Szinte hihetetlen: 1,2 millió Ft ingyenes készpénzfelvételt biztosít ez a bank!

Szinte hihetetlen: 1,2 millió Ft ingyenes készpénzfelvételt biztosít ez a bank!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-06-30
 

A kötelező előírás szerint havonta két alkalommal együttesen 150 ezer forint összeghatárig minden banknál elérhető az ingyenes készpénzfelvétel. Van azonban olyan számlacsomag is, ahol ennek a nyolcszorosát is felvehetjük teljesen díjmentesen!

A legfájdalmasabb költségek közé tartozik, amikor a bank a saját pénzünkhöz való hozzáférésért díjat számít fel. Ugyan létezik az államilag előírt havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel, de ezt sokan nem használják, vagy kénytelenek kettőnél többször igénybe venni a szolgáltatást, így elkerülhetetlenül fizetniük kell érte. Éppen ezért nagy versenyelőny lehet, ha valamelyik bank az elvártnál több alkalommal és nagyobb összegben is lehetővé teszi a díjmentes készpénzfelvételt. Most bemutatjuk, melyik számlacsomag viszi a prímet ezen a téren.

Raiffeisen Premium Gold 2.0 – akár 4 ingyenes készpénzfelvétel!

A Raiffeisen Premium Gold 2.0 számlacsomag azon kevés magyar bankszámlák közé tartozik, amelyek teljesen ingyenesen elérhetők. Ehhez természetesen teljesíteni kell bizonyos feltételeket, melyeket a cikk későbbi részében bemutatunk. Ugyanakkor a Premium Gold 2.0 még a díjmentes számlák mezőnyéből is kiemelkedik abból a szempontból, hogy milyen készpénzfelvételi kondíciókat kínál.

Azoknak az ügyfeleknek, akik ilyen számlával rendelkeznek, két választási lehetőségük van.

  1. Kihasználhatják az államilag előírt, havi kétszeri díjmentes készpénzfelvételi lehetőséget bármely bank automatáiból, legfeljebb 150 ezer forint összesített összeghatárig. Ezen felül további 2 alkalommal ingyenesen vehetnek fel készpénzt, de kizárólag a Raiffeisen automatáiból. A Raiffeisen automatái egyszerre legfeljebb 300 ezer forintot adnak ki, így ezzel a módszerrel havonta 750 ezer forint készpénz vehető fel ingyenesen.
  2. Kizárólag a Raiffeisen automatáiból vesznek fel készpénzt, ez esetben havonta 4 alkalommal vehetik igénybe díjmentesen a szolgáltatást. Ha mindegyik alkalommal a maximális összeget veszik ki, akkor így összesen havi 1,2 millió forinthoz juthatnak hozzá, egyetlen forintnyi költség nélkül! (Ugyanekkora pénzösszegnek a havi felvétele számos magyar bankszámlánál akár 10 ezer forintot is meghaladó költségvonzattal járna.)

Hirdetés

Hirdetés

Milyen feltételeket kell teljesíteni a díjmentességhez?

Fontos, hogy a Raiffeisen Premium Gold 2.0 nem minden esetben ingyenes számlacsomag. Az abszolút díjmentességhez két feltétel közül legalább az egyiket teljesíteni kell. Az egyik lehetőség, hogy havonta legalább 400 ezer forint egyösszegű jóváírás érkezzen a bankszámlára. (Ez nem csak munkabér-jellegű jóváírás lehet, hanem akár egy másik bankszámláról is érkezhet az utalás.) A másik lehetőség, hogy legalább 8 millió forint megtakarítással kell rendelkezni a Raiffeisen banknál: ez lehet például bankbetét vagy bármilyen más típusú megtakarítás is.

Aki a két feltétel közül legalább az egyiket teljesíti, ő optimális szokásokkal teljesen költségmentesen használhatja a bankszámlát. A kedvezményes díjszabás az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

  • Számlavezetési díj (0 Ft)
  • Kedvezményes forint készpénzfelvétel belföldön Raiffeisen automatából: 4 db (0 Ft)
  • Átutalás belföldön forintban Raiffeisen Direktneten keresztül (0 Ft)
  • Beszedés, közüzemi díjak beszedése (0 Ft)
  • Betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön (0 Ft)
  • Betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás külföldön (0 Ft)
  • Betétikártya-szolgáltatás: Premium Start OKOSkártya az első évben (0 Ft*)
  • OKOSkártyához köthető utazási biztosítás az első évben (0 Ft)

*A második évtől sem kerül felszámításra az aktuális éves díj, ha az ügyfél a díjterhelést megelőző év során összesen legalább 500 ezer forint összegben vásárol a bankszámlához tartozó fő- és társkártyákkal.

Jó tudni
Gyakran találkozunk azzal a helyzettel, hogy valaki ingyenesnek véli a saját bankszámláját pusztán abból kiindulva, hogy a számlavezetési díja 0 forint. Azonban fontos tudni, hogy a bankok még számos egyéb jogcímen is felszámíthatnak költségeket: pénzbe kerülhet a készpénzfelvétel, az SMS-értesítés, az utalások és egyéb tranzakciók, illetve sok esetben a bankkártyának is van éves díja. A Magyar Nemzeti Bank idei, bankszámlaköltségekről szóló jelentése kimutatta, hogy a magyar ügyfelek évente átlagosan 44 ezer forintot fizetnek a bankszámlájukért – gyakorlatilag teljesen fölöslegesen! Az évente érkező PAD-díjkimutatásait mindenki megtalálhatja a saját netbankjában, aminek menetét itt mutattuk be.

Használd a Bankmonitor bankszámla-kalkulátorát, ahol beállíthatod a saját szokásaidat, és megtalálhatod az igényeidre szabott legjobb bankszámlákat! Ne lepődj meg, ha teljesen ingyenes bankszámlákat is találsz: ez esetben különösen érdemes lehet számlacsomagot váltanod.

Hirdetés
Hirdetés