés papírmunkával igényelhető személyi hitelek. A hitelösszeg már akár 12 millió forint is lehet, így akinek a jövedelme lehetővé teszi ezt a hitelösszeget, két banknál is kopogtathat. Eddig a legtöbb pénzintézet legfeljebb 7-10 millió forintig nyújtott fedezet nélküli hitelt, jelenleg az UniCredit Bank és az Erste Bank kínálja a legmagasabb szabadon felhasználható összeget.

Mielőtt azonban átkattintanál valamelyik pénzintézet oldalára, érdemes megismerned, hogy vajon ezek a bankok kínálják-e a legkedvezőbb feltételeket, illetve azt, hogy mit nyerhetsz akkor, ha inkább a Bankmonitoron keresztül indítod el az igénylést.

Hirdetés

Hirdetés

Kinek érdemes megfontolnia egy személyi kölcsön igénylését?

Személyi kölcsönt számos célra igényelhetünk, például szabad felhasználásra, autóvásárlásra, adósságrendezésre, lakásfelújításra vagy akár korszerűsítésre. A hatalmas áremelkedés miatt pénzügyileg számos célt érdemes lehet személyi kölcsönből finanszírozni, hiszen a kölcsönök kamata messze elmarad az infláció mértékétől. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy az árváltozás mely termékeket és szolgáltatásokat milyen mértékben érint, hiszen az adat általános értelemben vehető csak figyelembe. 

Emellett észben kell tartani az is, hogy vásárláskor mindig az elkövetkezendő időszak áremelkedése lesz mérvadó számunkra, így azt is érdemes átgondolnunk, hogy a jövőben miként alakulhat majd a hitelből megvásárolni tervezett termék vagy szolgáltatás ára. Előfordulhat ugyanis, hogy ebből a szempontból nem feltétlenül éri meg hitelből megvásárolni most az adott árut, célravezetőbb lehet esetleg apránként összegyűjteni a vételárat. Ebben a cikkünkben körbejártuk a témát, megnéztük a leggyakoribb személyi hitelcélokat, majd kielemeztük, érdemes-e az adott esetben hitelből vásárolni.

A személyi kölcsönök legnagyobb előnye vitathatatlanul az, hogy nincs szükség hozzájuk ingatlanfedezetre, így azok számára is elérhetők, akiknek nem áll rendelkezésükre tehermentes ingatlan a hitel biztosítékaként. 

További kiemelkedő tulajdonságuk, hogy a választott futamidő alatt végig fix törlesztőrészlettel igényelhetők, valamint a legtöbb esetben induló költséggel sem kell számolnunk. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy hol és milyen feltételekkel igényeljük, ugyanis a legolcsóbb és legdrágább banki ajánlat költsége között óriási a különbség.

Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük, milyen feltételekkel igényelhetsz személyi kölcsönt 2023-ban, most pedig nézzük meg, melyek aktuálisan a legkedvezőbb konstrukciók!

Mennyit nyerhetsz a megfelelő bankválasztással?

Ha a legjobb személyi kölcsönt keresed, a Bankmonitor személyi hitel kalkulátora ebben is segítségedre lesz, de nem áll meg ennyiben a dolog. Az innovatív, személyre szabott összehasonlítás után tájékozódhatsz a feltételekről, az elérhető kedvezményekről és azonnal el is indíthatod az igénylési folyamatot, személyi hitel szakértőink pedig megválaszolják a kérdéseidet, valamint támogatnak az igénylési folyamatban. 

A Bankmonitor hitelkalkulátorának segítségével két esetet vizsgáltunk:

  • a legjobb személyi hitelek 2023 nyarán 1,5 millió forintra, 5 évre, havi nettó 400 ezer forintos jövedelemmel,
  • a legolcsóbb személyi kölcsönök 2023 nyarán 3 millió forintra, 7 évre, havi nettó 600 ezer forintos jövedelemmel.

A legjobb személyi kölcsönök 2023. nyarán 1,5 millió forint igénylésére

A legjobb személyi kölcsönök 2023. nyarán 3 millió forint igénylésére.

Mindkét hitelösszegre az UniCredit Bank, a CIB Bank és a Raiffeisen Bank futott be elsőként, a három személyi hitel ajánlat között minimális különbségekkel. Mindhárom hiteltermék a futamidő alatt végig fix kamatozással elérhető, szabadon felhasználható és induló költségektől mentes. A megfelelő bank kiválasztásához érdemes ugyanakkor összevetni az „apróbetűs” részleteket, valamint a Bankmonitoron keresztüli igényléssel elérhető kedvezményeket is. 

Milyen egyedi kedvezményt vehetsz igénybe?

A dobogó felső fokán landolt UniCredit Banknál kihasználható például az „egy havi törlesztő visszajár” promóció, ami azon ügyfeleknek jár, akik 2023. július 1. és 2023. szeptember 17. közötti időtartamban igényelnek és kötnek kölcsönszerződést legalább 3 000 000 forint kölcsönösszeggel. Az UniCredit Bank a feltételek teljesítése esetén, egy alkalommal jóváír az igénylő bankszámláján az ügyfél által megfizetett 1 havi törlesztőrészletet, de maximum 50 000 forintot.

Kalkulálj
Készíts személyre szabott összehasonlítást innovatív kalkulátorunkkal és tudd meg, számodra melyik most a legjobb személyi hitel, vagy tudd meg pár kattintással, hogy mennyi hitelt igényelhetsz jövedelemeddel!
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés